Πολιτική

ΔΕΘ: Αλλάζουν όλα στο πρόγραμμα – Πλήθος ακυρώσεων από εταιρείες και πολιτικούς [vid]

ΔΕΘ: Αλλάζουν όλα στο πρόγραμμα – Πλήθος ακυρώσεων από εταιρείες και πολιτικούς [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΣΤΗΝ 84η ΔΕΘ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Σημαντικά «πλήγματα» έχει δεχθεί η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης από την κακοκαιρία Daniel, αφού μετά την ακύρωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού, πολλές είναι οι εταιρείες που αλλάζουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεών τους.

Η κακοκαιρία Daniel, εκτός από τα προβλήματα που έχει προκαλέσει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, φαίνεται ότι «σαρώνει» στο πέρασμά της και την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Αυτό καθώς συνεχείς είναι οι αλλαγές του προγράμματος τόσο από πολιτικούς όσο και από σημαντικές εταιρείες.

Πρώτη είδηση φυσικά αποτελεί η απόφαση του πρωθυπουργού να αναβάλλει την επίσκεψή του στη ΔΕΘ, που ήταν προγραμματισμένη αυτό το Σαββατοκύριακο, αφήνοντας πάντως «ανοιχτό» το ενδεχόμενο αυτή να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

Γενικά πάντως οι εντολές από το Μέγαρο Μαξίμου προς τους υπουργούς και τα κυβερνητικά στελέχη είναι ξεκάθαρες, καθώς υπάρχει σαφής οδηγία να μην παραστούν σε εκδηλώσεις στο πλαίσιο της ΔΕΘ μέχρι και την Κυριακή. Το συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο είχε τεθεί πριν την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη και πλέον ενδέχεται να δοθούν νέες οδηγίες.

Ακυρώνεται η ομιλία του Μητσοτάκη στην ΔΕΘ [vid]

Την απόφαση φέρεται να πήρε ο ίδιος, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και τις καταστραφικές συνέπειες της κακοκαιρίας Daniel στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, αναβάλλεται και η προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Έβρο.

Από χθες είχε ήδη αποφασιστεί ότι ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί το τριήμερο της ΔΕΘ και είχαν ειδοποιηθεί και όλα τα κυβερνητικά στελέχη, με την οδηγία η παρουσία τους να περιοριστεί στις απολύτως απαραίτητες επαφές στο πλαίσιο της Έκθεσης.

Τελικά, σήμερα ελήφθη η απόφαση να ακυρωθούν τόσο η ομιλία του πρωθυπουργού το Σάββατο όσο και η συνέντευξή του την Κυριακή, που είχαν καταλήξει χθες ότι θα ήταν οι δύο μόνες παρουσίες του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ θα γίνει σε μεταγενέστερη ημερομηνία και αναζητώνται ημερομηνίες στο επιτελείο του Μαξίμου. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και ο σχετικός οδικός χάρτης για την εμφάνιση του Κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

Ακυρώνει την επίσκεψή του ο Κ. Σκρέκας

Σε κάθε περίπτωση, οι αναβολές εκδηλώσεων διαδέχονται η μία την άλλη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μη πραγματοποίηση της προγραμματισμένης για σήμερα επίσκεψης του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα στη διοίκηση του ΣΕΒΕ, αλλά και τις εκδηλώσεις της ΟΛΘ Α.Ε. το πρωί της Παρασκευής για τα εγκαίνια του νέου σταθμού κρουαζιέρας.

Ίδια τύχη είχε και η εκδήλωση της Dimand, που είχε ανακοινωθεί για το απόγευμα της Παρασκευής, που είχε ως σκοπό την παρουσίαση του σχεδιασμού της εταιρείας για την ανάπλαση του πρώην βιομηχανικού ακινήτου “ΦΙΞ” στην περιοχή της δυτικής εισόδου της Θεσσαλονίκης, και στην οποία επρόκειτο να παραστεί και ο πρωθυπουργός.

Ακόμα, όπως έγινε γνωστό, η Παπαστράτος, λόγω των καταστροφικών συνεπειών που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Daniel» στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, προχώρησε στην αναβολή της αυριανής συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη.

Ακόμα, αναμένονται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη ή όχι της πολιτικής ηγεσίας της Βουλγαρίας στη ΔΕΘ. Όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός, τα εγκαίνια του Περιπτέρου της Βουλγαρίας πρόκειται να γίνουν το πρωί του Σαββάτου από τον κ. Μητσοτάκη μαζί με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Νικολάι Ντένκοφ. Η απόφαση του πρωθυπουργού να μην παραστεί τελικά αλλάζει σε μεγάλο βαθμό τα δεδομένα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και η Βουλγαρία έχει υποστεί μεγάλα επίσης πλήγματα από το τρέχον κύμα κακοκαιρίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments