Lifestyle

Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου: «Ο Άνδρεας μου απαγόρευσε να κάνω καταδύσεις με μπουκάλες» [vid]

Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου: «Ο Άνδρεας μου απαγόρευσε να κάνω καταδύσεις με μπουκάλες» [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου φωτογράφιζε τη Δήμητρα Λιάνη / CRETALIVE.GR

Όταν εκείνος έφυγε για το Λονδίνο προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με την καρδιά του, εκείνη στάθηκε στο πλάι του και τον βοήθησε να ορθοποδήσει.

Εκείνη μια φτωχή πλην τίμια αεροσυνοδός. Ένα νεύμα του μπροστά σε χιλιάδες κόσμου, επισημοποιεί τη, μέχρι πρότινος παράνομη σχέση τους. Δέχονται «πόλεμο». Εκείνος την υπερασπίζεται. Εκείνη στέκεται δίπλα του. Ενάντια σε όλους και σε όλα παντρεύονται.

Ο πόλεμος συνεχίζεται. Και εκείνος συνεχίζει να την υπερασπίζεται. Μέχρι που πεθαίνει και εκείνη μένει μόνη με έναν ολόκληρο κόσμο γύρω της να έχει γκρεμιστεί. Μια χαρά σενάριο. Μόνο που, για ακόμα μια φορά, αποδεικνύεται πως η ζωή «γράφει» τα καλύτερα σενάρια.

View this post on Instagram

A post shared by Dr Christopoulos Athanasios, Πλαστικός Χειρουργός (Official) (@plastic_surgeon_greece)

Λέγεται πως οι δυο τους είχαν ερωτευτεί κεραυνοβόλα. Η σχέση της Δήμητρας Λιάνη με τον Ανδρέα Παπανδρέου, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1986, όταν η εκείνη ήταν αεροσυνοδός στο αεροσκάφος που μετέφερε τον τότε Έλληνα πρωθυπουργό στο Πεκίνο για επίσημη επίσκεψη, συνοδευόμενο από τον υπουργό Εξωτερικών Κάρολο Παπούλια και τον υπουργό Εμπορίου Γιώργο Κατσιφάρα.

Οι δυο τους ήρθαν κοντά και όσοι έζησαν τη «γέννηση» εκείνου του έρωτα λένε για δυο ανθρώπους οι οποίοι ήταν πραγματικά ερωτευμένοι ο ένας με τον άλλο. Όταν εκείνος έφυγε για το Λονδίνο προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με την καρδιά του, εκείνη στάθηκε στο πλάι του και τον βοήθησε να ορθοποδήσει. Αυτό τους ένωσε ακόμα περισσότερο και κάπως έτσι φτάσαμε σε εκείνο το περιβόητο νεύμα στο αεροπλάνο. Ουσιαστικά εκείνη τη στιγμή, με εκείνο το νεύμα, ο Παπανδρέου επιβεβαίωνε τις φήμες, σύστηνε τη Δήμητρα Λιάνη στον λαό και το κυριότερο επισημοποιούσε τη σχέση του.

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου στο βιβλίο της έγραψε για τη σχέση του Ανδρέα με τη Δήμητρα. Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που έλαβε χώρα στη δεξίωση στο σπίτι του Έλληνα πρέσβη στο Λονδίνο, λίγους μήνες μετά τη γνωριμία τους. Περιμένοντας να φτάσει ο Ανδρέας, η Μαργαρίτα ζήτησε να ξεκουραστεί σε ένα δωμάτιο. Μια ώρα αργότερα η φίλη της μπήκε στο δωμάτιο και της είπε: «Ήρθε… μαζί της!». «Μαζί της; Τι εννοείς; Έχει τρελαθεί τελείως», αναφώνησε εκείνη και έφυγε από την πρεσβευτική κατοικία. Στην επιστροφή τους την άλλη μέρα στο αεροσκάφος η Μαργαρίτα είπε στον Ανδρέα: «Για όνομα του θεού, θα μπορούσε να είναι κόρη σου!». «Ναι, δεν είναι πολύ ωραίο;», ήταν η απάντησή του.

Αυτός ο πόλεμος δε σταμάτησε ούτε μετά τον γάμο. Ίσα – ίσα που έγινε ακόμα πιο σκληρός (και σε πολλές περιπτώσεις εντελώς άκομψος). Ενδεικτικό του κλίματος της εποχής είναι το περιβόητο ξέσπασμα του Ανδρέα Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ το 1995, έξι χρόνια δηλαδή μετά τον γάμο. Ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε με ποιους συγκυβερνά και από ποιους επηρεάζεται, κάνοντας έτσι μια έμμεση (αλλά σαφέστατη) αναφορά στη γυναίκα του. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, εξοργίστηκε και απάντησε με την ιστορική φράση: «Εγώ κυβερνώ, κύριε». Εκείνο το (άκρως δικαιολογημένο) ξέσπασμα του Παπανδρέου προκάλεσε ένα νέο κύμα έντονων επικρίσεων προς το πρόσωπό του.

«Για μένα ο Ανδρέας ήταν ο Θεός μου. Αυτός μου έτυχε. Όπως τον λάτρεψε ένα μεγάλο τμήμα του λαού, έτσι τον λάτρεψα κι εγώ σαν γυναίκα. Ήταν ο μέντοράς μου και νομίζω ότι κι αυτός είδε κάτι σε μένα που δεν το είχε βρει αλλού. Μια ζεστασιά, μία κατανόηση και στήριξη σε πολύ δύσκολες στιγμές» είχε πει η Δήμητρα Λιάνη για τον ηγέτη του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments