Πολιτική

Απάντηση του Στ. Κασσελάκη στην Ε. Αχτσιόγλου: Debate με τον Μητσοτάκη – Είμαστε σύντροφοι, όχι αντίπαλοι

Απάντηση του Στ. Κασσελάκη στην Ε. Αχτσιόγλου: Debate με τον Μητσοτάκη – Είμαστε σύντροφοι, όχι αντίπαλοι

Πηγή Φωτογραφίας: Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Απάντηση στην Έφη Αχτσιόγλου έδωσε πριν από λίγο ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η οποία σε συνέντευξή της νωρίτερα στον ΑΝΤ1 ζήτησε να γίνει debate με τον ανθυποψήφιό της

Απάντηση στην Έφη Αχτσιόγλου έδωσε πριν από λίγο ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η οποία σε συνέντευξή της νωρίτερα στον ΑΝΤ1 ζήτησε να γίνει debate με τον ανθυποψήφιό της, «για να μάθουμε τις θέσεις του». Ο κ. Κασσελάκης αρνήθηκε να γίνει μεταξύ τους debate λέγοντας πως δεν είναι αντίπαλοι αλλά σύντροφοι και την κάλεσε σε κοινή περιοδεία.

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρει:

«Debate με τον Κ. Μητσοτάκη. Όπως εύστοχα έχει πει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: Εμείς είμαστε σύντροφοι, όχι αντίπαλοι.

Με την Έφη η Σύγχρονη Αριστερά δε μας θέλει απέναντι, αλλά μαζί. Το «μαζί» που ζήτησαν 150.000 προοδευτικοί πολίτες στην κάλπη. Την καλώ σε κοινή περιοδεία. Να πάμε ενωμένοι στην κοινωνία».

Νωρίτερα, ο κ. Κασσελάκης είχε συνάντηση στη Βουλή με τον Νίκο Παππά, ο οποίος εξέφρασε την πλήρη στήριξή του ενόψει του β’ των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την ερχόμενη Κυριακή στις 24/9.

Τα δύο στρατόπεδα στον ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκης

Οι 9 μονάδες προβάδισμα από την Έφη Αχτσιόγλου τον καθιστούν εξαιρετικά ισχυρό φαβορί για τον δεύτερο γύρο, ωστόσο ήδη έχουν ξεκινήσει ζυμώσεις για τη συγκρότηση των δύο ευρύτερων μπλοκ που θα αναμετρηθούν, αρχικά την Κυριακή, αλλά και για την επόμενη μέρα στην Κουμουνδούρου σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου. Εν τω μεταξύ, έχουν αρχίσει και τα βέλη της μιας πλευράς προς την άλλη, με δηλώσεις κορυφαίων στελεχών.

Στην πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη επικρατεί μεγάλη ευφορία για το αποτέλεσμα και στόχος των επόμενων ημέρων είναι να εδραιωθεί το κλίμα ανάδειξης ενός νέου ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μπορεί να αλλάξει ριζικά το κόμμα και να ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Από το επιτελείο του περιγράφουν τη Δευτέρα ως μια μέρα ηρεμίας, συσκέψεων και αποτίμησης, αλλά μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιήσει αρκετές περιοδείες και να επιδιώξει την άμεση επαφή με τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ. Βασικός στόχος για τον δεύτερο γύρο είναι να διατηρηθεί το έντονο ενδιαφέρον των πολιτών, επομένως και η υψηλή συμμετοχή και έτσι να εξασφαλιστεί η νίκη, την οποία δεν θεωρούν, πάντως, εύκολη υπόθεση.

Ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, εμφανίστηκε σε ενωτικό κλίμα, αποφεύγοντας τις εσωκομματικές αιχμές, μιλώντας για «ένα πρώτο βήμα για να έχει προοδευτική κυβέρνηση η χώρα». Ωστόσο, οι Παύλος Πολάκης και Νίκος Μωραίτης προχώρησαν σε αρκετά επιθετικές αναρτήσεις. Ο πρώτος έκανε λόγο για «νίκη της αγωνίας του δημοκρατικού κόσμου για να αποτινάξει καρεκλοκένταυρικους μηχανισμούς και αρχαίες σκουριές», ενώ, σχολιάζοντας τη δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου, προέβλεψε ότι η «αλαζονεία θα πληρωθεί διπλή την άλλη Κυριακή». Ο, δε, δεύτερος την επέκρινε πως νομίζει ότι «εκπροσωπεί τους σοβαρούς απέναντι σ’ εμάς τα γίδια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments