Πολιτική

Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη [vid]

Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ 77η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Συνάντηση με τον πρόεδρο τη Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο παρουσίας του στην 78η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί από σήμερα στη Νέα Υόρκη ώστε να συμμετάσχει στην Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 78ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Στις 9:20, τοπική ώρα, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN και στον δημοσιογράφο Richard Quest, ενώ στις 11:00 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στις 16:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ στις 18:00 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κορέας, Yoon Suk Yeol.

Ερντογάν για Ελλάδα: Δεν είμαστε εχθροί, είμαστε φίλοι εδώ και πολλές δεκαετίες

Για τους διαύλους επικοινωνίας με την Άγκυρα και τις «κόκκινες γραμμές» της Αθήνας ενόψει του κρίσιμου τετ α τετ του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου μίλησε στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Σταθακόπουλος, Δρ Παντείου, νομικός και Οθωμανολόγος εκτιμώντας ότι θα γίνει σε καλό κλίμα.

«Στη διπλωματία δε λέγονται όλα δημόσια. Αυτό είναι γνωστό από την εποχή του Θουκυδίδη και φτάνοντας μέχρι την εποχή του Μακιαβέλι. Εκείνο το οποίο μπορώ να πιθανολογήσω είναι ότι θα διατηρηθεί, τουλάχιστον στη συνάντηση, το κλίμα του Βίλνιους, δηλαδή αυτό το θετικό, καιροσκοπικό θα μπορούσαμε να πούμε, πλευράς Τουρκίας» ανέφερε ο κ. Σταθακόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» αναφέρθηκε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να συζητήσουν για το πώς θα έχουν μια ήρεμη, καλή γειτονία, χωρίς εντάσεις και χωρίς παραβιάσεις εναέριων υδάτινων πόρων.

«Γνωρίζει η ελληνική διπλωματία ότι η Χάγη, έστω και αν συζητηθεί μια υπόθεση και εκδοθεί μια απόφαση, δεν υπάρχει ένας διεθνής δικαστικός επιμελητής να επιβάλει αυτή την απόφαση. Εναπόκειται στην καλοπιστία των δύο πλευρών. Η Ελλάδα έχει δείξει διαχρονικά ότι είναι καλόπιστη και δίνει τεράστιες ευκαιρίες στην Τουρκία, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι η Ελλάδα είναι αδύναμη, δείχνοντας την καλοπιστία της έναντι της Τουρκίας», σημείωσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments