Ελλάδα

Λάρισα: Νέο «112» για έξι περιοχές [vid]

Λάρισα: Νέο «112» για έξι περιοχές [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Έχουν περάσει πέντε ημέρες από το καταστροφικό κύμα κακοκαιρίας Daniel που στην κυριολεξία "έπνιξε" τον Θεσσαλικό κάμπο. Στην Λάρισα από την υπερχείλιση του Πηνειού πολλές περιοχές περιμετρικά της πόλης έχουν πλημμυρίσει και οι κάτοικοι παρακολουθούν με αγωνία την στάθμη του νερού. Περιοχή Άγιος Θωμάς. Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

«Ήχησε» ξανά το «112» λίγο μετά τις 16.00 το απόγευμα του Σαββάτου (9/9) σε έξι περιοχές της Λάρισας καθώς η στάθμη του Πηνειού 

«Ήχησε» ξανά το «112» λίγο μετά τις 16.00 το απόγευμα του Σαββάτου (9/9) σε έξι περιοχές της Λάρισας καθώς η στάθμη του Πηνειού παραμένει πάνω από τα όρια επικινδυνότηταςΕιδικότερα, το «112» καλεί τους κατοίκους των περιοχών Κάτω Ραψάνη, Τέμπη, Ιτέα, Γόννοι, Μακρυχώρι, Ευαγγελισμός να είναι σε ετοιμότητα λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων. «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κάτω Ραψάνη, Τέμπη, Ιτέα, Γόννοι, Μακρυχώρι, Ευαγγελισμός παραμείνετε σε ετοιμότητα λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει το μήνυμα του «112».

Στην Περιφέρεια Αττικής 1.150 κλήσεις, εκ των οποίων: -Σε περιοχές του λεκανοπεδίου 1026 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 716 αντλήσεις υδάτων, 75 κοπές δέντρων και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία 44 άτομα.

-Στην Αίγινα και στο Αγκίστρι 124 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 49 αντλήσεις υδάτων

Από την Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2023 μέχρι εχθές Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 420 εναέριες διασώσεις.

-110 εναέριες διασώσεις πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023 και επιχείρησαν 10 ελικόπτερα, εκ των οποίων, 3 είχαν διατεθεί από το Γ.Ε.ΕΘ.Α. και

-310 εναέριες διασώσεις πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου 2023 και επιχείρησαν 20 ελικόπτερα, εκ των οποίων, 7 είχαν διατεθεί από το Γ.Ε.ΕΘ.Α. και 3 είχαν διατεθεί μέσω διμερών συμφωνιών από την Ελβετία.

Ταυτόχρονα, τα εναέρια μέσα καθώς και Σ.μη.Ε.Α. του Π.Σ. κατά τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι το τελευταίο φως μετέφεραν τρόφιμα, νερό, φάρμακα και είδη κλινοστρωμνής, ενώ τα επίγεια μέσα συνεχίζουν τις ίδιες ενέργειες, σε πληγέντες των περιοχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σημειώνεται ότι όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε γενική επιφυλακή.

Παράλληλα, το Πυροσβεστικό Σώμα καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Στη Θεσσαλία ο μεγαλύτερος αριθμός διασώσεων

Στην Καρδίτσα, τη Λάρισα, τον Βόλο και τα Τρίκαλα, που δέχτηκαν τον μεγαλύτερο όγκο νερού από την κακοκαιρία Daniel έχουν γίνει οι περισσότερες διασώσεις.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς αλλά και τον Δήμο, το ύψος του ποταμού έφτασε τα 10 μέτρα. Οι διασώστες συνεχίζουν να επιχειρούν, ακόμη και με βάρκες, για να απεγκλωβίσουν κατοίκους. Στις επιχειρήσεις μετέχουν και δεκάδες εθελοντές που μαζί με τις υπηρεσίες του δήμου Λαρισαίων, συνεχίζουν να γεμίσουν τσουβάλια με άμμο που χρησιμοποιούνται για αναχώματα όπου χρειαστεί ώστε προστατεύουν όσο μπορούν οι κατοικίες.

Την ίδια ώρα, βυθισμένες κάτω από το νερό παραμένουν τεράστιες εκτάσεις, σπίτια και επιχειρήσεις, στη Θεσσαλία. Δέκα νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments