Nέα της αγοράς

Σκάνδαλο Ρουμπιάλες: 24 εκατ. «κρυφές» προμήθειες για το Σούπερ Καπ στην Αραβία

Σκάνδαλο Ρουμπιάλες: 24 εκατ. «κρυφές» προμήθειες για το Σούπερ Καπ στην Αραβία

Πηγή Φωτογραφίας: RFEF/Handout via REUTERS, Η παραίτηση στις αρχές της εβδομάδας, μετά το σκάνδαλο με το φιλί στην ποδοσφαιρίστρια Τζένι Ερμόσο, δεν ήταν αρκετή.

Τα γεγονότα χρονολογούνται από το 2019, ένα χρόνο πριν από την αλλαγή της μορφής στη διοργάνωση σε Final-4 εκτός Ισπανίας.

Η παραίτηση στις αρχές της εβδομάδας, μετά το σκάνδαλο με το φιλί στην ποδοσφαιρίστρια Τζένι Ερμόσο, δεν ήταν αρκετή.

Ο πρώην επικεφαλής της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, βρίσκεται γι΄ άλλη μια φορά στο επίκεντρο ενός κυκλώνα που εμπλέκει επίσης την Μπαρτσελόνα, τον Γεράρδ Πικέ και τη διεξαγωγή του ισπανικού Σούπερ Καπ στη Σαουδική Αραβία.

Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα El Mundo, ο Ρουμπιάλες πίεζε σκληρά για να πείσει τη Μπάρτσα να παίξει το Σούπερ Καπ στη χώρα του Κόλπου, μέσω του πρώην αμυντικού των «Μπλαουγκράνα» που θα είχε αναλάβει το σπόνσορινγκ.

Το σκάνδαλο προκύπτει από τις προμήθειες που ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας εγγυήθηκε στον Πικέ, όταν ο καταλανικός σύλλογος είχε συμφωνήσει να παίξει το τουρνουά στην Αραβία, με τη φόρμουλα του Final-4.

Ο Ρουμπιάλες είχε υποσχεθεί στη Μπαρτσελόνα κέρδη έως και 8 εκατομμυρίων ευρώ, όπως φαίνεται από μια γραπτή συνομιλία που χρονολογείται στις 14 Σεπτεμβρίου 2019, μεταξύ του ίδιου και του τότε διευθύνοντος συμβούλου του συλλόγου, Όσκαρ Γκράου.

«Ελπίζω ότι θα είσαι χαρούμενος να εγγυηθείς μεταξύ 6,8 και 8 εκατομμυρίων ευρώ για το σύλλογό σου», είπε ο Ρουμπιάλες.

Μόλις πείστηκε, ο Γκράου τού απάντησε: «Θέλω να σε συγχαρώ για την αλλαγή της μορφής (από μονό τελικό σε Final-4), καθώς είναι θετικό για την προώθηση του ισπανικού ποδοσφαίρου, τη διάδοσή του και συμφέρουσα για τους συμμετέχοντες συλλόγους. Περιμένουμε μελλοντικές λεπτομέρειες για να προγραμματίσουμε τη δραστηριότητα και περιμένουμε το προσχέδιο της σύμβασης για να το εξετάσουμε και να προχωρήσουμε στην υπογραφή».

Όμως, το σχέδιο του Ρουμπιάλες δεν είχε τελειώσει σε αυτό το σημείο, δεδομένου ότι ο τότε νούμερο ένα της Iσπανικής Oμοσπονδίας, πάλι σύμφωνα με τα μηνύματα που είδε η εφημερίδα El Mundo, ;έκανε συμφωνία με τον Πικέ για προμήθεια 24 εκατ., τα οποία προφανώς έπρεπε να μείνουν κρυφά από τους τέσσερις συλλόγους που συμμετείχαν.

Μια αποζημίωση που συνδέεται με την «επιτυχία» του πρώην αμυντικού να πείσει την ομάδα του να αποδεχθεί το νέο φορμάτ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments