Ελλάδα

Βίντεο ντοκουμέντο από την πλημμυρισμένη Λάρισα από ψηλά

Βίντεο ντοκουμέντο από την πλημμυρισμένη Λάρισα από ψηλά

Πηγή Φωτογραφίας: Η μάχη με τα νερά και την λάσπη συνεχίζεται για 6η ημέρα στον Θεσσαλικό κάμπο που επλήγη από το κύμα κακοκαιρίας Daniel. Απεγκλωβισμός κατοίκων από την συνοικία Γιάννουλη στην Λάρισα, Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Τον δικό τους εφιάλτη συνεχίζουν να ζουν οι κάτοικοι στα χωριά και τα περίχωρα της Λάρισας καθώς η στάθμη του νερού του Πηνειού, παραμένει υψηλή, αν και ευτυχώς υποχώρησε στα 9 μέτρα από 10 που ήταν.

Εναέριες εικόνες από την πλημμυρισμένη Λάρισα αποτυπώνουν στο έπακρο την καταστροφή που έχει υποστεί η περιοχή καθώς συνοικίες της πόλης έχουν βυθιστεί κάτω από τα νερά του Πηνειού.

Το Αλκαζάρ, ο Ιπποκράτης και οι εργατικές κατοικίες Γιάννουλης έχουν αλλάξει μορφή.

Κακοκαιρία Daniel: Βαριές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία θα έχει η άνευ προηγουμένου καταστροφή

Βαριές επιπτώσεις που θα «μεταδοθούν» στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας θα έχει η άνευ προηγουμένου καταστροφή που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Η τρίτη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας με πληθυσμό 688.255 κατοίκους (απογραφή 2021) και με συμμετοχή στο συνολικό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της τάξεως του 5,5% (άνω των 10 δισ. ευρώ), είναι ο μεγαλύτερος τροφοδότης της χώρας σε αγροτικά προϊόντα, κρέας, γάλα, τυρί κ.ο.κ. Το αρνητικό αποτύπωμα που θα αποκαλυφθεί με την απόσυρση των υδάτων από τεράστιες εκτάσεις του θεσσαλικού κάμπου, αλλά και του νομού Μαγνησίας, θα προκαλέσει σοκ σύμφωνα με την naftemporiki.gr

Το μέγεθος της καταστροφής είναι αδύνατο να καταγραφεί αυτήν την ώρα καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη. Ωστόσο, όπως αναφέρει μιλώντας στη «Ν» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λάρισας η «Νέα Ένωση», Φώτης Παπαδόπουλος, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο, καθώς οι καταστροφές -πλην των οικιών και των υποδομών- στη φυτική παραγωγή, στο ζωικό κεφάλαιο και σε εξοπλισμό θα είναι ανυπολόγιστες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments