Πολιτική

Άδωνις: Παταγώδης η αποτυχία της απεργίας

Άδωνις: Παταγώδης η αποτυχία της απεργίας

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΔΩΝΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ( ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Το νομοσχέδιο είναι φιλεργατικό γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι φιλεργατική

«Κανένας δεν κατάλαβε ότι έγινε απεργία σήμερα στην Αθήνα», επισήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην οριακή συμμετοχή του κόσμου της εργασίας στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.  «Η απεργία απέτυχε», τόνισε ο υπουργός Εργασίας, «γιατί το νέο εργασιακό νομοσχέδιο χαίρει της πλήρους συναίνεσης των εργαζομένων. Και τούτο συμβαίνει, γιατί το κείμενο του νομοσχεδίου λειτουργεί  υπέρ των εργαζομένων, αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι βαθιά φιλεργατική».

Πιο αναλυτικά, αυτή η μεγάλη αποτυχία της απεργίας δεν είναι τυχαία, αλλά έχει να κάνει κυρίως, σύμφωνα πάντοτε με τον Άδωνι, με το ότι το νέο εργασιακό νομοσχέδιο δεν αφορά επ’ ουδενί τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα και με το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα έχουν αγκαλιάσει το νομοσχέδιο.

Ειδικότερα, σχετικά με το εάν το νέο εργασιακό νομοσχέδιο θίγει τους εργαζομένους στον δημόσιο τομέα, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπενθύμισε στους βουλευτές της αριστεράς ότι «ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας εκ του Συντάγματος δεν έχει δικαιοδοσία για τον δημόσιο τομέα. Ο υπουργός Εσωτερικών νομοθετεί αποκλειστικά για τον δημόσιο τομέα. Εγώ νομοθετώ μόνο για τον ιδιωτικό τομέα. Και δεν υπάρχει ούτε μία απεργιακή κινητοποίηση από τους ανθρώπους που τους αφορά το νομοσχέδιο. Απεργεί το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, η ΓΣΕΕ; Όχι. Απεργεί όμως η ΑΔΕΔΥ, συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό είναι διασυρμός του ιερού δικαιώματος της απεργίας και μην παραξενεύεται η αντιπολίτευση για την οριακή συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή συγκέντρωση.

«Επιπλέον», συνέχισε ο υπουργός Εργασίας, «ούτε ένα σωματείο εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα δεν κήρυξε απεργιακή κινητοποίηση. Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Οι ίδιοι οι εργάτες δεν απέργησαν, γιατί θέλουν το νομοσχέδιο και θέλουν το νομοσχέδιο, γιατί θα αμείβονται καλύτερα, γιατί θα βελτιωθούν οι υλικοί και αντικειμενικοί όροι της ζωής τους».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments