Ελλάδα

Κίνηση στους δρόμους: Απίστευτη ταλαιπωρία για τους οδηγούς λόγω της απεργίας στα ΜΜΜ

Κίνηση στους δρόμους: Απίστευτη ταλαιπωρία για τους οδηγούς λόγω της απεργίας στα ΜΜΜ

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΙΝΗΣΗ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Live η εικόνα της κίνησης στους δρόμους της Αθήνας

Χάος επικρατεί από νωρίς το πρωί στους δρόμους της Αθήνας λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει για σήμερα ΑΔΕΔΥΕΚΑ και ΠΑΜΕ. Υπενθυμίζεται ότι η χώρα βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό για το εργασιακό νομοσχέδιο.

Δύσκολο για τους οδηγούς είναι σήμερα το πρωινό, καθώς αυξημένη είναι η κίνηση στους δρόμους της Αττικής, η οποία είναι χωρίς μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο λόγω της απεργίας.

Πιο συγκεκριμένα, μποτιλιαρισμένοι είναι οι δρόμοι περιμετρικά του Συντάγματος, καθώς έχουν κλείσει η Πανεπιστημίου και η Σταδίου.

Πολύ αυξημένη είναι η κίνηση και στη Μεσογείων, στο ρεύμα προς Αθήνα. Ειδικότερα τα προβλήματα εντοπίζονται από την Αγία Παρασκευή μέχρι τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Δείτε την κίνηση μέσα από τον χάρτη κυκλοφορίας της Τροχαίας.

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη 21/09.

Η ΑΔΕΔΥ έχει απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στις 10:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το ΠΑΜΕ καλούν την ίδια ώρα στην πλατεία Συντάγματος.

Μάλιστα, μεγάλο μπέρδεμα έγινε με τις κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Τετάρτης, την Πέμπτη 21/09 δεν θα λειτουργήσουν οι Γραμμές 1 (ΗΣΑΠ) και οι Γραμμές 2 & 3 του μετρό λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων.

Το τραμ θα λειτουργήσει από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 13:30.

Κανονικά θα εκτελούνται οι πτήσεις, επειδή κηρύχθηκε παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στην εναέρια κυκλοφορία.

Παράνομη κρίθηκε επίσης η απεργία και στα λεωφορεία της Αθήνας, ωστόσο για τα τρόλεϊ η αντίστοιχη υπόθεση εκδικάζεται την Πέμπτη, άρα το πρωί η κυκλοφορία στην πρωτεύουσα θα ξεκινήσει χωρίς τρόλεϊ. Νόμιμη κρίθηκε η απεργία στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης.

Απεργία: Πώς θα κινηθούν τελικά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ειδικότερα, την Πέμπτη δεν θα λειτουργήσουν η Γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) και οι Γραμμές 2 & 3 του μετρό, λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Η κινητοποίηση ανακοινώθηκε αργά το βράδυ και η ΣΤΑ.ΣΥ. ανακοίνωσε πως προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά των δύο σωματείων εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση της διοίκησης της ΣΤΑ.ΣΥ., «το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ. και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό εξήγγειλαν μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης 24ωρη απεργία για την επόμενη ημέρα, σε αντίθεση με όσα προβλέπει η εργατική νομοθεσία. Κατά πάγια πρακτική τους, προκηρύσσουν για ακόμα μία φορά κυριολεκτικά την “τελευταία” στιγμή απεργιακές κινητοποιήσεις, που προκαλούν τεράστια αναστάτωση και ταλαιπωρία στους επιβάτες και δεν μπορούν, λόγω των χρονικών περιορισμών, να κριθούν από τα δικαστήρια».

Η ΣΤΑ.ΣΥ., συνεχίζει η ανακοίνωση, «προσέφυγε στη Δικαιοσύνη νωρίτερα σήμερα, αναμένοντας τις αποφάσεις σωματείων εργαζομένων της εταιρείας, που συνεδρίαζαν προγραμματισμένα, εξαντλώντας κάθε χρονικό περιθώριο και κάθε νομική δυνατότητα που της δίνεται. Η προσφυγή έγινε κατά της απόφασης για απεργιακές κινητοποιήσεις, που αντιτίθεται στα όσα προβλέπει ρητώς η διαιτητική απόφαση (1/2023) του ΟΜΕΔ, που ορίζει τις προϋποθέσεις κήρυξης νόμιμης απεργίας και το προσωπικό ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας, ειδικά για τη ΣΤΑ.ΣΥ.».

Τέλος, η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. ζητεί συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που θα υποστεί στις αυριανές μετακινήσεις του».

Παράνομη κρίθηκε η απεργία στα λεωφορεία της Αθήνας, ωστόσο για τα τρόλεϊ η αντίστοιχη υπόθεση εκδικάζεται την Πέμπτη, άρα το πρωί η κυκλοφορία στην πρωτεύουσα θα ξεκινήσει χωρίς τρόλεϊ. Νόμιμη κρίθηκε η απεργία στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Στη συμπρωτεύουσα, τα λεωφορεία θα τραβήξουν χειρόφρενο από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Με στάση εργασίας από τις 13:30 έως τη λήξη της βάρδιας θα συμμετάσχει στην Πανεργατική Παναθηναϊκή Απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο, «ως μέλη του ΕΚΑ και ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου, αποφασίσαμε τη συμμετοχή μας, με στάση εργασίας από τις 13:30 έως τη λήξη της βάρδιας, στην Πανεργατική Παναθηναϊκή Απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου».

Η Hellenic train σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Λόγω της απεργίας που έχει ανακοινωθεί για αύριο Πέμπτη 21/09/2023, και τη συμμετοχή των σωματείων εργαζομένων, με 3ωρη στάση εργασίας (από ώρα 21:00 έως 24:00), θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις σε δρομολόγια του προαστιακού Αθηνών και Πάτρας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments