Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Πληθαίνουν οι εντάσεις ενόψει ΔΕΘ και εκλογών

ΣΥΡΙΖΑ: Πληθαίνουν οι εντάσεις ενόψει ΔΕΘ και εκλογών

Πηγή Φωτογραφίας: Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Ο μεταβατικός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μιλήσει στη ΔΕΘ.

Μόνο «αναίμακτη» δεν είναι η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ  προς τις εσωκομματικές εκλογές, που μεταφέρθηκαν μία εβδομάδα αργότερααπό το προγραμματισμένο -δηλαδή για τις 17 και 24 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα- ώστε να «πέσουν» όλες οι δυνάμεις στην υπεράσπιση των πληγέντων.

Η φονική κακοκαιρία  άφησε σε δεύτερο πλάνο την εκλογή του νέου προέδρου, αλλά αυτή ήρθε στο προσκήνιο με αφορμή αναρτήσεις υποστηρικτών – φίλων ορισμένων εκ των πέντε επίδοξων διαδόχων του Αλέξη Τσίπρα. Αρνητική εικόνα, εξάλλου προκάλεσε και η πολυεκπροσώπηση του κόμματος στη Θεσσαλία τις τελευταίες τραγικές ημέρες.

Μάλιστα, όπως μεταδίδεται, η παράλληλη παρουσία τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτη Φάμελλου, και των Έφης Αχτσιόγλου, Νίκου Παππά και Στέφανου Κασσελάκη προκάλεσε και την αντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος μίλησε για φωτογραφημένες δηλώσεις συμπάθειας με φόντο το κατεστραμμένο τοπίο και τους πονεμένους ανθρώπους, καθώς και για προσωπικές στρατηγικές.

Ωστόσο, οι τόνοι έχουν πέσει: οι πέντε υποψήφιοι φαίνεται να κάνουν ένα βήμα πίσω, δίνοντας χώρο στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την πρωτοβουλία και να διαμορφώσει την ατζέντα της αντιπολίτευσης με μια μετωπική αντεπίθεση κατά της κυβέρνησης.
Έτσι, δύο κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ -ένα με επικεφαλής τους Γιώργο Βασιλειάδη και Ράνια Σβίγκου και ένα με επικεφαλής τον Σωκράτη Φάμελλο, περιοδεύουν σε πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.
Παράλληλα, στην Κουμουνδούρου υπάρχει οργή για το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ, το οποίο θεσμικά προορίζεται για την αντιπολίτευση, και καταγγέλλει τη “μεθοδευμένη” συμπεριφορά του Μαξίμου και της Helexpo. Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ “είχε στείλει αίτημα να παραστεί με τον πρόεδρο της Κ.Ο. Σωκράτη Φάμελλο το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, αλλά απέσυρε την παρουσία του την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου ενόψει των εσωκομματικών εκλογών”.
Ωστόσο, η διοίκηση της ΔΕΘ απάντησε με πρόταση για σήμερα Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, που ωστόσο ο κ. Φάμμελος επισκέπτεται τις πληγείσες περιοχές, ενώ – όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση- «δεν έκανε το ίδιο για τον κ. Μητσοτάκη παρότι υπάρχουν πολλές διαθέσιμες ημέρες μέσα στη βδομάδα».
Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Την ώρα που η χώρα βιώνει μια βιβλική καταστροφή από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, με ανθρώπινες απώλειες και δραματικές συνέπειες για τους κατοίκους, την δημόσια υγεία και την οικονομία, το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Μητσοτάκη είναι να στήνει φιέστες και μάλιστα χωρίς αντίλογο για να αποκρύψει και τις δικές του ευθύνες για την ανασφάλεια που βιώνει η ελληνική κοινωνία και οικονομία. Και δυστυχώς, σε αυτόν το σχεδιασμό του βρίσκει σύμμαχο και τη διοίκηση της ΔΕΘ».
Χωρίς εκπροσώπηση στη ΔΕΘ;
Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι “πρόκειται για πρωτοφανή, αντιδεοντολογική, προσβλητική και απαράδεκτη αντιμετώπιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας”. Τα μικροπολιτικά παιχνίδια είναι απαράδεκτα σε αυτή την κρίσιμη καμπή της χώρας. Απαιτείται σοβαρότητα και συνέπεια από όλους και κυρίως σεβασμός στους κανόνες του πολιτικού διαλόγου.
Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να προσέλθει στη ΔΕΘ μέχρι την Πέμπτη για να δώσει την ευκαιρία στην αξιωματική αντιπολίτευση να παίξει οργανωτικό ρόλο και να συνομιλήσει ταυτόχρονα με παραγωγικούς φορείς. Δεν υπάρχουν περιθώρια για μεθοδεύσεις όταν μια τέτοια κρίση εξαπλώνεται. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν περιθώρια για ελιγμούς. Διαφορετικά, ο κ. Μητσοτάκης και η διοίκηση της ΔΕΘ θα λογοδοτήσουν για τις απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις τους.
Υπό αυτό το πρίσμα, είναι πολύ πιθανό ο ΣΥΡΙΖΑ να μην εκπροσωπηθεί στη φετινή ΔΕΘ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments

Latest News

22.02.2026 | 19:20

Μπενίτεθ μετά το ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 0-2: «Στο πρώτο μέρος μπορούσαμε 2-3 γκολ, στο δεύτερο υποφέραμε»

22.02.2026 | 19:11

Πάτρα: Πάνω από 50.000 καρναβαλιστές πλημμύρισαν την πόλη σε μια γιορτή σάτιρας και ανάσας

22.02.2026 | 18:59

Ενιαίο ψηφοδέλτιο και μονοσταυρία: Η κυβέρνηση παίζει… με όλη την ατζέντα των εκλογών

22.02.2026 | 18:50

Unified Ballot and Single Preference: The Government Plays… With the Entire Election Agenda

22.02.2026 | 18:50

Οι «200 της Καισαριανής» σε διεθνές πρώτο πλάνο: Οι σπάνιες φωτογραφίες που «ξύπνησαν» τη μνήμη

22.02.2026 | 18:45

Ηράκλειο: Ανασύρθηκε σορός γυναίκας από το ναυάγιο με τους μετανάστες – Στους 6 οι νεκροί

22.02.2026 | 18:44

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 0-2: Λόμπα-υπογραφή Τεττέη, πέναλτι στο φινάλε και «ανάσα» τετράδας

22.02.2026 | 18:26

Φωτιά σε αποθήκη γνωστής εταιρείας αθλητικών ειδών στα Σπάτα

22.02.2026 | 18:00

Κοκλώνης: «Είμαστε μπλοκαρισμένοι» – Η ατάκα της Χρηστίδου για αγνωμοσύνη που άναψε φωτιές

22.02.2026 | 15:33

Αποκάλυψη-βόμβα για τη Χεορχίνα: Το «μυστικό» πριν τον Κριστιάνο και η φωτογραφία που θέλει να εξαφανίσει

22.02.2026 | 13:56

Ο Λευτέρης Πανταζής συγκλονίζει: «Αν γύριζα τον χρόνο πίσω, δεν θα χώριζα – Θα ήμασταν κοντά στο παιδί»

22.02.2026 | 12:58

Η Χαρά Τσιώλη «ξεσπά» για την Τούνη: «Άνοιξα το beef γιατί ήταν πολύ προκλητική-προσέβαλε τους φτωχούς ανθρώπους»

22.02.2026 | 12:13

Η Κατερίνα Καινούργιου «το έσκασε» με τον Κουτσουμπή – Ρομαντική απόδραση που τρέλανε το Instagram

22.02.2026 | 10:47

gio kay: Just the 2 of Us: «Του την είπε» η Γαρμπή– «Οι άνθρωποι που είμαστε εδώ, δεν είμαστε τυχαίοι»

21.02.2026 | 22:05

Ράγισε καρδιές στο J2US ο Τρύφωνας Σαμαράς: «Δεν μπορώ…» – Λύγισε για την απώλεια της σκυλίτσας του

21.02.2026 | 18:56

Η Κεφαλογιάννη αγκαλιά με τα παιδιά της: «Ο χρόνος μαζί τους μας θυμίζει γιατί θέλουμε έναν κόσμο καλύτερο»

22.02.2026 | 14:25

Σκηνικό Πολέμου στην Τεχεράνη: Σχέδιο Διαδοχής Χαμενεΐ και Πύραυλοι «Κλειδώνουν» το Ισραήλ

22.02.2026 | 11:00

Το Ιράν σε αναβρασμό: Τύμπανα πολέμου μετά τη μεγάλη στρατιωτική κινητοποίηση των ΗΠΑ

22.02.2026 | 07:00

Η “πίτα των 25 δισ.” στα εξοπλιστικά – Τι σημαίνει για την Ελλάδα και την άμυνα της Ευρώπης

21.02.2026 | 15:49

Ιράν 2026: Ο Τραμπ Αντιμέτωπος με Σκληρές Προειδοποιήσεις από τους Οικονομικούς Συμβούλους

21.02.2026 | 15:42

Επικίνδυνο διεθνές παιχνίδι: Ο Τραμπ εξετάζει επίθεση και στοχοποίηση καθεστώτος στο Ιράν

21.02.2026 | 14:58

Ο Τραμπ παίζει το «χαρτί» των επιχειρηματικών συμφωνιών για να σπάσει το Ιρανικό αδιέξοδο

21.02.2026 | 13:51

Στο «κόκκινο» η Μέση Ανατολή: Το Ιράν φέρνει πρόταση–εξπρές, ο Τραμπ απειλεί με πλήγμα

21.02.2026 | 09:10

«ΝΑΤΟ 3.0»: Ο ευέλικτος ρεαλισμός του Κόλμπι και η γεωστρατηγική πρόκληση για την Ελλάδα

Βελόπουλος: Nα διαψεύσει ο πρωθυπουργός ότι η συμφωνία με Chevron αναφέρει «απώλεια οριοθετημένης περιοχής»

Στο θέμα της συμφωνίας της χώρας μας με την Chevron, αναφέρεται ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος

Βελόπουλος: Nα διαψεύσει ο πρωθυπουργός ότι η συμφωνία με Chevron αναφέρει «απώλεια οριοθετημένης περιοχής»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: O K. Mητσοτάκης «πετάει χαρταετό» στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και στην ακροδεξιά τοξικότητα

Για μη αντιμετώπιση της ακρίβειας, με αφορμή την Καθαρά Δευτέρα, για ανοχή στο κλίμα τοξικότητας, αλλά και για τις επιλογές σε ενεργειακά ζητήματα, κατηγορεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: O K. Mητσοτάκης «πετάει χαρταετό» στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και στην ακροδεξιά τοξικότητα

Αδωνις Γεωργιάδης: Από τα ράντζα του 2019 στην ενίσχυση του 2025

Ο Αδωνις ξεσκεπάζει την υποκρισία: Τα ράντζα τότε ήταν «σιωπή», σήμερα «σκάνδαλο».

Αδωνις Γεωργιάδης: Από τα ράντζα του 2019 στην ενίσχυση του 2025

Τσουκαλάς: Δεν περιμέναμε την Καθαρά Δευτέρα για να καταλάβουμε πως η κυβέρνηση πετάει μονίμως χαρταετό

«Πανηγυρίζει ότι έλυσε το θέμα των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο»

Τσουκαλάς: Δεν περιμέναμε την Καθαρά Δευτέρα για να καταλάβουμε πως η κυβέρνηση πετάει μονίμως χαρταετό

Μητσοτάκης: «Με τις γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες η Ελλάδα θωρακίζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα»

Ο πρωθυπουργός στέλνει μήνυμα ισχύος και ενεργειακής αυτονομίας – τα πολιτικά παρασκήνια και οι αντιπαραθέσεις

Μητσοτάκης: «Με τις γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες η Ελλάδα θωρακίζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα»

Κοντογεώργης: «Η πολιτική της κυβέρνησης είναι για όλους τους Έλληνες – Χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς»

Τι ανέφερε

Κοντογεώργης: «Η πολιτική της κυβέρνησης είναι για όλους τους Έλληνες – Χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς»

Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα 31,4% για ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στο 13%, Πλεύση Ελευθερίας στο 11,5%

Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά δημοσκόπηση της Marc από τον Οκτώβριο του 2025, η οποία αποτυπώνει αύξηση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας.

Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα 31,4% για ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στο 13%, Πλεύση Ελευθερίας στο 11,5%

ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ! Μείωση -65% στα Επείγοντα και απάντηση στον “μύθο Καναδά”

Άδωνις Γεωργιάδης: «Πάμε πολύ καλύτερα – και αυτό είναι συλλογική εθνική επιτυχία»

ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ! Μείωση -65% στα Επείγοντα και απάντηση στον “μύθο Καναδά”