Ελλάδα

Λιβύη: Παρέμβαση εισαγγελέα – Ζητά έρευνα για ανθρωποκτονία από πρόθεση ή αμέλεια [vid]

Λιβύη: Παρέμβαση εισαγγελέα – Ζητά έρευνα για ανθρωποκτονία από πρόθεση ή αμέλεια [vid]
Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκληματών κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας θα ερευνήσει την ενδεχόμενη τέλεση αξιόποινων πράξεων, όπως ανθρωποκτονία κατά συρροή και σωματικές βλάβες κατά συρροή από πρόθεση ή από αμέλεια

Η τέλεση τυχόν αξιόποινων πράξεων, όπως ανθρωποκτονία κατά συρροή και σωματικές βλάβες κατά συρροή από πρόθεση ή από αμέλεια αποτελούν το αντικείμενο έρευνας που θα διεξάγει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκληματών κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας για το τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη στις 17 Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό μελών της Ελληνικής Αποστολής Ανθρωπιστικής Βοήθειας.

Την παραγγελία για έρευνα στο ΥΔΕΖΙ έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί οι παραπάνω αξιόποινες πράξεις.

Συγκλονίζει ο πατέρας των διερμηνέων που σκοτώθηκαν στη Λιβύη: Τα παιδιά μου ήθελαν να βοηθήσουν εθελοντικά

Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη μίλησε για το τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη, που κόστισε τη ζωή πέντε μελών της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας, μεταξύ των οποίων είναι τα δύο παιδιά του.

«Όπως ταξίδευε το λεωφορείο έγινε πλαγιομετωπική με κάποιο αγροτικό αυτοκίνητο, το οποίο έχασε τον έλεγχο κι προκειμένου να ξαναμπεί στην πορεία του, σφηνώθηκε στο λεωφορείο και έγινε ανάφλεξη», είπε αρχικά.

«Και τα παιδιά αυτά και οι πέντε βρίσκονταν σε αυτό το σημείο που έγινε η πρόσκρουση. Πλαγιομετωπική, αυτό έχω καταλάβει. Ήταν ένας άντρας και μία γυναίκα, 33 και 34 ετών αντίστοιχα. Μιλάω με τον Πρόξενο», πρόσθεσε ο πατέρας των δύο νεκρών παιδιών.

«Τα παιδιά μου πήγαν να βοηθήσουν εκεί, είμαστε από τη Βεγγάζη, έχουμε μεγάλωσε εκεί έχουν τελειώσει το σχολείο, εγώ είμαι ο πρόεδρος της κοινότητος. Αγαπάνε τη Βεγγάζη, τη Λιβύη, και ήθελαν να βοηθήσουν, εθελοντικά προσφέρθηκαν. Θα στείλουν τις σορούς με άλλο αεροπλάνο, οι τραυματίες ήρθαν το πρωί. Επέστρεψαν οι τραυματίες και θα στείλουν άλλο ένα C-27 να πάρει τις σορούς», κατέληξε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments