Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Δεν θα σηκώνει μύγα στο σπαθί του [vid]

Παναθηναϊκός: Δεν θα σηκώνει μύγα στο σπαθί του [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: SCREEN Action24

O Παναθηναϊκός ούτε θα έχει το ίδιο πρόσωπο με αυτό κόντρα στη Φενέρμπαχτσε αλλά ούτε και θα βγάζει κάθε βράδυ μάτια στα παιχνίδια της Euroleague.

Ο Γιώργος Κούβαρης καταπιάνεται από την απόφαση του Αταμάν να βάλει κανονική προπόνηση ανήμερα του φιλικού αγώνα με την Μακάμπι, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να χαρίζει κάστανα σε… κανέναν κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν.

Να ξεκινήσω με ένα δεδομένο: O Παναθηναϊκός ούτε θα έχει το ίδιο πρόσωπο με αυτό κόντρα στη Φενέρμπαχτσε αλλά ούτε και θα βγάζει κάθε βράδυ μάτια στα παιχνίδια της Euroleague. Όχι ότι κόντρα στη Μακάμπι για το τελευταίο ματς του τουρνουά στη Ρόδο πραγματοποίησε κάποια… hard to forget εμφάνιση. Απλούστατα παρουσιάστηκε πολύ βελτιωμένος σε σχέση με το τελευταίο του φιλικό κι αν μη τι άλλο άρχισε να σκορπάει χαμόγελα στους φιλάθλους του.

Δεν ξέρω αν ο Εργκίν Αταμάν έχει βάλει κάποιο στοίχημα με τον εαυτό του αναφορικά με τις… προγραμματικές δηλώσεις που έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει για τον φετινό Παναθηναϊκό αλλά σίγουρα πιστεύει στην ομάδα του και θέλει να παρουσιάσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο παρκέ. Ακόμη κι αν χρειαστεί να κάνει -τρόπον τινά- και κάποια «καψόνια» στους παίκτες του.

Μου έκανε εντύπωση ένα γεγονός και θέλω να σταθώ σε αυτό. Πράγματι στην αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν την χειρότερη τους εμφάνιση στα φιλικά προετοιμασίας. Τουλάχιστον ως προς την αποτελεσματικότητα τους στην επίθεση και στα μακρινά σουτ. Και να φανταστεί κανείς ότι το πρώτο πράγμα που είχαμε υπογραμμίσει και ήταν οφθαλμοφανές στα προηγούμενα ματς της preseason, αφορούσε το καλό επίπεδο πού βρισκόταν η ομάδα στο σκοράρισμα.

Με αφορμή την αστοχία έχοντας 2/21 τρίποντα, την αμέσως επόμενη μέρα οι παίκτες του Παναθηναϊκού αναλώθηκαν σε πολλά σουτ κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Τι πιο λογικό θα πει κανείς. Όμως δεν ήταν απλά και μόνο ένα shootaround ως είθισται ανήμερα ενός αγώνα, αλλά μια κανονικότατη προπόνηση! Και μάλιστα 16 ώρες μετά το τέλος του παιχνιδιού και λίγες ώρες πριν από το επόμενο!

Και ας βρίσκεται η ομάδα σε στάδιο προετοιμασίας ακόμα. Αυτό δείχνει ότι, όταν ο Αταμάν δεν θα βλέπει αυτά που θέλει στο παρκέ, δεν θα χαρίζει κάστανα σε κανέναν. Προπόνηση μέχρι να… σβήσει ο ήλιος. Προπόνηση μέχρι το πάθημα να γίνεται μάθημα σε όλους ώστε να μειώνονται στο ελάχιστο τα λάθη, οι ανορθογραφίες και τα κακώς κείμενα ενός αγώνα. Κάτι που φανερώνει πολλά για τον χαρακτήρα του Τούρκου τεχνικού και του «winning mentality» που θέλει να (επανα)φέρει στις τάξεις του Παναθηναϊκού.

Θα χρειαστεί χρόνος και δουλειά. Τα αρνητικά αποτελέσματα είχαν… μπολιάσει στους «πράσινους» τα τελευταία χρόνια, κάτι που κάνει ακόμα πιο μεγάλη την πρόκληση για τον Αταμάν. Ο ίδιος έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει. Θυμάστε που ήταν η Εφές όταν την ανέλαβε και τι επακολούθησε στη συνέχεια; Από την τελευταία θέση σε… δύο κατακτήσεις Euroleague, έναν τελικό και μια σεζόν που πήγαινε η ομάδα «τρένο» αλλά δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί εξαιτίας της πανδημίας.

Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι έχει υπογράψει κάποιο… συμβόλαιο ότι θα επαναλάβει τα ίδια και στον Παναθηναϊκό. Μπορεί να τα καταφέρει, μπορεί και όχι. Απλά θέλω να τονίσω από που πηγάζουν η νοοτροπία του, τα λεγόμενά του και το πόσο πολύ θέλει να μεταλαμπαδεύσει τη δική του πίστη και αυτοπεποίθηση σε ολόκληρο τον οργανισμό του Παναθηναϊκού. Είπαμε. Λάθη θα γίνονται. Το θέμα είναι να μην επαναλαμβάνονται. Και γι’ αυτόν τον λόγο ίσως να δούμε τον Αταμάν να κάνει… εκρήξεις και να σπρώχνει τους παίκτες στα όριά τους ώστε να πάρει το 100% από τον καθένα ξεχωριστά.

Να μου πείτε ότι για να το κάνει αυτό θα πρέπει να έχει στα χέρια του και την πρώτη ύλη. Ε, την έχει. Αν δεν την είχε ή αν δεν λάμβανε τις εγγυήσεις ότι θα την έχει, ενδεχομένως να τον βλέπαμε στον πάγκο κάποιας άλλης ομάδας και όχι του Παναθηναϊκού. Ο Αταμάν έχει αναλάβει τους «πράσινους» γιατί θέλει να πετύχει. Και το πιστεύει ακράδαντα. Και δεν πρόκειται να σηκώσει… μύγα στο σπαθί του. Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός το(ν) είχε ανάγκη. Και είναι μια μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει στην ελίτ.

Δεν είναι τυχαίο ότι άλλαξε εντελώς πρόσωπο ο Παναθηναϊκός από τη μία μέρα στην άλλη. Δεν θα υπάρχει ούτε… δευτερόλεπτο για χαλάρωση. Και αν υπάρχουν «γκάζια» στην προετοιμασία, φανταστείτε στα επίσημα. Ε, δεν πιστεύω ότι θα ήθελε κάποιος παίκτης να δει το μάτι του Αταμάν να… γυαλίζει. Ουαί και αλλοίμονό του.

Και απέναντι στη Μακάμπι είδαμε τον Τούρκο τεχνικό να τα βάζει έντονα με τον Μπαλτσερόφσκι επειδή δεν τελείωσε μια εύκολη φάση αλλά προτίμησε να πασάρει στον Χουάντσο με αποτέλεσμα να γίνει λάθος και να χαθούν δύο «σίγουροι» πόντοι. Στα φιλικά δεν παίζει ρόλο. Στη συνέχεια όμως;

Στο ματς με την Μακάμπι ο Παναθηναϊκός δεν μετατράπηκε σε… Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Απλά ευστόχησε σε περισσότερα σουτ από μακριά έχοντας ποσοστό κοντά στο 40% στα τρίποντα με οκτώ εύστοχα στο σύνολο. Αν και πιστεύω ότι σε (απλά) καλές βραδιές θα «πιάνει» διψήφια νούμερα εύστοχων σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα. Το ανέφερα και χθες. Γιατί πιστεύω ότι έχει καλούς σουτέρ και το κυριότερο όλων; Διαθέτει καλή δημιουργία με πολλά ελεύθερα spot up σουτ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments