Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Στους 10 οι νεκροί από τις πλημμύρες – Στους τέσσερις οι αγνοούμενοι [vid]

Κακοκαιρία Daniel: Στους 10 οι νεκροί από τις πλημμύρες – Στους τέσσερις οι αγνοούμενοι [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [363390] ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΧΩΡΙΟ ΠΑΛΑΜΑΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Δεν είναι γνωστό που βρέθηκαν τα τρία τελευταία θύματα

Οι υλικές ζημιές της κακοκαιρίας Daniel  είναι ήσσονος σημασίας μπροστά στα θύματά της, τα οποία, πλέον, με βάση την τελευταία πληροφόρηση το απόγευμα της Παρασκευής, 8 Σεπτεμβρίου, είναι 10. Επιπλέον, ο αριθμός των ζώων που χάθηκαν είναι ιδιαιτέρως μεγάλος. Δεν έχει γίνει γνωστή η περιοχή που βρέθηκαν τα τρία τελευταία θύματα. Οι νεκροί μετριούνταν εννέα έως ότου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε στην ενημέρωση το απόγευμα της Παρασκευής, 8 Σεπτεμβρίου, πως τα θύματα έφτασαν σε διψήφια φιγούρα.  

Επιχειρηματίας του Βόλου, υπενθυμίζεται, εντοπίστηκε την ίδια μέρα νεκρός στην παραλία Ίσαλος. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, πρόκειται για γνωστό επιχειρηματία της περιοχής. Ο άτυχος άντρας έφυγε χθες στις 11:00 το βράδυ από το σπίτι του στο παραλιακό μέτωπο της πόλης για να πάει σε κοντινό σιντριβάνι να γεμίσει έναν κουβά νερό, καθώς το δίκτυο ύδρευσης στον Βόλο έχει καταστραφεί από την κακοκαιρία. Για άγνωστο λόγο ο άνδρας έπαψε να δίνει σημάδια ζωής και η σύζυγός του τον αναζητούσε. Ο μηχανισμός κινητοποιήθηκε και την Παρασκευή, με τη βοήθεια εθελοντών της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, εντοπίστηκε νεκρός.

Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα υπάρχουν αναφορές για μια γυναίκα που έχει χάσει τη ζωή της στον Παλαμά, σύμφωνα με μαρτυρίες. Ο αριθμός των αγνοουμένων στην ευρύτερη περιοχή του Παλαμά είναι προς το παρόν άγνωστος.

Επίσης, την Πέμπτη ενοπίστηκαν στην Αστρίτσα Καρδίτσας δύο νεκρές ηλικιωμένες αδελφές, 75 και 85 ετών.

Συγγενής των δύο θυμάτων τις είχε προειδοποιήσει να φύγουν, ωστόσο εκείνες απάντησαν αρνητικά. Λίγο αργότερα, ο συγγενής τους ανησύχησε και κάλεσε τους διασώστες, οι οποίοι έσπευσαν και τις εντόπισαν νεκρές στο σπίτι, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ. Αμέσως τις μετέφεραν με βάρκα σε ασθενοφόρο.

Μεγάλες προσπάθειες απεγκλωβισμού κατοίκων – Συνολικά 1.881 διασώσεις [vid]

Αδιάκοπα συνεχίζονται από την Πυροσβεστική και τις Ένοπλες Δυνάμεις οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμών ατόμων από αέρος στις περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την πρωτοφανή κακοκαιρία Daniel.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, από νωρίς το πρωί σήμερα έως τις 11:00, έχουν γίνει 149 εναέριες διασώσεις ατόμων. Συγκεκριμένα, 93 έχουν γίνει από την Αεροπορία Στρατού και 56 από την Πυροσβεστική.

Συνολικά 1.881 διασώσεις – απομακρύνσεις ατόμων, που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι αυτή την στιγμή ενώ από Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, έως σήμερα τις 6.30 το πρωί το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 6.406 κλήσεις, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Οι κλήσεις αφορούν κυρίως αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments