Πολιτική

Μητσοτάκης: Συσκέψεις πριν τις τελικές αποφάσεις

Μητσοτάκης: Συσκέψεις πριν τις τελικές αποφάσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ DANIE ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑ, ΤΡΙΚΑΛΑ, ΛΑΡΙΣΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Νέες συσκέψεις σήμερα από τον πρωθυπουργό. Στην ατζέντα βρίσκονται η διασφάλιση χρηματοδότησης από τα κοινοτικά ταμεία της Ευρώπης και διορθωτικές παρεμβάσεις στο κυβερνητικό σχήμα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε χθες στα γραφεία της Λάρισας και συνεργάστηκε σε ανοιχτή γραμμή με το συντονιστικό της Λάρισας, του οποίου ηγούνταν ο Γιάννης Μπρατάκος και ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομοιομορφία της ενημέρωσης.

Και σήμερα θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη. Κι αυτό γιατί ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να οριστικοποιήσει μια σειρά από Με τις επιχειρήσεις διάσωσης στα χωριά της Καρδίτσας, των Τρικάλων, αλλά και στην πόλη του Βόλου να βαίνουν προς ολοκλήρωση προοδευτικά, με δεδομένο ότι το βάρος πλέον πέφτει στον εφοδιασμό των πολιτών που έχουν μείνει εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους με νερό, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, το Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να δρομολογήσει προοδευτικά τις πρωτοβουλίες για την πρώτη καταγραφή των ζημιών και την ανακούφιση των πληγέντων από τη θεομηνία.

Οι κινήσεις, από τις ενέργειες που θα κάνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από το κοινοτικό ταμείο για την ανακούφιση των πληγέντων, μέχρι διορθωτικές παρεμβάσεις στην κυβέρνηση, έστω και στον δεύτερο χρόνο της.

Όλα και όλοι αξιολογούνται, είναι το σταθερό μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου. Ήδη χθες, ανακοινώθηκε η απόφαση για μικρές ή μεγάλες έκτακτες χορηγήσεις σε δήμους χωρών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα επείγοντα αναγκαία κονδύλια, συνολικού ύψους περίπου 45 εκατομμυρίων ευρώ. Σε αυτό περιλαμβάνονται και δήμοι της Θεσσαλίας που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές στο παρελθόν.

Σήμερα το πρωί, μετά τις πρώτες συσκέψεις θα καθοριστεί αν θα υπάρξουν και κάποιες πρώτες ανακοινώσεις από το κυβερνητικό επιτελείο ακόμα και σήμερα. Σε κάθε περίπτωση, από τις αρχές της εβδομάδας ο κ. Μητσοτάκης θα θελήσει να δώσει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση «πέφτει πάνω» στο πρόβλημα, μετά τις πρώτες ανακουφιστικές παρεμβάσεις στις κατά τόπους περιοχές. Παράλληλα, σήμερα ή το πολύ τη Δευτέρα, θα κλειδώσει αν ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη ή την Πέμπτη, σε μια πιο συντετμημένη εκδοχή της παρουσίας του στη ΔΕΘ, προκειμένου κυρίως να απαντήσει σε ερωτήσεις που θα εστιαστούν προφανώς στα θέματα πολιτικής προστασίας και στις πρόσφατες φυσικές καταστροφές.

Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη, ιδίως στην περιοχή της Θεσσαλίας. Χθες, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, προπηλακίστηκε από εξαγριωμένους πολίτες στον Παλαμά, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Ταραντόπουλος άκουσαν δυσοίωνες προβλέψεις από οικονομικούς παράγοντες της Λάρισας για τις οικονομικές προοπτικές της περιφέρειας Θεσσαλίας. Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν ήδη ξεκινήσει μια άσκηση επί χάρτου για το κόστος της αποκατάστασης, το οποίο εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 2 δισ. δολάρια, αλλά κανείς δεν γνωρίζει το τελικό ποσό που απαιτείται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments