Ελλάδα

Τη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξουν τα περισσότερα σχολεία στη Θεσσαλία [vid]

Τη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξουν τα περισσότερα σχολεία στη Θεσσαλία [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [363483] ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ DANIEL / 8Η ΗΜΕΡΑ / ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή, υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τους δήμους οι οποίοι είναι αρμόδιοι για την καταλληλότητα των σχολικών κτιρίων

Τη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξουν τα περισσότερα σχολεία της Θεσσαλίας μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, ωστόσο σημείωσε πως σε κάποια σχολεία, ελάχιστα, ίσως θα γίνει τηλεκπαίδευση.

Συγκεκριμένα η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή είπε στην ΕΡΤ: «Σε όλη τη Θεσσαλία είναι κλειστά τα σχολεία και θα ανοίξουν τη Δευτέρα. Είμαστε σε συνεχή συνεννόηση και συνεργασία με τους δημάρχους, γιατί εκείνοι μέσω των τεχνικών υπηρεσιών θα πιστοποιήσουν την καταλληλότητα των κτιρίων, μεταξύ αυτών και την υγειονομική. Και συγκεκριμένες οδηγίες θα έχουμε από το Υπουργείο Υγείας όπου και αν χρειάζεται και προφανώς κάπου χρειάζεται.

Η προσβασιμότητα είναι ένας άλλος λόγος, η επαρκής στατική επάρκεια των κτιρίων, αλλά και η υγειονομική ασφάλεια. Όλα αυτά λοιπόν, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες θα ληφθούν υπόψη. Η Περιφέρεια θα ανοίξει τα σχολεία εξ όσων γνωρίζουμε ξανά και αυτό είναι και η δική μας επιθυμία, γιατί πληρούνται οι προδιαγραφές οι αυστηρές τις οποίες έχουμε κάνει. Δεν κάνουμε εκπτώσεις στην ασφάλεια των παιδιών μας, ούτε των εκπαιδευτικών. Σε κάποιες περιοχές θα χρειαστεί συστέγαση σε συνεννόηση και με τους γονείς,τα παιδιά να μην απομακρυνθούν πολύ από τους τόπους στους οποίους φιλοξενούνται και σε πολύ πολύ ελάχιστες ίσως χρειαστεί τηλεκπαίδευση, αλλά θα είναι πάρα πολύ λίγες».

Ακόμα ένα πρόβλημα παραμένει η μεταφορά των μαθητών που είναι ευθύνη της Περιφέρειας, αλλά ενδεχομένως να την αναλάβουν οι δήμοι που γνωρίζουν ακριβώς που υπάρχει πρόβλημα. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Σε ό, τι αφορά τη μεταφορά των μαθητών, η μεταφορά των μαθητών είναι ευθύνη της Περιφέρειας. Λόγω όμως των έκτακτων συνθηκών ενδεχομένως να γίνουν ρυθμίσεις να την αναλάβουν και οι δήμοι, γιατί εκείνοι έχουν πέρα από την ευθύνη που επαναλαμβάνω αυτό δεν ενδιαφέρει όσους μας ακούν, εκείνοι έχουν και τον τρόπο. Γνωρίζουν ακριβώς τι γίνεται σε κάθε περιοχή, ώστε να κάνουν τη μεταφορά με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο».

Όπως είπε το νερό στο Βόλο είναι πόσιμο, αλλά όχι στο Πήλιο, όπου εκεί ο δήμαρχος θα μοιράσει εμφιαλωμένο νερό και αντισηπτικά στους μαθητές.

Τέλος, σημείωσε πως θα υπάρξει και ψυχολογική στήριξη προς τους μαθητές και τους γονείς τους. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments