Αθλητισμός

ΑΕΚ: Το απρόβλεπτο του Ζίνι γέννησε τον “Ζινίσιους”

ΑΕΚ: Το απρόβλεπτο του Ζίνι γέννησε τον “Ζινίσιους”

Πηγή Φωτογραφίας: [363592] SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Ζίνι εμφανίστηκε βελτιωμένος απέναντι στον Ολυμπιακό και μέσα από τη δουλειά που κάνει ο Αλμέιδα η ΑΕΚ μπορεί να αποκτήσει ακόμα ένα όπλο.

Με το ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο να έχει χτυπήσει κόκκινο το σκάουτινγκ είναι αυτό που κάνει και θα κάνει τη διαφορά. Η ΑΕΚ βρήκε τον Ζίνι στην Ανγκόλα και ο 21χρονος με τη φόρα την οποία έχει πάρει δεν θ’ αργήσει να ζητήσει περισσότερο χρόνο στο χορτάρι.

Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ελέω των απουσιών Λιβάι Γκαρσία – Γκατσίνοβιτς ο Ματίας Αλμέιδα έψαξε το κάτι παραπάνω στην επίθεση κι έδωσε την ευκαιρία στον Ανγκολέζο Ζίνι. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αργεντινός ρίχνει στη μάχη τον 21χρονο, αλλά αυτή ήταν η πιο ουσιαστική σύμφωνα με το sport24.gr

Η περίπτωση Ζίνι είναι αυτή που παντρεύει τρία ζητούμενα στο ποδόσφαιρο για τέτοιου είδους περιπτώσεις: Το σκάουτινγκ, την πίστη του προπονητή και την ατομή εξέλιξη του αθλητή. Πράγματι, στο ματς της OPAP Arena ο κόσμος έγινε μάρτυρας της καλύτερης εμφάνισης του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή στη μέχρι στιγμής πορεία του με τα κιτρινόμαυρα.

Όχι μόνο γιατί ο Ζίνι έκανε αυτές τις απρόβλεπτες γεμάτες θράσος ενέργειες, αλλά κυρίως διότι έδειξε πως έχει βελτιωθεί. Ήταν άλλο εκείνο το παιδί που είχε μπει να παίξει σ’ ένα ΑΕΚ Β’ – Ολυμπιακός Β’ και εντελώς διαφορετικός ο παίκτης την Κυριακή στην OPAP Arena.

Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε ο Ζίνι καταλάβαμε πως βασίζεται στην ταχύτητά του και τον διασκελισμό. Κόντρα στον Ολυμπιακό, όμως, είδαμε τον επιθετικό με τη φαντασία αυτόν που δείχνει να έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε βασικό γρανάζι της ΑΕΚ πλάγια κι όχι στην κορυφή. Σαφώς, η πρώτη ύλη υπάρχει αλλά ο 21χρονος χρειάζεται δουλειά για να ενώσει ταλέντο, θράσος και κοντρόλ παιχνίδι. Όταν δηλαδή οι συνθήκες θα τον αναγκάσουν να βάλει στην άκρη τον ενθουσιασμό και να παίξει με την ορθή σκέψη.

Κατάφερε τον κόσμο να βασιστεί πάνω του

Η εμφάνισή του ήταν τέτοια (σ.σ. βοήθησε και το κούρεμα) που στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο κόσμος σε συνδυασμό με το άγχος και τις πρώτες ενέργειες του παίκτη δεν άργησε να φωνάξει πολλές φορές “η μπάλα στον Ζίνι, έλα ρε… Βινίσιους”.

Ξεκάθαρα δεν μπαίνουμε σε συγκρίσεις ενός που αργά μεν αλλά τώρα μπαίνει στο ποδόσφαιρο σε επίπεδο ανδρών με έναν σούπερ σταρ επίπεδου world class που κουβαλάει την επίθεση της κορυφαίας ομάδας στην ιστορία του Champions League.

Η ιστορία, όμως, έτσι όπως δείχνει να εξελίσσεται έφτιαξε μέσα σ’ ένα βράδυ τον… Ζινίσιους της ΑΕΚ. Σε χρονική περίοδο, μάλιστα, που η Ένωση το χρειάζεται εξαιτίας των τραυματισμών και για λόγους που αφορούν τη βιτρίνα μιας ομάδας που βρήκε και προωθεί έναν παίκτη φτιαγμένο από τον προπονητή.

Ο τρόπος που αγωνίζεται η ΑΕΚ στην εποχή Αλμέιδα είναι εξαιρετικά απαιτητικός και δεν μπαίνει απροετοίμαστα στο μυαλό και το σώμα να παίξει κανείς. Από τον Ζίνι, λοιπόν, έστω και για λίγα λεπτά είδαμε μάχες στον αέρα, πρέσινγκ, ένα σουτ που αν έστριβε η μπάλα νωρίτερα και ο Πασχαλάκης δεν προλάβαινε θα ήταν το γκολ της χρονιάς κι μερικές ακόμα ενέργειες σε σημείο κλειδί για το ματς που ο παίκτης βγάζει φαντασία και παράγει απρόβλεπτες κινήσεις. Όλα κερδισμένοι πόντοι υπέρ του.

Όλα τα παραπάνω όμως είναι σημαντικά γιατί μαρτυρούν την βελτίωση του Ζίνι και τίποτα παραπάνω. Το θέμα είναι πάνω στον παίκτη τώρα ώστε εκμεταλλευόμενος το μομέντουμ να δώσει και να πάρει περισσότερα από τον προπονητή του για να φωνάξει επί της ουσίας είμαι εδώ όχι για να βοηθήσω αλλά για να πρωταγωνιστήσω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments