Αθλητισμός

Μουντομπάσκετ, Σερβία-Γερμανία 77-83: Παγκόσμια πρωταθλήτρια πρώτη φορά στην ιστορία της [vid]

Μουντομπάσκετ, Σερβία-Γερμανία 77-83: Παγκόσμια πρωταθλήτρια πρώτη φορά στην ιστορία της  [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: kerkida.net, Τρίαντα χρόνια μετά το ιστορικό επίτευγμα της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, οι Γερμανοί έκαναν και πάλι το θαύμα τους κατακτώντας αυτή τη φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο

Τρίαντα χρόνια μετά το ιστορικό επίτευγμα της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, οι Γερμανοί έκαναν και πάλι το θαύμα τους κατακτώντας αυτή τη φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο, επικρατώντας με της Σερβίας στη Μανίλα.

Τρίαντα χρόνια μετά το ιστορικό επίτευγμα της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, οι Γερμανοί έκαναν και πάλι το θαύμα τους κατακτώντας αυτή τη φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο, επικρατώντας με της Σερβίας στη Μανίλα.

Οι Γερμανοί που είχαν κατακτήσει το μοναδικό τους μετάλλιο το 2002 στην Ιντιανάπολις των ΗΠΑ, εκεί που η Σερβία πήρε το τελευταίο της χρυσό σε Παγκόσμιο, καθοδηγούμενοι από έναν συγκλονιστικό Σρέντερ, εκμεταλλεύτηκαν την κούραση των Σέρβων που έχασαν στο 2′ τον Ντόμπριτς και έπαιζαν με 10 παίκτες.

Οι «όρλοβι» το πάλεψαν ειδικά στο πρώτο ημίχρονο καθοδηγούμενοι από τον Μπογκντάνοβιτς, ωστόσο το ισόπαλο 47-47 στο 20′ έγινε 57-69 στο 30′. Ο απίθανος Αβράμοβιτς γύρισε το ματς μόνος του μειώνοντας σε 75-78 στο 39′.

Ο Γκούντουριτς όμως ήταν ο μοιραίος για τους Σέρβους καθώς αστόχησε σε τρίποντο ισοφάρισης και αμέσως μετά έκανε λάθος πάσα με τους Γερμανούς να πανηγυρίζουν τον τίτλο…

Το ματς Ο τελικός ξεκίνησε με μία άσχημη είδηση, αυτήν του τραυματισμού του Όγκνιεν Ντόμπριτς. Ο γκαρντ του Αστέρα γύρισε το πόδι του νωρίς και οι Σέρβοι μπορεί να στερήθηκαν τον καλύτερο αμυντικό τους αλλά βρήκαν εννέα πόντους από τον Μαρίνκοβιτς. Και με τον Μιλουτίνοφ να πιάνει δουλειά στη δημιουργία (4 ασίστ) διατηρήθηκαν παρά το σοκ (10-11, 4′) και πέρασαν με τρεις (19-22, 7′) μετά το τρίποντο του Ν. Γιόβιτς. Πέντε σερί δικοί του έγραψαν ένα μικρό +5 των Σέρβων, με τους Γερμανούς να επιστρέφουν άμεσα.

Ο Χέρμπερτ διαφοροποίησε το rotation της δεύτερης πεντάδας, με τον Μπόνγκα να δίνει βοήθειες αλλά τον Μπογκντάνοβιτς να απαντά με μεγάλα σουτ. Ο σταρ των Σέρβων έβαλε οκτώ δικούς του για να φτάσει τους 13 προσωπικούς και να υπογράψει με step back το 38-42 (16′). Στις προσωπικότητες απάντησαν οι προσωπικότητες με τον Σρέντερ να βάζει επτά σερί δικούς του ώστε να φέρει τούμπα το ματς, με το ημίχρονο να κλείνει στην ισοπαλία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments