Οικονομία

Έρευνα Β.Ε.Α: 1 στις 2 επιχειρήσεις έχουν αρρύθμιστες οφειλές στο δημόσιο

Έρευνα Β.Ε.Α: 1 στις 2 επιχειρήσεις έχουν αρρύθμιστες οφειλές στο δημόσιο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Σημαντική αδυναμία να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο και τις Τράπεζες, εμφανίζει η πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας: Επιτακτική ανάγκη για νέα ρύθμιση οφειλών των επιχειρήσεων.

Σημαντική αδυναμία να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο και τις Τράπεζες, εμφανίζει η πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.

Σημειώνεται, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων (ποσοστό 87%) εμφανίζει αυτή την περίοδο οφειλές, σε Δημόσιους ή / και Ιδιωτικούς φορείς.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, μεγάλο αγκάθι για την συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων, αποτελούν τόσο τα επιτόκια και οι προσαυξήσεις, όσο και ο αριθμός των δόσεων αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Για το λόγο αυτό, οι επιχειρηματίες περιμένουν από την κυβέρνηση μέτρα στήριξης για την ρύθμιση των οφειλών τους και πιο συγκεκριμένα: μεγαλύτερο κούρεμα οφειλών δημοσίου σε ποσοστό 43%, περισσότερες δόσεις το 23% και επιδότηση ενοικίου το 14%.

Η διοίκηση του Β.Ε.Α έχει κατ’ επανάληψη ζητήσει με επιστολές της προς την κυβέρνηση, την ενεργοποίηση νέας ρύθμισης για το σύνολο των οφειλών, με περικοπή των προσαυξήσεων και περισσότερες δόσεις, προκειμένου να απομειωθούν τα χρέη και να προχωρήσουν οι επιχειρήσεις στην επόμενη μέρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments