EDITOR'S PICK

LFW is coming: Οι πιο συναρπαστικές νέες εκθέσεις τέχνης στο Λονδίνο αυτό το φθινόπωρο

LFW is coming: Οι πιο συναρπαστικές νέες εκθέσεις τέχνης στο Λονδίνο αυτό το φθινόπωρο

Πηγή Φωτογραφίας: radulova.livejournal.com

Με αφορμή την επερχόμενη Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο!

Οι εκθέσεις τέχνης στο Λονδίνο αυτό το φθινόπωρο είναι εξαιρετικές ως προς το βάθος και το εύρος της θεματολογίας τους. Από μεγάλες αναδρομικές εκθέσεις (Gabrielle “Coco” Chanel, Sarah Lucas, Marina Abramović) μέχρι μοναδικές συνεργασίες και εκθέσεις που προκαλούν προβληματισμό και ασχολούνται με τα πάντα, από την κλιματική αλλαγή μέχρι τη λατρεία της ομορφιάς.

Με αφορμή, λοιπόν, την Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο, σας παρουσιάζουμε τις not-to-miss gallery και τα μουσεία της Βρετανικής πρωτεύουσας αυτή τη στιγμή! Sarah Lucas: Happy Gas @Tate Britain 28 Σεπτεμβρίου – 14 Ιανουαρίου 2024

Η έκθεση Happy Gas είναι μια απαραίτητη έρευνα που συγκεντρώνει περισσότερα από 75 έργα της Sarah Lucas. Ξεκινά με τα πρώιμα γλυπτά της, τα οποία συχνά ενσωμάτωναν οικιακά έπιπλα. Περιλαμβάνονται επίσης ολοκαίνουργια έργα, καθώς και μια σειρά φωτογραφιών μεγάλης κλίμακας της καλλιτέχνιδας, μεταξύ των οποίων και το γνωστό πορτρέτο “Τρώγοντας μια μπανάνα”. Όλες διερευνούν το ανθρώπινο σώμα, τη θνητότητα και τις κατεξοχήν βρετανικές εμπειρίες του φύλου και της τάξης.

Marina Abramović @Royal Academy 23 Σεπτεμβρίου – 1 Ιανουαρίου 2024

Πρόκειται για μια από τις πιο πολυαναμενόμενες παραστάσεις του φθινοπώρου, που αναμφίβολα θα κάνει τους θαυμαστές της Marina Abramović να τρέξουν στη RA. Η performance artist “εξαντλεί τα όρια της σωματικής και ψυχικής της αντοχής” τις τελευταίες πέντε δεκαετίες, υποβάλλοντας τον εαυτό της σε εξάντληση, πόνο, ακόμη και στην πιθανότητα του θανάτου. Αυτή η έκθεση συγκεντρώνει όλες τις σημαντικές στιγμές από την εξαιρετική της καριέρα, μέσα από γλυπτική, βίντεο, εγκαταστάσεις και performance. Ενώ ορισμένα από τα έργα αναπαριστώνται μέσα από αρχειακό υλικό, άλλα θα επανεκτεθούν από καλλιτέχνες performance της επόμενης γενιάς, πράγμα που σημαίνει ότι καμιά επίσκεψη σε αυτή την gallery δεν θα είναι ίδια.

royalacademy.org.uk

Rebel: 30 Years of London Fashion @Design Museum 16 Σεπτεμβρίου – 11 Φεβρουαρίου 2024

Αυτή η έκθεση-ορόσημο, που εγκαινιάζεται ταυτόχρονα με την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, θα είναι μια από τις πιο εκτεταμένες έρευνες της σύγχρονης κουλτούρας της μόδας που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θα προσφέρει μια άνευ προηγουμένου ματιά στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνονται οι καριέρες στον χώρο της μόδας και στο πλήθος των ευκαιριών που προσφέρει η σκηνή της μόδας στο Λονδίνο στους νέους δημιουργούς. Χορηγός είναι ο Alexander McQueen.

Στα σημαντικότερα στιγμιότυπα περιλαμβάνονται το φόρεμα κύκνου που φορούσε αμφιλεγόμενα η Björk στα Όσκαρ του 2001, η στολή Steven Stokey Daley του Harry Styles από το βιντεοκλίπ του για το “Golden” και η φουσκωτή στολή latex του Sam Smith από την HARRI από τα φετινά BRIT Awards. Θα παρουσιαστούν επίσης συλλογές και έργα των JW Anderson, Wales Bonner, Erdem, Molly Goddard, Christopher Kane, Simone Rocha, Russell Sage και πολλών άλλων.

Gucci Cosmos @180 Studios 11 Οκτωβρίου – 31 Δεκεμβρίου

Η έκθεση Gucci Cosmos έρχεται στο Λονδίνο με μια καθηλωτική εγκατάσταση που παρουσιάζει τα πιο εμβληματικά σχέδια του οίκου από την 102χρονη ιστορία του. Ο διάσημος Βρετανός καλλιτέχνης Es Devlin δημιούργησε μια ειδική εγκατάσταση στα 180 Studios, με στοιχεία που αποτίουν φόρο τιμής στο Λονδίνο και στο ρόλο που έπαιξε η πόλη στην έμπνευση του Guccio Gucci να ιδρύσει τον οίκο του το 1921. Οι επισκέπτες μπορούν να περιμένουν αντικείμενα που δεν έχουν ξαναδεί ποτέ από το Αρχείο Gucci, δείχνοντας πώς ο ιταλικός οίκος μόδας εξελίχθηκε τον τελευταίο αιώνα. Θα υπάρχουν επίσης εμφανίσεις από προηγούμενους δημιουργικούς διευθυντές, όπως ο Tom Ford και η Frida Giannini.

The Cult of Beauty @ Wellcome Collection 26 Οκτωβρίου – 28 Απριλίου 2024

12 Reasons You’re Tired All The Time, 2013, Juno Calypso © Juno Calypso, courtesy the artist and TJ Boulting Μια βαθιά κατάδυση στις έννοιες της ομορφιάς σε όλες τις εποχές και τους πολιτισμούς, εξερευνώντας τρία θέματα: Η βιομηχανία της ομορφιάς και η υπονόμευση της ομορφιάς. Νέες παραγγελίες, σύγχρονα έργα τέχνης και αρχειακό υλικό έχουν συγκεντρωθεί για το The Cult of Beauty, προσκαλώντας τον επισκέπτη να εξετάσει την επιρροή της κατάστασης, της υγείας, της ηλικίας, της φυλής, του φύλου και της ηθικής στην αντίληψη της ομορφιάς. Από έναν αρχαίο αιγυπτιακό καθρέφτη μέχρι σύγχρονα έργα της φωτογράφου Juno Calypso και μια πολυαισθητηριακή παραγγελία Beauty Sensorium, τα αντικείμενα που εκτίθενται θα αφήσουν τους επισκέπτες να δουν την ομορφιά υπό ένα πολύ διαφορετικό πρίσμα.

Rubens & Women @Dulwich Picture Gallery 27 Σεπτεμβρίου – 28 Ιανουαρίου 2024

Peter Paul Rubens, The Virgin in Adoration of the Child, c. 1616, oil on panel, 65 x 50 cm. KBC Bank, Antwerp, Snijders&Rockox House Πάνω από 40 πίνακες και σχέδια (πολλά από διεθνείς και ιδιωτικές συλλογές) έχουν συγκεντρωθεί για αυτή τη μοναδική έκθεση του Peter Paul Rubens. Η έκθεση Rubens & Women ανατρέπει την ιδέα ότι ο καλλιτέχνης ζωγράφισε μόνο έναν τύπο γυναίκας. Αντίθετα, μέσα από τα αριστουργήματά του και το αρχειακό υλικό, βλέπουμε πώς η σχέση του Ρούμπενς με τις γυναίκες έπαιξε αναπόσπαστο ρόλο στο έργο του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments