Ελλάδα

Καθαρίζεται η Εθνική Οδός Τρικάλων – Λάρισας: Έφτασε στη γέφυρα Κουτσόχερου ο Πηνειός [vid]

Καθαρίζεται η Εθνική Οδός Τρικάλων – Λάρισας: Έφτασε στη γέφυρα Κουτσόχερου ο Πηνειός [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [363483] ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ DANIEL / 8Η ΗΜΕΡΑ / ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Προκαλεί ανησυχία σε τι κατάσταση βρίσκεται η γέφυρα Κουτσόχερου καθώς ο Πηνειός ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να την «αγγίζει»

Κλειστή παραμένει για 5η μέρα η Εθνική Οδός Τρικάλων – Λάρισας καθώς μεγάλο τμήμα της βυθίστηκε τις προηγούμενες μέρες κάτω από το νερό.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr τα νερά έχουν υποχωρήσει ωστόσο το οδόστρωμα έχει καλυφθεί από τόνους λάσπης. Ήδη συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και από Τρίκαλα και από Λάρισα επιχειρούν και καθαρίζουν το δρόμο, με πιθανότητα να ανοίξει έως αύριο αρκετά μεγάλη. Ωστόσο αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι σε τι κατάσταση βρίσκεται η γέφυρα Κουτσόχερου καθώς ο Πηνειός ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να την “αγγίζει”. 

Κακοκαιρία «Daniel»: Στον κάμπο της Θεσσαλίας παράγεται το 7% των φρούτων και καρπών της χώρας [vid]

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μετά το καταστροφικό σφυροκόπημα της κακοκαιρίας Daniel στον θεσσαλικό κάμπο.

Πολλά αγροτεμάχια βρίσκονται εδώ και αρκετές ημέρες κάτω από νερό, κι έτσι μεγάλο είναι το πλήγμα που δέχθηκε και ο κλάδος της φυτικής παραγωγής και συγκεκριμένα τα φρούτα και οι καρποί, καθώς στην περιοχή της Θεσσαλίας παράγονται 359.000 τόνοι ή το 7% από τους συνολικά 5.495.000 τόνους της χώρας μας, σύμφωνα με προσωρινές εκτιμήσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών, INCOFRUIT-HELLAS, βάσει των στοιχείων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στην περιοχή της Θεσσαλίας καλλιεργείται περίπου το 1/3 των μηλοειδών, από τα οποία, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, παράγονται οι 129.000 τόνοι από τους 395.000 τόνους πανελλαδικά (μήλα 304.000 τόνοι πανελλαδικά – 84.500 στη Θεσσαλία – Αχλάδια 81.000 τόνους πανελλαδικά – 43.300 τόνοι στη Θεσσαλία).

«Υπάρχουν όντως καταστροφικές συνέπειες από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες στην Θεσσαλία. Για τα μήλα και τα ακτινίδια είναι ακόμα πολύ νωρίς να πούμε για τις συνέπειες στους καρπούς, εκτιμούμε ότι θα είναι μειωμένη η προς εμπορία ποσότητά τους» δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ειδικός σύμβουλος του Συνδέσμου, Γιώργος Πολυχρονάκης και πρόσθεσε: «Το επείγον είναι η αποκατάσταση, έστω και προχείρως, στο οδικό δίκτυο στην περιοχή που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές για την μεταφορά της προς συγκομιδή παραγωγή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments