Ελλάδα

Επιχείρηση διάσωσης 60 μεταναστών σε δύσβατο σημείο στη Σητεία

Επιχείρηση διάσωσης 60 μεταναστών σε δύσβατο σημείο στη Σητεία

Πηγή Φωτογραφίας: Διάσωση προσφύγων που επέβαιναν σε φουσκωτή βάρκα στον παραλιακό δρόμο του αεροδρομίου στην Λέσβο την στιγμή που περνούσε η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς στην Μυτιλήνη την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2015. (EUROKINISSI)

Μεγάλη επιχείρηση πυροσβεστικής, αστυνομίας και λιμενικού

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή επιχείρηση διάσωσης 60 μεταναστών, ανάμεσά τους και 3 βρέφη, που εντοπίστηκαν σε δύσβατο σημείο στη Ζάκρο στο Λασίθι.

Σύμφωνα με το ekriti, τους εγκατέλειψε εκεί ο διακινητής τους και οι μετανάστες ενημέρωσαν οι ίδιοι τις αρχές μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112.

Ο συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου.

Διακινητές μεταναστών, που θησαυρίζουν λόγω της απόγνωσης κατατρεγμένων ανθρώπων από μια σειρά πολύπαθες περιοχές του κόσμου, συνεχίζουν να παίζουν με τις ανθρώπινες ζωές.

Μάλιστα διαφημίζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι καταφέρνουν να περνούν κατατρεγμένους ανθρώπους από περιοχές που έχουν καεί στον Έβρο.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της φωτιάς στον Έβρο τουλάχιστον 20 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους από τις φλόγες. Οι άτυχοι μετανάστες είχαν οδηγηθεί σε δύσβατο σημείο του δάσους της Δαδιάς και δεν πρόλαβαν να ξεφύγουν από την πύρινη λαίλαπα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, τις πρώτες δύο ημέρες του Σεπτεμβρίου συνελήφθησαν επτά διακινητές, σε έξι διαφορετικές περιπτώσεις, που επιχείρησαν να προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας 46 μετανάστες.

Οι συλλήψεις έγιναν σε περιοχές του Έβρου και της Ορεστιάδας από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments