Ελλάδα

Γιάννης Αρτοποιός: Επισήμως, 10 είναι οι νεκροί και 4 οι αγνοούμενοι [vid]

Γιάννης Αρτοποιός: Επισήμως, 10 είναι οι νεκροί και 4 οι αγνοούμενοι [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot OPEN, H υπερχείλιση του Πηνειού φαίνεται ότι απασχολεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο αυτήν τη στιγμή τους αρμόδιους φορείς, με βάση αυτό που συνήχθη από τις δηλώσεις του Γιάννη Αρτοποιού στο MEGA. 

Τι είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στο MEGA

H υπερχείλιση του Πηνειού φαίνεται ότι απασχολεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο αυτήν τη στιγμή τους αρμόδιους φορείς, με βάση αυτό που συνήχθη από τις δηλώσεις του Γιάννη Αρτοποιού στο MEGA. 

Ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι βρίσκεται «στο κέντρο των επιχειρήσεων, όπου πλέον έχει μετατοπιστεί. Σε εξέλιξη βρίσκεται μια γιγάντια αποστολή διάσωσης συμπολιτών μας, να τους βγάλουμε από την πολύ δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται από την Τρίτη. Στις εκβολές του Πηνειού υπάρχει μια ουσιαστική βελτίωση, ωστόσο αυτήν τη στιγμή συνεχίζονται πολύ ισχυρά πλημμυρικά φαινόμενα, παρά την ηλιόλουστη και ζεστή μέρα, αφού το νερό που έπεσε σε δύο ποταμούς έχει καταλήξει στον Πηνειό, ο οποίος έχει υπερχειλίσει σε αρκετά σημεία».

Γι’ αυτό, κιόλας, εστάλη μήνυμα σε έξι περιοχές, αφού η παραδοξότητα του καιρού δεν επιτρέπει εφησυχασμό κατά τον κ. Αρτοποιό: «Από τη μία υπάρχουν φαινόμενα καλοκαιρίας και από την άλλη πολύ έντονη πλημμυρική δραστηριότητα, ο Πηνειός έχει υπερχειλίσει και στις δύο πλευρές και στην παλιά και τη νέα Εθνική Οδό, έχουν δοθεί οδηγίες για εναλλακτικές οδούς».

Σε ό,τι αφορά πληροφορία πολίτη στο MEGA για δύο αγνοουμένους στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας, ο κ. Αρτοποιός τόνισε: «Στον επιχειρησιακό σχεδιασμό μας, μας έχει απασχολήσει ιδιαιτέρως η περιοχή. Έχουν περάσει δύο φορές όλα τα κτίρια της περιοχής ο στρατός και η Πυροσβεστική. Επίσημα, 10 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους και τέσσερις αναζητούνται, δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα αγνοούμενοι στη Μεταμόρφωση».

Ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι υπάρχουν 25 σωσίβιες λέμβοι, εκ των οποίων και εθελοντών: «Βγάζουμε κόσμο από τον Μαραθέα, από τον οικισμό Κόρδα, από την Πηνειάδα, παρουσιάζονται στα μέρη αυτά και ειδικά στην Καρδίτσα χαμηλότερη στάθμη των υδάτων. Αυτήν τη στιγμή υπερχειλίζεται ο Πηνειός, γι’ αυτό και στέλνουμε μηνύματα από το 112. Έχουμε 25 σωσίβιες λέμβους στις πέριοχές. Στη Λάρισα, υπάρχει κόσμος ο οποίος είναι σε ασφαλή σημεία, και στη Γιάννουλη και στις εργατικές συνοικίες και στο κομμάτι του Αγίου Θωμά και στον Ιπποκράτη και στη Νέα Σμύρνη, στην οδό Σωκράτους έχουν πέσει οκτώ σωσίβιες λέμβοι, σε πολλές περιοχές ροής του Πηνειού υπάρχουν ρωγμές και αυτό είναι επικίνδυνο και για τις σωσίβιες λέμβους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments