Ελλάδα

Κώστας Αγοραστός: Δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών [vid]

Κώστας Αγοραστός: Δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Στιγμιότυπο από τις εργασίες της πρώτης ημέρας του Olympia Forum III, το οποίο διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα, Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022. Ευκαιρίες στην Περιφέρεια από το Ταμείο Ανάκαμψης, Νέα Χρηματοδοτικά Εργαλεία & Περιφερειακή Ανάπτυξη, καθώς και οι ενεργειακές προκλήσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών», τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός κατά την ενημέρωση για την κατάσταση στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία.

«Δεν με ενδιαφέρει αν με σταυρώνουν και με στοχοποιούν» πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στις πλημμύρες, ο κ. Αγοραστός είπε πως «Ζούμε τις συνέπειες μιας θηριώδους καταστροφής, ενός πρωτόγνωρου φαινομένου» και πρόσθεσε: «Δουλεύουμε ασταμάτητα για ταχύτερα δυνατόν αποτελέσματα».

Παρότι παραδέχτηκε ότι «κανείς δεν μπορεί να πει ότι όλα πήγαν τέλεια», συνέχισε λέγοντας πως «Σημαντικό είναι ότι είμαστε παρόντες στο 100% των δυνατότητων μας».

«Δεν καθυστερήσαμε, δεν αποφύγαμε τις ευθύνες, δεν φυγομαχήσαμε», υπογράμμισε στη συνέχεια.

Ο ίδιος σημείωσε πως συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών για να προσχωρήσουν οι καταβολές αποζημιώσεων, καθώς και περισυλλογή των νεκρών ζώων. Στη συνέχεια τόνισε ότι ευθύνη της περιφέρειας είναι ο καθαρισμός των ρεμάτων, σημειώνοντας πως καθαρίστηκαν ποταμοί, ρέματα ενισχυθήκαν, ενώ στήθηκαν αναχώματα σε μήκος πάνω από 400 χιλιόμετρα. Ωστόσο, όπως είπε, η ένταση των φαινομένων ξεπέρασε τις αντοχές τους. «Όλες οι επιχορηγήσεις που πήραμε από την πολιτεία χρησιμοποιήθηκαν, δεν πήγε χαμένο ούτε ένα ευρώ», είπε. «Κάναμε ό,τι πρέπει, προχωρήσαμε όσα υποσχεθήκαμε», σημείωσε κλείνοντας, ενώ όπως είπε «να σταματήσουν τα τερατώδη ψέματα και να λάμψει η αλήθεια».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments