Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι – Αποκαρδιωτικά στοιχεία [vid]

Κακοκαιρία Daniel: Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι – Αποκαρδιωτικά στοιχεία [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΝΕΚΡΑ ΖΩΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΡΑΧΟΥΛΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI)

Τον τρόπο με τον οποίο θα απομακρύνουν τα νεκρά ζώα από τις μονάδες τους, προσπαθούν να διαχειριστούν οι Τρικαλινοί κτηνοτρόφοι, αφού πολλά σημεία παραμένουν πλημμυρισμένα.

Τον τρόπο με τον οποίο θα απομακρύνουν τα νεκρά ζώα από τις μονάδες τους, προσπαθούν να διαχειριστούν οι Τρικαλινοί κτηνοτρόφοι, αφού πολλά σημεία παραμένουν πλημμυρισμένα.

Οι κτηνοτρόφοι είναι σε απόγνωση, διότι έχασαν μέσα σε ένα βράδυ ζώα και εγκαταστάσεις, υπογραμμίζοντας ότι η κτηνοτροφία είναι στο σημείο μηδέν.

Αυτό που σημειώνουν είναι ότι όλα χάθηκαν και εάν δεν υπάρξει ουσιαστική στήριξη, δύσκολα θα καταφέρουν να ορθοποδήσουν.

Αποκαρδιωτικά στοιχεία

Την ίδια στιγμή, ο  διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Τρικάλων Σπύρος Ζτρίβας, μιλώντας χθες στην Λέσχη 97,6 υπογράμμισε ότι μόλις το 20% της παραγωγής ζωικού κεφαλαίου που υπήρξε στο Νομό Τρικάλων θα μπορέσει να επιστρέψει στο εγγύς μέλλον στην παραγωγή.

Εκτιμήσεις αποκαρδιωτικές, δεδομένου ότι η καταστροφή είναι μεγάλη και ο αριθμός των νεκρών ζώων αυξάνεται διαρκώς.

« Υπάρχει ακόμα μεγάλη δυσκολία στην πρόσβαση των κτηνοτροφικών μονάδων λόγω λάσπης και σε άλλα που ακόμα είναι κάτω από το νερό. Είναι πάρα πολλά τα νεκρά ζώα, και δεν μπορεί να μας καλύψει η καύση. Οπότε δόθηκε η εντολή να πάμε στη λύση της υγειονομικής ταφής των ζώων. Θα βρούνε οι Δήμοι το κατάλληλο μέρος, μακριά από οικισμούς και στάβλους, ενώ θα βοηθήσει και ο Στρατός με ειδική μονάδα για τη μεταφορά των ζώων προς ταφή» ανέφερε ο κ. Ζτρίβας.

Στη συνέχεια,, ο  διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Τρικάλων εκτίμησε ότι « ένα 20% περίπου θα επανέλθει όσον αφορά την κτηνοτροφική παραγωγή, γιατί δεν είναι ότι χάθηκαν μόνο τα ζώα, χάθηκαν στάβλοι και εξ’ ολοκλήρου οι εξοπλισμοί. Θα ναι δύσκολο να επανέλθουν ξανά στην παραγωγή».

Συνεχίζεται η προσπάθεια

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του δήμου Τρικκαίων Χριστόφορος Ρόμπος σημείωσε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια απομάκρυνσης των νεκρών ζωών.

« Η κατάσταση δεν είναι εύκολη» ανέφερε ο κ. Ρόμπος, λέγοντας ότι δόθηκαν φορτηγά από την «Καύση» για να απομακρυνθούν τα ζώα και συνεχίζεται η προσπάθεια.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι όσα ζώα δεν απομακρύνονται από την καύση, ακολουθείται η διαδικασία της ταφής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments