Policy Briefs

Ένας στους τρεις Ευρωπαίους δεν έχει επαρκή χρήματα για τροφή και περίθαλψη

Ένας στους τρεις Ευρωπαίους δεν έχει επαρκή χρήματα για τροφή και περίθαλψη

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Mizane.info - Pauvreté : la précarité gagne du terrain en France

Το 29% των Ευρωπαίων ζει κάτω από επισφαλείς συνθήκες.

Εκατομμύρια Ευρωπαίοι στερούνται βασικών αγαθών όπως η υγειονομική περίθαλψη και η διατροφή για οικονομικούς λόγους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας που δημοσίευσε η Ipsos και η γαλλική φιλανθρωπική οργάνωση Secours Populaire.

Σχεδόν ένας στους τρεις Ευρωπαίους (29%) δηλώνει ότι ζει σε επισφαλείς συνθήκες.

«Σε ολόκληρη την Ευρώπη, η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική, ακόμη και αν ο πληθωρισμός έχει επιβραδυνθεί το 2023. Η εκτεταμένη στέρηση αναδύεται μεταξύ των μεσαίων τάξεων», αναφέρει το δελτίο τύπου.

Οι ερωτηθέντες προέρχονται από 10 ευρωπαϊκές χώρες: Γαλλία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ηνωμένο Βασίλειο, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Ιταλία, Πολωνία και Γερμανία.

«Το ζήτημα της υγείας είναι παρόμοιο με το ζήτημα των τροφίμων: οι άνθρωποι παραιτούνται από τα απαραίτητα και αυτό είναι ένας πολύ ανησυχητικός δείκτης», προειδοποίησε ο Sébastien Thollot, εθνικός γραμματέας της Secours Populaire, σε συνέντευξή του στη EURACTIV.

Ενώ τα προβλήματα ανασφάλειας επηρεάζουν όλες τις χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, ανεξάρτητα από τον πλούτο ή το ΑΕΠ, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική στην Ελλάδα και στην υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ χώρα, τη Μολδαβία, δήλωσε ο Thollot της Secours Populaire.

Σχεδόν οι μισοί Έλληνες και Μολδαβοί αισθάνονται ότι ζουν σε ιδιαίτερα ανησυχητικές οικονομικές και υλικές συνθήκες.

Για να καλύψουν τις ανάγκες τους, το 60% των Ελλήνων και το 70% των Μολδαβών βασίζονται σε φίλους και συγγενείς που τους δανείζουν ή τους δίνουν χρήματα.

Επιπλέον, το 75% των Ελλήνων και το 67% των Μολδαβών περιορίζουν τα ταξίδια για να εξοικονομήσουν τα έξοδα μεταφοράς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments