Αθλητισμός

ΑΕΚ: Νίκη με πρωταθληματική ψυχή, τεράστιας αξίας…

ΑΕΚ: Νίκη με πρωταθληματική ψυχή, τεράστιας αξίας…

Πηγή Φωτογραφίας: SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ - ΑΕΚ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Το γεγονός ότι παρά το γκολ δώρο και πάλι που τη φέρνει πίσω στο σκορ, όπως και κυρίως η (επίσης δώρο) αποβολή, η ΑΕΚ δεν πήγε άναρχα, ποδοσφαιρικά ανώμαλα και χωρίς σχέδιο να γυρίσει το ματς.

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για το διπλό της ΑΕΚ στον Βόλο το οποίο απογειώνεται σε επίπεδο σημασίας λόγω συνθηκών – συγκλονιστικός Γιόνσον και υστερόγραφα… Το ζητούμενο για την ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα, όπως και ο ίδιος άλλωστε το εξήγησε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου (όπου είπε φοβερά και σημαντικά πράγματα), ήταν η νίκη με κάθε τρόπο. Έτσι ακριβώς και έγινε, ήρθε το διπλό, κόντρα σε όλα με κάθε τρόπο! Διότι υπήρχε μεγάλη επιθυμία, μεγαλύτερη προσπάθεια ελέω συνθηκών, περισσότερο λύσσα για να φύγει λίγο η… μαυρίλα των κακών σερί αποτελεσμάτων. Επιβεβαιώθηκε πως η ομάδα ήταν απόλυτα έτοιμη πνευματικά για να το κάνει αυτό, να βγάλει αντίδραση, να πάρει νίκη και να πάει στη διακοπή όπως ακριβώς απαιτείται για να προετοιμαστεί για το ματς με Ολυμπιακό.

Έτσι όπως ήρθε η επικράτηση της ΑΕΚ μάλιστα, έχει μεγαλύτερη αξία για το εσωτερικό της ομάδας, από ότι αν οι νταμπλούχοι επικρατούσαν με 0-4 σβηστά και με απόλυτη κυριαρχία! Αυτή είναι προσωπική εκτίμηση. Έφερε ακόμη μεγαλύτερη ένωση στο εσωτερικό του ποδοσφαιρικού τμήματος, έβγαλε τα περσινά καλά στοιχεία στο γεγονός ότι δεν συμβιβάζεται με την αποτυχία (γεγονός που έδειξε και με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ βέβαια και επιβεβαιώνει πως θα το έχει και φέτος), με την ισοπαλία, θέλει μόνο τη νίκη. Χωρίς να αλλάζει σχέδιο και ποδοσφαιρική νοοτροπία, όχι χωρίς πλάνο, ακόμη και με δέκα παίκτες όπως γράφει το gazzetta.

View this post on Instagram

A post shared by ΑΕΚ ATHENS FC (@aekfc_official)

Αυτό είναι που έχει και μεγαλύτερη σημασία. Το γεγονός ότι παρά το γκολ δώρο και πάλι που τη φέρνει πίσω στο σκορ, όπως και κυρίως η (επίσης δώρο) αποβολή, η ΑΕΚ δεν πήγε άναρχα, ποδοσφαιρικά ανώμαλα και χωρίς σχέδιο να γυρίσει το ματς. Αντιθέτως συνέχισε όπως της έπρεπε: με υπομονή, κατοχή, σωστή ανάπτυξη και αξιοποίηση των στατικών φάσεων. Έβαλε κάτω την μπάλα, την κυκλοφόρησε σωστά, πήρε πράγματα από τους μέσους, αλλά και τους μπροστινούς της. Αυτό έγινε ακόμη και μετά το 2-2 όπου η ΑΕΚ άξιζε να βρει γκολ με τον Αραούχο (δοκάρι) και με τον υπέροχο και δραστήριο Ζίνι!

Ήταν μια νίκη που ήρθε με το πέναλτι του Άμραμπατ και είναι αποτέλεσμα της πρωταθληματικής ψυχής. Διότι προσωπικά αλλά και όλοι οι φίλοι του Δικέφαλου θα γνωρίζουν πως σε αντίστοιχο παιχνίδι προ Αλμέιδα εποχής, το συγκεκριμένο ματς παίζει να είχε το ίδιο σκορ, αλλά υπέρ του γηπεδούχου και όχι της ΑΕΚ. Όχι όμως πέρυσι και φέτος. Ειδικά τούτη τη χρονιά μετά την κατάκτηση του νταμπλ όπου η Ένωση έχει ποτιστεί από τη συγκεκριμένη νοοτροπία και επαναλαμβάνω ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος από την ημέρα που ήρθε ο Πελάδο στους “κιτρινόμαυρους”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments