Policy Briefs

Ιταλία – Αυστρία: Σύγκρουση για τον αποκλεισμό των συνόρων

Ιταλία – Αυστρία: Σύγκρουση για τον αποκλεισμό των συνόρων

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Ilprimatonazionale.it - Meloni, i clandestini e l’importanza dei rapporti con l’Austria di Nehammer

Η ιταλική κυβέρνηση θα προσφύγει ενώπιον του δικαστηρίου της ΕΕ κατά της Αυστρίας .

Η ιταλική κυβέρνηση θα προσφύγει ενώπιον του δικαστηρίου της ΕΕ κατά της Αυστρίας για τον αποκλεισμό του περάσματος Μπρένερ στα ιταλοαυστριακά σύνορα, δήλωσε ο ηγέτης της Λέγκας και αναπληρωτής πρωθυπουργός Ματέο Σαλβίνι, χαρακτηρίζοντας την κίνηση της Αυστρίας «πράξη βίας και πολιτικής αλαζονείας».

Ο Σαλβίνι έχει καταγγείλει την Αυστρία επειδή εμποδίζει τα ταξίδια των ιταλικών μεταφορέων προς και μέσω του εδάφους της και επειδή ανακοίνωσε πρόσφατα συνοριακούς ελέγχους στα ιταλικά σύνορά της για να εμποδίσει τη διέλευση παράτυπων μεταναστών που φτάνουν κατά κύματα στις ιταλικές ακτές τις τελευταίες εβδομάδες.

«Μετά από τέσσερα χρόνια αδράνειας εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποφασίσαμε να ενεργοποιήσουμε επίσημα τη διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 259 της ΣΛΕΕ, το οποίο δίνει σε ένα κράτος μέλος το δικαίωμα να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά ενός κράτους μέλους για παραβίαση του δικαίου της Ευρωενότητας», δήλωσε ο Σαλβίνι, τονίζοντας ότι η δραστηριότητα αυτή είναι γενικά καθήκον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για τον Σαλβίνι, η απόφαση της αυστριακής κυβέρνησης είναι μια «πράξη βίας και πολιτικής αλαζονείας» που πρέπει να τερματιστεί με μια «ισχυρή αλλά αναγκαία χειρονομία» από την κεντροδεξιά κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι, δεδομένου ότι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν υπέγραψε την κίνηση της διαδικασίας κατά της Αυστρίας.

«Σε αυτό το σημείο, εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Οι περιορισμοί εισήχθησαν από την Αυστρία για περιβαλλοντικούς λόγους στα χαρτιά, αλλά το περιβάλλον δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Πρόκειται απλώς για αθέμιτο αυστριακό ανταγωνισμό έναντι των Ιταλών και Γερμανών επιχειρηματιών και μεταφορέων και ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου», διευκρίνισε ο υπουργός.

Το πέρασμα Μπρένερ είναι ένας από τους κύριους κόμβους μεταξύ της νότιας και της βόρειας Ευρώπης και ο αποκλεισμός των συνόρων από την Αυστρία έχει εγείρει αντιδράσεις και στην γειτονική Γερμανία. Η τελευταία έχει επίσης τιμωρηθεί από τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στις μεταφορές.

«Δεν μπορεί κανείς να πανηγυρίζει εις βάρος της Ιταλίας, επιδιώκοντας την υποδοχή και την ενσωμάτωση στη Λαμπεντούζα, ενώ θωρακίζει τα σύνορα του Μπρένερ. Αυτή η κυβέρνηση θα βάλει τέλος σε αυτή την ντροπή», κατέληξε ο Σαλβίνι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments