Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Αναβλήθηκε η πρώτη δίκη με κατηγορούμενο τον πατέρα Αντώνιο [vid]

Κιβωτός του Κόσμου: Αναβλήθηκε η πρώτη δίκη με κατηγορούμενο τον πατέρα Αντώνιο [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Πάτερ Αντώνιος, Η αναβολή της δίκης ζητήθηκε λόγω κωλύματος των δύο συνηγόρων υπεράσπισης

Αναβολή για τις 11 Δεκεμβρίου 2023 πήρε η πρώτη δίκη για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου ενώπιον του Β´ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Η αναβολή της δίκης ζητήθηκε λόγω κωλύματος των δύο συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων οι οποίοι βρίσκονται στη δίκη για την εθνική τραγωδία στο Μάτι, που στη σημερινή δικάσιμο εξετάζεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκα. Στην υπόθεση δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής περισσότερα από 10 θύματα στην υπόθεση, ενήλικοι και ανήλικοι.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθονται για δέκα πλημμελήματα ο πατέρας Αντώνιος και επτά ακόμη συνεργάτες του. Βαριά σωματική βλάβη ανήλικου, επικίνδυνη σωματική βλάβη ανήλικου, απλή σωματική βλάβη ανήλικου, απειλή σε βάρος ανηλίκου, συνέργεια σε απλή σωματική βλάβη, έκθεση, βαριά σωματική βλάβη ανηλίκων που δεν μπορούσαν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, ηθική αυτουργία κατά συρροή σε επικίνδυνη σωματική βλάβη ανηλίκου, ηθική αυτουργία κατά συρροή σε απλή σωματική βλάβη ανήλικου και ηθική αυτουργία κατά συρροή σε απειλή σε βάρος ανηλίκου είναι κάποιες από τις κατηγορίες που θα κληθούν να αντικρούσουν κατά περίπτωση οι οκτώ κατηγορούμενοι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του NEWS 24/7 και του Κώστα Κουκουμάκα, στο πολυσέλιδο κατηγορητήριο που αφορά στα πλημμελήματα, περιγράφονται κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος τουλάχιστον 12 ανήλικων, την περίοδο 2018-2022 σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου». Ενδεικτικά, στο Διμήνι του Βόλου ανήλικος φέρεται να παρέμεινε για τρεις μήνες κλειδωμένος σε ένα δωμάτιο. «Τού πήγαιναν μόνο φαγητό, ενώ τον ανάγκαζαν να πίνει νερό από την τουαλέτα», σημειώνεται.

Ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις στη δομή της «Κιβωτού» στον Άνω Βόλο. Έναντι 50 και 150 ευρώ τον μήνα, αντίστοιχα, δύο ανήλικοι φέρεται να έκαναν βαριές χειρωνακτικές εργασίες, καθαρίζοντας το έδαφος με χορτοκοπτικό μηχάνημα, φροντίζοντας τα ζώα και μεταφέροντας τις ακαθαρσίες τους σε τσουβάλια, από τις 7 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Οι κατηγορίες στο πλημμελειοδικείο αφορούν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης ανήλικου ευρισκόμενου υπό την προστασία του δράστη, με την μεθοδευμένη πρόκληση σε αυτόν σωματικής εξάντλησης επικίνδυνης για την υγεία του και ψυχικού πόνου ικανού να επιφέρει σε αυτόν σοβαρή ψυχική βλάβη, μέσω της παρατεταμένης απομόνωσης, κι επιπλέον επικίνδυνη και απλή σωματική βλάβη, απειλή, έκθεση και ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα.

Σημειώνεται ότι ξεχωριστή έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη αναφορικά με την οικονομική διαχείριση στην «Κιβωτό του Κόσμου». Για το παραπάνω σκέλος της υπόθεσης ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα έχουν κληθεί να καταθέσουν ως ύποπτοι τέλεσης των κακουργημάτων της απιστίας, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments