Ελλάδα

Θεομηνία Daniel: Ανησυχία για τους αγνοουμένους

Θεομηνία Daniel: Ανησυχία για τους αγνοουμένους

Πηγή Φωτογραφίας: ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ - ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ (EUROKINISSI/ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ)

Αυξάνει η αγωνία για τους αγνοουμένους της βιβλικής καταστροφής.

Αγωνία επικρατεί στο κέντρο επιχειρήσεων πυροσβεστικής, αστυνομίας και στρατού για το τι θα αποκαλυφθεί μόλις πέσει η στάθμη των υδάτων που έφερε η κακοκαιρία Daniel  και οι δυνάμεις διάσωσης αποκτήσουν πρόσβαση στα σπίτια που έχουν καλυφθεί από λάσπη. Αυτή την ώρα ο αριθμός των αγνοουμένων δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί με ακρίβεια, καθώς υπάρχει αδυναμία επικοινωνίας με αρκετές περιοχές. Όπως και δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια η κατάσταση όλων των εγκλωβισμένων που αναμένουν βοήθεια.

Δεδομένων αυτών των γεγονότων, οι ανησυχίες για την αύξηση των ποσοστών απωλειών αποτελούν εφιάλτη για τα στρατεύματα στο πεδίο της μάχης και το προσωπικό που συντονίζει τις επιχειρήσεις. Η διασπορά των στρατευμάτων έχει επιδεινώσει την κατάσταση, καθώς επιχειρούν σε μια τεράστια περιοχή, σχεδόν σε ολόκληρη τη Θεσσαλία (Βόλος, Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα).

Η κύρια προσπάθεια, βέβαια, εντοπίζεται στα χωριά του κάμπου μεταξύ Καρδίτσας και Τρικάλων, όπου το ύψος του νερού έφτασε στα 3 μέτρα και οδήγησε τους πολίτες στις στέγες των σπιτιών τους.

Όπως δήλωσε λίγο πριν τις 6 το πρωί της Παρασκευής ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας,Κώστας Αγοραστός, το μεγαλύτερο βάρος των διασώσεων θα πέσει σήμερα σε 8 χωριά στην Καρδίτσα (Αγία Τριάδα, Καλογριαννά, Ριζοβούνι, Αγναντερό, Μεταμόρφωση, Κοσκινά, Μαραθέα, Βλόχο) όπου βρίσκονται άνθρωποι εγκλωβισμένοι που μετακινήθηκαν σε υψηλότερα σημεία προκειμένου να γλιτώσουν από τα νερά.

Ο κ. Αγοραστός δήλωσε ότι η επιχείρηση σήμερα, Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί με 15 ελικόπτερα, 47 σκάφη του στρατού, εθελοντές στο έδαφος με βάρκες, πέντε ερπυστριοφόρα του στρατού και Χάμερ.

Η μαρτυρία σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό έκανε ειδικότερα λόγο για 150 ανθρώπους που παραμένουν εγκλωβισμένοι. «Μας έχουν ξεχάσει, χρειαζόμαστε βοήθεια» το δραματικό μήνυμά της. 

Λίγο νωρίτερα, άλλο ένα δραματικό μήνυμα εστάλη από κάτοικο, επίσης, εγκλωβισμένη στο λόφο. «Το βράδυ τα παιδιά μας θα κοιμηθούν σε σωσίβιες λέμβους» τα λόγια της γυναίκας στα οποία αποτυπώνεται το δράμα που έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία Daniel.

«Ήρθαμε και καθίσαμε στην πάνω πλευρά για να σωθούμε, να μην πνιγούμε» δήλωσε, λέγοντας ότι δεν έχουν ούτε νερό ούτε φαγητό. «Φωνάζω από το πρωί και όλοι μας κοροϊδεύουν. Λένε ”έρχονται οι δυνάμεις”. Από πού έρχονται;», κατήγγειλε. «Το βράδυ τα παιδιά μας θα κοιμηθούν σε σωσίβιες λέμβους. Ήρθαν 10 εθελοντές από τη Λάρισα, σώσανε δύο οικογένειες που παραλίγο θα πνίγονταν, είχαν νεογέννητο παιδάκι. Ζητήσαμε να κάνουν σαν στρώμα τις σωσίβιες λέμβους για να κοιμηθούν τα παιδιά. Χωρίς κουβέρτες, χωρίς τίποτα», πρόσθεσε.

Όσοι επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές, κάνουν λόγο για μια τεράστια επιχείρηση, αντίστοιχων διαστάσεων με αυτή που στήθηκε στη Ρόδο όταν ξέσπασαν οι φωτιές τον περασμένο Ιούλιο. Οι εικόνες των ανθρώπων που είναι εγκλωβισμένοι, είναι συγκινητικές καθώς μόλις βλέπουν τους πυροσβέστες να πλησιάζουν και να τους σώζουν, ξεσπούν σε δάκρυα νιώθοντας τη λύτρωση που θα γλιτώσουν από τα ορμητικά νερά που «καταπίνουν» τα πάντα στο διάβα τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments