Πολιτική

Ο Κασιδιάρης πίσω από την αναδίπλωση των 11 Σπαρτιατών;

Ο Κασιδιάρης πίσω από την αναδίπλωση των 11 Σπαρτιατών;

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΚΗ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ" ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Οι "κωλοτούμπες" των τελευταίων ημερών και ο ρόλος του φυλακισμένου του Δομοκού.

Σε αμοιβαίες υποχωρήσεις και σολομώντεια μοιρασιά της πολιτικής φαιδρότητας προχώρησαν ο επικεφαλής των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας και οι βουλευτές του βάζοντας προσωρινά τίτλους τέλους στο πρωτόγνωρο ξεκαθάρισμα λογαριασμών που επιχείρησαν το προηγούμενο διάστημα με αντικείμενο διεκδίκησης την τεράστια χρηματοδότηση του κόμματος.

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την τακτική στο παρασκήνιο, η έκβαση της υπόθεσης δεν μπορεί να ερμηνευθεί με πολιτικούς όρους. Και αυτό γιατί η αιτία της σφοδρής αντιπαράθεσης του Βασίλη Στίγκα με την προηγούμενη ομάδα βουλευτών δεν ήταν η ιδεολογική πυξίδα του κόμματος, αλλά η κατανομή των κρατικών κονδυλίων.

Το σημείο τριβής που οδήγησε στην προσωρινή διάσπαση των Σπαρτιατών  ήταν η διαχείριση του ταμείου ενώ η πραγματική αιτία που ανάγκασε τους 12 βουλευτές να αναθεωρήσουν την στάση τους και να επανεμφανιστούν ως «συναγωνιστές» ήταν ο φόβος της απώλειας όλων των βουλευτικών τους προνομίων.

Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές του κόμματος φαίνεται ότι φοβήθηκαν και αναγκάστηκαν να αναδιπλωθούν, όταν ο Βασίλης Στίγκας απείλησε ότι θα καταθέσει στοιχεία στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου που θα αποδεικνύουν ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης, φυλακισμένος στις φυλακές Δομοκού, ασκεί τη φυσική ηγεσία του κόμματος.

Χαρακτηριστικά, 11 μέλη των Σπαρτιατών (που σύμφωνα με πληροφορίες εξακολουθούν να διατηρούν στενές επαφές με τον Κασιδιάρη) αναγκάστηκαν να δηλώσουν ότι “θα προχωρήσουμε ενωμένοι τις επόμενες ημέρες για την επιταγή που έδωσε ο ελληνικός λαός υπό την ηγεσία του προέδρου Βασίλη Στίγκα”.

Χαμένοι και κερδισμένοι

Ο Βασίλης Στίγκας αναγκάστηκε στην πιο θεαματική κωλοτούμπα καθώς απέσυρε όσα ο ίδιος είπε στην Ολομέλεια της Βουλής περι βουλευτών – Greek mafia. Από την άλλη πλευρά ωστόσο κατάφερε να αποσπάσει κοινή γραπτή δήλωση από τους 11 βουλευτές ότι τελούν υπό την ηγεσία του.

Την περασμένη Πέμπτη, οι βουλευτές απείχαν από την κοινοβουλευτική συζήτηση μεταξύ πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να δείξουν ότι δεν αναγνωρίζουν τον Β. Στίγκα ως αρχηγό του κόμματος. Η κίνηση αυτή ερμηνεύτηκε ως επίδειξη δύναμης από το σύστημα του Κασιδιάρη για να αμφισβητήσουν τον Β. Στίγκα και να τον οδηγήσουν σε συνέδριο του κόμματος, απώτερος στόχος του οποίου είναι να πάρει την κυριότητα του κόμματος και των περιουσιακών του στοιχείων.

Εκ του αποτελέσματος η συγκεκριμένη ενέργεια απέτυχε καθώς τα «πρωτοπαλίκαρα» του Κασιδιάρη αναγκάστηκαν σε δημόσια δήλωση στήριξης του Στίγκα.

Αυτό που πυροδότησε την πρωτοφανή παρασκηνιακή διαδικασία που οδήγησε στην ανακωχή της σφοδρής αντιπαράθεσης ήταν η κλήση του αρχηγού του κόμματος από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ο ισχυρισμός, ότι μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος λειτουργούν ως εκτελεστικός βραχίονας ενός “εξωκοινοβουλευτικού κέντρου” που δρα κατά το πρότυπο της ελληνικής μαφίας και του Δον Κορλεόνε.

Ο κύριος στόχος του κόμματος ήταν να τους βάλει να αποδείξουν ότι ενεργούν με τον ίδιο τρόπο που ενεργεί η ελληνική μαφία και ο Ντον Κορλεόνε. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο Β. Στίγκας δήλωσε το πρωί της Τρίτης στο υπουργείο Δικαιοσύνης ότι σκοπεύει να αποκαλύψει τις στενές σχέσεις της ΚΟ με τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος είναι έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού, και να επικαλεστεί τις βαριές κυρώσεις της αναστολής του κρατικού προϋπολογισμού και της αφαίρεσης της βουλευτικής του ιδιότητας.

Ωστόσο, λίγες ώρες πριν περάσει το κατώφλι της Εισαγγελίας, επανέφερε στην κοινοβουλευτική ομάδα τρεις διαγραφέντες βουλευτές και ανακοίνωσε ότι οι εκφράσεις “ελληνική μαφία” και “ομάδα εκβιαστών” δεν έχουν καμία σχέση με τους διαγραφέντες βουλευτές ή με οποιονδήποτε στην κοινοβουλευτική ομάδα. Ως δημοκρατικοί και νομοταγείς πολίτες, δεν θέλουμε να διαρρέονται και να διαδίδονται ασαφείς και διφορούμενες πληροφορίες που εμπλέκουν το όνομά μας σε παράνομες δραστηριότητες και τακτικές. Θα προχωρήσουμε ενωμένοι την επόμενη μέρα ως σκληρή και γόνιμη αντιπολίτευση, υπό την ηγεσία του προέδρου Βασίλη Στίγκα, για την επιταγή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός και με τη βοήθεια του Θεού. Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το δημιουργούν”. Εξίσου πρωτοφανής είναι και η υπογραφή της δήλωσης αυτής από τον βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο, ο οποίος όμως γρήγορα ξεκαθάρισε στους δημοσιογράφους ότι δεν προτίθεται να αποσύρει την ανεξαρτησία του επειδή δεν εμπιστεύεται τον Β. Στίγκα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments