Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Αγωνία στη Λάρισα – Μάχη για να μην φτάσει στο κέντρο ο Πηνειός [vid]

Κακοκαιρία Daniel: Αγωνία στη Λάρισα – Μάχη για να μην φτάσει στο κέντρο ο Πηνειός [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Βράδυ στην Μηλίνα Πηλίου μετά το καταστροφικό χτύπημα της κακοκαιρίας "Daniel" από την περιοχή, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023. (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες απο την περιοχή του Ιπποκράτη για την οποία εκδόθηκε 112

Βαρύς είναι ο απολογισμός της κακοκαιρίας «Daniel», η επέλαση της οποίας προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον δέκα ανθρώπων, αλλά και πρωτοφανείς καταστροφές σε πολλές περιοχές της χώρας, με επίκεντρο τη Θεσσαλία. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα υποχώρησαν και πλέον οι προσπάθειες στρέφονται στις επιχειρήσεις διάσωσης εγκλωβισμένων και στην ανεύρεση των αγνοουμένων. Την ίδια ώρα, αγωνία επικρατεί για πολλές περιοχές της Λάρισας, καθώς, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Απόστολο Καλογιάννη, η στάθμη του νερού στον Πηνειό έχει φτάσει τα 10 μέτρα.

Την ίδια ώρα, σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι Αρχές και οι κάτοικοι σε περιοχές γύρω από τον Πηνειό, με μπαράζ μηνυμάτων από το 112 και επιχειρήσεις εκκενώσεων και απεγκλωβισμών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, το κέντρο της Λάρισας δεν έχει πληγεί, «ωστόσο τα περίχωρά της στο νότιο και βόρειο κομμάτι έχουν μεγάλης έντασης πλημμυρικά φαινόμενα».

«Είμαστε σε εγρήγορση, έχουν σταλεί μηνύματα από το “112” στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, στην Γιάννουλη, στον Ιπποκράτη, στον Άγιο Θωμά με σκοπό να αποφύγουμε οποιαδήποτε απειλή για τους πολίτες οι οποίοι μένουν στην περιοχή. Όλο το βράδυ οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, του Στρατού, της τοπικής αυτοδιοίκησης, όλοι θα είμαστε στο πεδίο. Το κέντρο της Λάρισας δεν έχει πληγεί, ωστόσο τα περίχωρά της στο νότιο και βόρειο κομμάτι έχουν μεγάλης έντασης πλημμυρικά φαινόμενα» τόνισε ο κ. Αρτοποιός μιλώντας στο Open.

Παράλληλα, σύμφωνα με το larissanet, στις γέφυρες της οδού Κοζάνης έχει υπάρξει ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, την ώρα που οι κάτοικοι των εργατικών κατοικιών βλέπουν το ύψος των νερών να αυξάνεται.

Στην περιοχή επιχειρούν συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ωστόσο για λόγους ασφαλείας οι κάτοικοι θα πρέπει να απομακρυνθούν προληπτικά προς ασφαλέστερα σημεία.

Δήμος Λαρισαίων: «Άγνωστο πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα»

«Τα νερά που έρχονται από τα Τρίκαλα είναι πάρα πολλά και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα από εδώ και πέρα» ανέφερε ο Απόστολος Καλογιάννης, δήμαρχος Λαρισαίων, το απόγευμα της Παρασκευής σε δήλωσή του σε βίντεο στο Facebook.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments