Πολιτική

Κυβέρνηση: Δομικές αλλαγές μετά τη ΔΕΘ

Κυβέρνηση: Δομικές αλλαγές μετά τη ΔΕΘ

Πηγή Φωτογραφίας: [355213] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ 86ης ΔΕΘ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Καμία κυβερνητική αλλαγή πριν από τη ΔΕΘ.

Τέλος στα σενάρια περί ανασχηματισμού πριν από την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ έβαλαν την Τρίτη κυβερνητικές πηγές, μετά και τις τελευταίες αλλαγές που έγιναν στο κυβερνητικό «roster», στον απόηχο της παραίτησης του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και την εκ νέου υπουργοποίηση του Χρήστου Στυλιανίδη.

«Κάνετε υπομονή μέχρι την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, γιατί αυτό που προέχει είναι οι κρατικές δομές και η λειτουργία τους», δήλωσαν στην ΕΡΤ κυβερνητικά στελέχη, απαντώντας σε ερώτημα για την πιθανότητα να γίνει ανασχηματισμός.

Παράλληλα, παρέπεμψαν «σε όσα θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο, κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ και τη συνέντευξη Τύπου την Κυριακή».

Υπενθυμίζεται, στο σημείο αυτό, ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο κ. Μητσοτάκης θα παρευρεθεί στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου το Σάββατο θα μιλήσει σε ενώσεις παραγωγών και την Κυριακή θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για τους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίσθηκε από τον Επίσκοπο Ωρεών Φιλόθεο ο Χρήστος Στυλιανίδης, ως υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Την ίδια ώρα, τέλος στο σενάριο της παραίτησης έβαλε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κυριάκος σε συνέντευξή του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό το απόγευμα της Τρίτης, κάνοντας λόγο για καταστροφή από την κακοκαιρία Ντάνιελ και τις πλημμύρες.

«Δεν έχω μάθει να φυγομαχώ. Δεν φυγομάχησα ούτε το 2014 μέχρι τις εκλογές, ούτε σαν υπουργός Υγείας μέσα στην πανδημία μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού. Δεν θα φυγομαχήσω τώρα με τις χειρότερες πυρκαγιές και πλημμύρες που έχει βιώσει η χώρα για δεκαετίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε: «Ο διορισμός και η σύνθεση της κυβέρνησης είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού».

Εξάλλου, είπε πως «από την πρώτη στιγμή ενημερώσαμε Δήμους και Περιφέρειες για την κακοκαιρία ενώ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το 112 οφείλει να αναβαθμιστεί. Θα ήταν εγκληματικό να γίνουν εκκενώσεις εν ώρα καταιγίδας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments