Πολιτική

Δημοσκόπηση Metron για ΣΥΡΙΖΑ: «Μάχη» Αχτσιόγλου με Κασσελάκη [vid]

Δημοσκόπηση Metron για ΣΥΡΙΖΑ: «Μάχη» Αχτσιόγλου με Κασσελάκη [vid]
Υπόθεση για δύο, Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανο Κασσελάκη, θα είναι οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως δείχνει η πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS για το Mega.

Η δημοσκόπηση παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη. Τα στοιχεία της ανέλυσε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς.

Στο ευρύ κοινό, η Έφη Αχτσιόγλου έχει καθαρό προβάδισμα, το οποίο ωστόσο μειώνεται στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όταν ερωτούνται εκείνοι που θα πάνε να ψηφίσουν – και άρα θα κρίνουν το αποτέλεσμα – τότε ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας:

Στην προτίμηση για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ,

Στο σύνολο των ψηφοφόρων προηγείται η Έφη Αχτσιόγλου με 35% έναντι 19% του Στ. Κασσελάκη. Ακολουθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 12%, ο Ν. Παππάς με 4% και ο Στ. Τζουμάκας με 3% Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου προηγείται καθαρά με 41% έναντι 35% του Στέφανου Κασσελάκη. Ακολουθεί ο Ν. Παππάς με 8%, ο Ευ. Τσακαλώτος με 7% και ο Στ. Τζουμάκας με 1%. Ωστόσο, στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που σίγουρα θα προσέλθουν να ψηφίσουν ο Στ. Κασσελάκης προηγείται με 39% έναντι 31% της Έφης Αχτσιόγλου. Τρίτος ο Ευκλ. Τσακαλώτος με 13% ενώ από 3% συγκεντρώνουν Ν. Παππάς και Στ. Τζουμάκας.

Σενάρια β’ γύρου Σε περίπτωση που η εκλογή προέδρου κριθεί στον δεύτερο γύρο, τότε η έρευνα της Metron Analysis δείχνει τα εξής:

Στο σύνολο των ερωτηθέντων η Έφη Αχτσιόγλου συγκεντρώνει 52% έναντι 25% του Στ. Κασσελάκη. Στους ψηφόρους του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου συτγκεντρώνει 52%, έναντι 39% του Στ. Κασσελάκη. Στους ψηφοφόρους που θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν ο Στ. Κασσελάκης προηγείται με 45% έναντι 44% της Έφης Αχτσιόγλου

Η Έφη Αχτσιόγλου έχει θετικές γνώμες σε ποσοστό 48% στο γενικό κοινό, 72% στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και 66% σε αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει αποδοχή 35% στο γενικό κοινό, 53% στο κοινό του ΣΥΡΙΖΑ και 48% σε αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν.

Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκεντρώνει 29% στο γενικό κοινό, 58% στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και 62% σε αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν

Metron Analysis: Ο Κασσελάκης μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ

Το 39% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά, του κόμματος, έναντι 37% της Έφης Αχτσιόγλου.

Επίσης το 35% πιστεύει ότι ο κ. Κασσελάκης θα βελτιώσει την εικόνα του κόμματος, έναντι 39% της κ. Αχτσιόγλου, και το 40% πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εξάλλου, ο Στ. Κασσελάκης προηγείται στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν, έναντι της Έφης Αχτσιόγλου στα αντίστοιχα ερωτήματα. Έτσι, το 43% πιστεύει ότι μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 29% της Έφης Αχτσιόγλου, το 38% ότι μπορεί να βελτιώσει την εικόνα και τον λόγο του κόμματος, έναντι 32% της κ. Αχτσιόγλου, ενώ το 40% πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει στο μέλλον τον Κυριάκο Μητσοτάκη (Αχτσιόγλου 29%).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments