Διεθνή

Ουκρανία: O Ζελένσκι καρατόμησε τον υπουργό Άμυνας Ολέξιι Ρέζνικοφ – Διάγγελμα προς το έθνος

Ουκρανία: O Ζελένσκι καρατόμησε τον υπουργό Άμυνας Ολέξιι Ρέζνικοφ – Διάγγελμα προς το έθνος

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου, Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ότι θα ζητήσει αυτήν την εβδομάδα από το κοινοβούλιο της χώρας να αποπέμψει τον υπουργό Άμυνας

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ότι θα ζητήσει αυτήν την εβδομάδα από το κοινοβούλιο της χώρας να αποπέμψει τον υπουργό Άμυνας Ολέξιι Ρέζνικοφ

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ότι θα ζητήσει αυτήν την εβδομάδα από το κοινοβούλιο της χώρας να αποπέμψει τον υπουργό Άμυνας Ολέξιι Ρέζνικοφ και να τον αντικαταστήσει με τον Ρουστέμ Ουμέροφ, τον επικεφαλής του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων της χώρας.

Η ανακοίνωση αυτή, που έγινε στο νυχτερινό, βιντεοσκοπημένο διάγγελμα του Ουκρανού προέδρου προς το έθνος, προαναγγέλλει τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα αναδιοργάνωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας εν καιρώ πολέμου.

Η απόφαση Ζελένσκι έρχεται στη σκιά των δυτικών επικρίσεων πως τα στρατεύματα του Κιέβου προχωρούν στην αντεπίθεσή τους εναντίον των ρωσικών δυνάμεων με πολύ αργούς ρυθμούς.

Η πολυαναμενόμενη αντεπίθεση, που πλησιάζει σε διάρκεια τους τρεις μήνες, έχει ανακαταλάβει τουλάχιστον δώδεκα χωριά, αλλά όχι σημαντικούς οικισμούς, με τους στρατιώτες να παρεμποδίζονται από τα τεράστια ρωσικά ναρκοπέδια και αμυντικές γραμμές.

Αυτήν την εβδομάδα, μη κατονομαζόμενοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ εξέφρασαν απογοήτευση για την αργή πρόοδο της επιχείρησης, φθάνοντας μέχρι του σημείου να κατηγορήσουν την ουκρανική στρατηγική, σύμφωνα με δυτικές αναφορές που προκάλεσαν την οργή του Κιέβου.

Η ανακοίνωση Ζελένσκι

“Αποφάσισα να αντικαταστήσω τον Υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας. Ο Ολέξιι Ρέζνικοφ πέρασε περισσότερες από 550 ημέρες πολέμου. Πιστεύω ότι το Υπουργείο χρειάζεται νέες προσεγγίσεις και άλλες μορφές αλληλεπίδρασης τόσο με τον στρατό όσο και με το κοινωνικό σύνολο. Επικεφαλής του υπουργείου είναι πλέον ο Ρουστέμ Ουμέροφ. Η Βουλή της Ουκρανίας γνωρίζει καλά αυτό το άτομο και ο κ. Ουμέροφ δεν χρειάζεται πρόσθετες συστάσεις. Περιμένω από το κοινοβούλιο να στηρίξει αυτή την υποψηφιότητα”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments