Αθλητισμός

Αρης: Ο Μάντζιος, το 6άρι και οι… στιγμές του Λουτσέσκου

Αρης: Ο Μάντζιος, το 6άρι και οι… στιγμές του Λουτσέσκου

Πηγή Φωτογραφίας: Intronews.gr

Δεν χάνει από τον Λουτσέσκου ο Μάντζιος

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο Gazzetta για το ντέρμπι που πέρασε, τις επιλογές των προπονητών και το… άσπρο – μαύρο της επικοινωνίας

Ο Άρης πήγε στο ντέρμπι της Τούμπας προσγειωμένος, αλλά παράλληλα και ιδιαίτερα πληγωμένος και πήρε την πιο…ξεκούραστη ισοπαλία καθώς δεν απειλήθηκε καθόλου από τον ΠΑΟΚ.

Σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις η πιο…κλασική ευκαιρία είναι αυτή που δεν έγινε ποτέ, όταν ο Μορόν επί 10-15 δευτερόλεπτα δεν βλέπει τον εντελώς ξεμαρκάριστο Κάρλσον απέναντι από τον Κοτάρσκι. Από κει και πέρα από ένα σουτ (Ζιφκοβιτς, Κάρλσον) και από μία κεφαλιά (Ντουκουρέ, Κουλιεράκης) είχαν οι ομάδες στο ματς και τίποτα παραπάνω.

Δυο ομάδες που όμως παρατάχθηκαν με εντελώς διαφορετικές προϋποθέσεις και προοπτικές στην Τούμπα. Ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ πλήρης, έτοιμος και με τον αέρα του φαβορί. Ο Άρης με πολλές απουσίες και κυριότερη αυτή του καλύτερου του παίκτη του Νταρίντα, αλλά και πολλά νέα πρόσωπα. Στην Τούμπα για όσους δεν το αντιλήφθηκαν έκαναν ντεμπούτο ο Βερστράτε, ο Σουλεϊμάνοφ, ο Βέλεθ και ο Πάρντο! Έλειπαν λόγω τραυματισμών ή καρτών Νταρίντα, Ζουλ, Τζούρασεκ, Ματαρίτα, Σαβέριο και όμως το σκορ δεν ήρθε…πολλά με λίγα όπως λεγόταν και διαφημιζόταν στην όμορφη Θεσσαλονίκη.

Δεν χάνει από τον Λουτσέσκου ο Μάντζιος Αυτό συνέβη και γιατί ο Μάντζιος για ένα ακόμη παιχνίδι δεν έχασε από τον Λουτσέσκου. Μάλιστα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο Λουτσέσκου δεν έχει κερδίσει ποτέ τον Μάντζιο! Συνέβη όμως και λόγω των πολλών και μεγάλων λαθών του Λουτσέσκου στο παιχνίδι. Αν όμως αντί να επισημαίνονται τα τεράστια λάθη του Ρουμάνου ξεκινάει με…δικό του σύνθημα μία επικοινωνιακή επίθεση για να γίνει το άσπρο – μαύρο, είναι προφανές ότι δεν θα αναδειχθούν οι πραγματικοί λόγοι που χθες ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε.

Ο Λουτσέσκου βέβαια είπε την αλήθεια μετά τις δηλώσεις του. Αρχικά παραδέχθηκε ότι η ομάδα του έκανε καλά την δουλειά της. «Απέναντι σε μία ποιοτική ομάδα όπως ο Άρης δεν επιτρέψαμε να μας δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες» είπε ο Ρουμάνος και έχει δίκιο. Προφανώς και ο Μάντζιος δεν μπήκε επιθετικά και πώς θα μπορούσε άλλωστε με όλα αυτά τα προβλήματα. Η παραδοχή όμως του Λουτσέσκου για τον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ…πνίγηκε παρέα με τη δήλωση του Οζντόεφ που τόνισε ότι είναι σημαντικός ο βαθμός. Την επόμενη φορά θα ξέρει να μην τα λέει αυτά…

Ο Λουτσέσκου με την παρουσία Μειτέ, Οζντόεφ στα χαφ έδωσε στον Βερστράτε τον ρόλο του MVP στο παιχνίδι καθώς ο Βέλγος- που είναι το εξάρι για το οποίο φωνάζουμε από τον Μάρτιο- έκανε πάρτι με τα δύο βαριά κορμιά και μάλιστα ο Λουτσέσκου δεν το διόρθωσε ούτε στην εξέλιξη του αγώνα, όπως θα μπορούσε να πράξει με την χρησιμοποίηση ενός χαφ αθλητικού με τρεξίματα όπως ο Τσιγγάρας.

Ακόμα και με την χρησιμοποίηση του Ντεσπότοφ περισσότερο βοήθησε τον Άρη στις άμυνες του, καθώς άλλαξε θέση στον Ζίφκοβιτς που βέβαια τον είχε δέσει κόμπο ο Μάντζιος με την εξαιρετική επιλογή να βάλει πάνω του με ανάποδο πόδι τον πολύπειρο Μοντόγια. Μια που είπα Ντεσπότοφ, τα μπινελίκια που ρίχνει ο Κωνσταντέλιας στην αλλαγή και φαίνονται ξεκάθαρα στην κάμερα προφανώς και δεν θα τύχουν ιδιαίτερης προβολής. Κατά τα άλλα ήταν…τρελός ο Πογέτ.

Όταν κάνεις τόσα πολλά λάθη είναι φυσιολογικό να το πηγαίνεις στον διαιτητή Είπε και άλλη μεγάλη αλήθεια όμως ο Λουτσέσκου: «Τέτοια παιχνίδια κρίνονται από μία στιγμή». Και εξέφρασε το παράπονο για την μη αποβολή του Ντουκουρέ. Πολύ σωστά. Μόνο που ο Παπαπέτρου πέρα του ότι υπάρχει πεντακάθαρο επιθετικό φάουλ του Οζντόεφ, έχει σφυρίξει πριν πιάσει την μπάλα ο Ντουκουρέ. Μαθήματα για… μαρς δεύτερη κίτρινη από όσους δεν ξέρουν τους κανονισμούς θα μου επιτρέψετε να μην δέχομαι. Όπως και στο…υποτιθέμενο πέναλτι.

Βγήκε ο… μηχανισμός σήμερα να μας πει για πέναλτι με τα χέρια κολλημένα στο σώμα. Ο κανονισμός, βέβαια είναι ξεκάθαρος και πέναλτι υπάρχει μόνο αν το χέρι πάει στην μπάλα και ταυτόχρονα ο παίκτης ΔΕΝ επεκτείνει τον όγκο του σώματος του. Αν δηλαδή απλά δεν ανοίγει τα χέρια πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά!

«Πνίγηκε» η πεντακάθαρη αποβολή του Βιεϊρίνια

Φυσικά για την πεντακάθαρη δεύτερη κίτρινη σε Βιεϊρίνια δεν υπάρχει ουδεμία αναφορά, αλλά θέλω να επιστρέψω στη δήλωση Λουτσέσκου για τις στιγμές.

Προφανώς εννοεί στιγμές όπως στα 3 περσινά ματς. Στο ένα ο Μπόγκνταν δεν δίνει ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ επιθετικό φάουλ στον Κουλιεράκη και ο ΠΑΟΚ κερδίζει με 1-0. Στο άλλο στο Βικελίδης ανύπαρκτο πέναλτι και γκολ οφσάιντ από τον Σουηδοιρακινό ρέφερι και τον VARιστα από την γειτονική Αλβανία. Και φυσικά το αποκορύφωμα με τον Αζέρο που «έπνιξε» την κόκκινη στον Κουλιεράκη και πέναλτι υπέρ του Ματέο. Τέτοιες…στιγμές ήθελε ο Λουτσέσκου. Κάθε ρέφερι που παίζει 55-45 και 60-40 όπως ο Παπαπέτρου χθες δεν είναι αρκετό. Γιατί όλα τα…σπόρια τα πήρε ο ΠΑΟΚ, αλλά ως εκεί.

Αν, λοιπόν, δεν κερδίσεις, ξεκινάει η…επικοινωνία αμέσως μετά για να είναι… προσεκτικός την επόμενη φορά. Αν και με τόσες βουτιές χθες μάλλον διαιτητή πόλο χρειαζόμαστε. Πραγματικά αναρωτιέμαι αν υπάρχει ειδική προπόνηση. Μακροβούτι. Μακροβούτι με κραυγή πόνου. Βουτιά με σήκωμα χεριού και ταυτόχρονα πιάσιμο ποδιού. Βουτιά εκτός περιοχής, βουτιά με δύο πόδια, βουτιά με παρατεταμένο κύλισμα στο χορτάρι. Δεν έγιναν όλα αυτά χθες; Για δείτε το παιχνίδι και εστιάστε κυρίως σε Σαμάτα, Μπράντον, Ζίφκοβιτς. Παλμαρέ, όχι αστεία. Και αν το πάρουμε το σφύριγμα όλα καλά. Αν όχι, ξεφωνητό στον διαιτητή.

Βέβαια το μεγάλο λάθος το έκανε χθες ο Δημητριάδης της ΕΠΣ Μακεδονίας. Βοηθός Λίγκας και δεν είδε 2 μέτρα οφσάιντ τον Τόμας. Όσοι διαβάζετε το blog προφανώς και αντιλαμβάνεστε πέντε πράγματα. Τίποτα δεν γράφεται τυχαία.

Όπως ο κ. Σαραιϊδάρης είχε δώσει πλάγιο στην καρατιά στον Καράμπελα για να μην ξεχνιόμαστε. Τώρα βέβαια ο άνθρωπος δεν έχει σχέση με αυτά, αφού εργάζεται στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αν, λοιπόν, δεν υπήρχε VAR το γκολ θα μετρούσε όπως τόσα και τόσα στο παρελθόν με τους εξαιρετικούς ρέφερι από την ΕΠΣ Μακεδονίας, την ΕΠΣ Κιλκίς, την ΕΠΣ Καβάλας, την ΕΠΣ Ημαθίας και άλλες διαιτητομάνες ενώσεις. Πάντα σφύριζαν προσέχοντας τις…λεπτομέρειες.

Έχει πολλή δουλειά μπροστά του ο Μάντζιος

Ο Άρης έχει πολλή δουλειά μπροστά του. Η παρουσία του Βερστράτε όμως έφερε χαμόγελα και βελτίωσε και την αμυντική λειτουργία των Φαμπιάνο, Μπράμπετς.

Σκεφτείτε πόσο θα βελτιωθεί η επιθετική με Νταρίντα και Μανού Γκαρσία. Το στοίχημα για τον Άρη είναι οι εξτρέμ και φυσικά να έρθει ένας παίκτης που θα δίνει ανάσες στον Μορόν.

Ο Μάντζιος ξέρει τι πρέπει να κάνει και το είπε. Θα έχουμε καλή ομάδα. Απλά χρειάζεται λίγο χρόνο και χθες είναι αλήθεια ότι μπήκε ένα μεγάλο στοπ στην απαξίωση. Απαιτείται συνέχεια 2 νίκες εντός με Παναιτωλικό, Κηφισιά και φυσικά διεκδίκηση αποτελέσματος στο Καραϊσκάκης. Αλλά για αυτά θα τα πούμε σε επόμενο σημείωμά μας…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments