Ελλάδα

Σε 24ωρη απεργία σήμερα γιατροί και νοσηλευτές- Ποια άλλοι κλάδοι συμμετέχουν

Σε 24ωρη απεργία σήμερα γιατροί και νοσηλευτές- Ποια άλλοι κλάδοι συμμετέχουν

Πηγή Φωτογραφίας: [361745] ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ θα συμμετέχουν γιατροί και νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία.

Το κύριο αίτημα της ΑΔΕΥ στην αυριανή απεργία είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά.

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) χαρακτηρίζει το εν λόγω νομοσχέδιο «αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο, νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να απομυζούν τους εργαζόμενους για όσο θέλουν, όταν και όποτε θέλουν» και ζητάει ομοίως την απόσυρσή του. Παράλληλα, σημειώνει ότι το νομοσχέδιο «ελαστικοποιεί ακόμα περισσότερο τις σχέσεις εργασίας και αυξάνει την εντατικοποίηση».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) από την πλευρά της, αναφέρει ότι «το νομοσχέδιο θεσπίζει διατάξεις που καταργούν το 8ωρο, την πενθήμερη εργασία και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση» και ζητάει την απόσυρσή του. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ στα Νοσοκομεία εργάζονται εργολαβικοί εργαζόμενοι με «τις συνθήκες που εργάζονται να θυμίζουν μεσαίωνα. Εργολάβοι που στοιχίζουν πολύ περισσότερα χρήματα στο δημόσιο από την απασχόληση μονίμων ή έστω συμβασιούχων εργαζόμενων». Η Ομοσπονδία ζητάει την εκδίωξη των εργολάβων και την πρόσληψη συμβασιούχων (ΣΟΧ) στις υπηρεσίες στήριξης.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10:30 το πρωί, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Από την πλευρά της, η ΠΟΕΔΗΝ με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου προκηρύσσει 24ωρη πανελλαδική απεργία τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι το εργασιακό νομοσχέδιο «θεσπίζει διατάξεις που καταργούν το 8ωρο, την πενθήμερη εργασία και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση».

Κάλεσμα σε απεργία έκανε και το ΠΑΜΕ σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση προχωρά στην ψήφιση την Πέμπτη ενός νέου νομοσχέδιου τερατουργήματος που επιβάλει 13ωρες δουλειάς την ημέρα, 78ωρες δουλειάς την εβδομάδα, προχωρά στην κατάργηση του διαλείμματος της εργασίας, μιας σειράς επιδομάτων ως αποτέλεσμα της κυριαρχίας των νέων ελαστικών μορφών απασχόλησης, του πενθήμερου και της Κυριακής αργίας και σε μια σειρά νέους κλάδους όπως στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών».

Την προκήρυξη 24ωρης πανεργατικής παναθηναϊκής απεργίας, την Πέμπτη, αποφάσισε και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, μετά την έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, απαιτεί την απόσυρσή του εργασιακού νομοσχεδίου.

Επίσης, στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο, 21 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ συμμετέχοντας στην απεργία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ένωση εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, τα τρόλεϊ θα κινούνται μόνο μεταξύ 9:00-21:00 λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων.

Παράλληλα, το συνδικάτο των εργαζομένων του ΟΑΣΑ θα συμμετέχει επίσης στην απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών με στάση εργασίας στα λεωφορεία. Στο πλαίσιο αυτό, τα λεωφορεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα κινούνται μόνο από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, 21 Σεπτεμβρίου.

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη, θα συμμετάσχουν και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments