Ελλάδα

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ στην Αθήνα μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου [vid]

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ στην Αθήνα μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Οι εργαζόμενοι σε Μετρό και ΗΣΑΠ είχαν αποφασίσει να κατεβάσουν ρολά για αύριο όλη τη μέρα, από τις 05:00 το πρωί ως τις 05:00 το πρωί της Παρασκευής.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη και καταχρηστική την 24ωρη απεργία που είχαν προκηρύξει για αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ηλεκτρικό και εναέρια κυκλοφορία, καθώς και τις στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Οι εργαζόμενοι σε Μετρό και ΗΣΑΠ είχαν αποφασίσει να κατεβάσουν ρολά για αύριο όλη τη μέρα, από τις 05:00 το πρωί ως τις 05:00 το πρωί της Παρασκευής.

Απεργία είχαν αποφασίσει και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ωστόσο η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το υπουργείο Μεταφορών προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και η απεργία κηρύχθηκε παράνομη και καταχρηστική, με αποτέλεσμα αύριο οι πτήσεις να γίνονται κανονικά προς και από όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

Παράνομη κρίθηκε και η στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Τα λεωφορεία είχαν προγραμματίσει στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας. Τα τρόλεϊ θα έπρατταν το ίδιο, ωστόσο μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου θα κινηθούν κανονικά.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα:

– Τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, ωστόσο, όποιος εργαζόμενος επιθυμεί, θα μπορεί να συμμετάσχει στην απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ), η οποία είναι νόμιμη.

– Το Μετρό και ο ΗΣΑΠ (γραμμές 1, 2 και 3) δεν θα λειτουργήσουν λόγω των απεργιακών κινητοποίησεων των εργαζομένων.

– Το Τραμ θα λειτουργήσει  από την έναρξη της κυκλοφορίας, έως τις 13:30

– Όσον αφορά στα Τρόλεϊ, η υπόθεση εκδικάζεται το πρωί της Πέμπτης και ως εκ τούτου, μέχρι να ανακοινωθεί η απόφαση, δεν θα κυκλοφορούν τρόλεϊ στην Αθήνα

– Στον Προαστιακό θα υπάρξει στάση εργασίας από τις 21:00 έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Δεμένα θα μείνουν και τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά. Οι ναυτεργάτες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το εργατικό κέντρο Πειραιά. Κανονικά θα πραγματοποιούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από και προς τα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας, αλλά και εκείνα με προορισμό τον Πειραιά.

Στην απεργία συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές, γιατροί και νοσηλευτές δημόσιων νοσοκομείων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments