Αθλητισμός

Αυτή η ΑΕΚ δεν ξεγράφεται! Έδωσε απαντήσεις στους… άπιστους – Το VAR “έσωσε” τη Μπράιτον

Αυτή η ΑΕΚ δεν ξεγράφεται! Έδωσε απαντήσεις στους… άπιστους – Το VAR “έσωσε” τη Μπράιτον

Πηγή Φωτογραφίας: EUROPA LEAGUE 2023-2024 / ΜΠΡΑΙΤΟΝ - ΑΕΚ

Το μεγαλύτερο ηθικό δίδαγμα από το 3-2 στο Μπράιτον είναι ένα.

Το μεγαλύτερο ηθικό δίδαγμα από τη νίκη με 3-2 στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Ποιο είναι το στοιχείο που είχε η Ένωση σε αυτήν την επιτυχία, παρά τα προβλήματα.

Τί ματς και αυτό στο Μπράιτον; Ήταν από τις βραδιές που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη των οπαδών της ΑΕΚ. Γιατί η ομάδα τους, η οποία όλοι εδώ στην Ελλάδα, τη θεωρούσαν ξεγραμμένη, κατάφερε να πάρει τη νίκη από μία ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Premier League, μία δύσκολη ομάδα, η οποία πριν από μερικές ημέρες έριξε 3 γκολ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το μεγαλύτερο ηθικό δίδαγμα από το 3-2 στο Μπράιτον είναι ένα.

Γενικά στο ποδόσφαιρο η ελπίδα πεθαίνει τελευταία…

Ειδικά αν μία ομάδα έχει βάθος, έχει επιτυχίες, όπως το περσινό νταμπλ, έχει κρατήσει τον κορμό της και χτίζει κάτι καινούριο με αγάπη και μεράκι.

Σίγουρα, η Ένωση έχει προβληματίσει με τις εμφανίσεις της φέτος. Δεν έχει κερδίσει ακόμα στην έδρα της, ούτε στο πρωτάθλημα, ούτε στην Ευρώπη. Παρουσιάζει κάποιες αδυναμίες, ιδιαίτερα στην μετόπισθεν.

Είναι όμως η ίδια ομάδα με πέρσι, με το ίδιο πνεύμα μαχητικότητας και αυταπάρνησης. Είναι η ομάδα που γύρισε και πήρε το παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ. Είναι η ομάδα που δεν υποτάχτηκε στον επαναληπτικό με τη Ντιναμό και αν και είχε δεχτεί δύο γκολ, ισοφάρισε και πήρε την πρόκριση.

Με τη Μπράιτον τα προβλήματα ήταν πολλά! Σε αυτό του Βίντα προστέθηκε και η λοίμωξη του Μουκουντί, ενώ Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς μπήκαν τις τελευταίες ημέρες στην εξίσωση. Και όμως ο Αλμέιδα βρήκε τη λύση στην άμυνα με εσωτερική μετακίνηση. Ο Σιμάνσκι βαφτίστηκε στόπερ και τα πήγε περίφημα στο πλάι του Μήτογλου, ο οποίος ήταν συγκινητικός.

Η ΑΕΚ έδειξε πολύ συγκεντρωμένη στην άμυνά της παρά τα προβλήματα απουσιών. Από επιπόλαια πέναλτι δέχτηκε δύο γκολ, για τα οποία χρειάστηκε η χρήση του VAR για να «σωθούν» οι Άγγλοι, τους οποίους η ελληνική ομάδα κατάφερε να περιορίσει και να εξουδετερώσει τα ατού τους. Σε όλο το παιχνίδι η Ένωση έπαιξε πολύ έξυπνα και δεν έδειξε ούτε μία στιγμή, ότι είναι υποδεέστερη ομάδα από την πρεμιερλιγκάτη Μπράιτον. Αυτή η εικόνα εκτός από προϊόν δουλειάς είναι και αποτέλεσμα νοοτροπίας. Ο χαρακτήρας του Αλμέιδα διατρέχει στις φλέβες αυτής της ομάδας.Ο Αργεντινός πήρε απ’ όλους πράγματα. Από τον Στάνκοβιτς που κατέβασε ρολά στις καθυστερήσεις, έχοντας σημαντικές επεμβάσεις σε όλο το ματς, τον Σιντιμπέ που άνοιξε το σκορ, τον Χατζισαφί που είχε ασίστ αλλά ήταν άτυχος και αποχώρησε, τον κόφτη τον Γιόνσον, τον δαίμονα τον Πινέδα, τον Άμραμπατ απ’τον οποίο ξεκίνησε το γκολ της νίκης, τον ορεξάτο Γκατσίνοβιτς, τον πιστό στρατιώτη Αραούχο, τον ευφάνταστο Γκαρσία, αλλά και τις αλλαγές που μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο και συμμετείχαν στη διαμόρφωση αυτού του αποτελέσματος, γιατί η είσοδό τους φρέσκαρε μεσοεπιθετικά τον «κιτρινόμαυρο» οργανισμό. Ο Ελίασον που έδωσε την ασίστ για το 3-2 από τον Πόνσε που έκανε τη χειρονομία, ότι τρελάθηκε, τον Μάνταλο που είχε και ένα απίστευτο σωτήριο τάκλιν στις καθυστερήσεις.

Όταν πιστεύεις κάτι, απαιτείται και υπομονή.

Για να δούμε όμως τι σημειώθηκε στο μπλοκάκι του Sportdog για κάθε παίκτη:

Στάνκοβιτς: Ήταν σταθερός και έκανε σημαντικές επεμβάσεις στο ματς. Στα πέναλτι ο Ζοάο Πέδρο τον ψάρεψε και στα δύο. Οι αποκρούσεις του όμως στο τέλος του παιχνιδιού εκτός από σωτήριες ήταν και εξαιρετικά θεαματικές.

Σιντιμπέ: Άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ με καλοζυγισμένη κεφαλιά στο αριστερό παραθυράκι του Στιλ. Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα από την πλευρά του.

Μήτογλου: Στάθηκε άψογα, είχε σωστές τοποθετήσεις και σημαντικά κοψίματα. Ανταποκρίθηκε στις συνθήκες του παιχνιδιού. Του αξίζουν συγχαρητήρια. Πολλά!!!

Σιμάνσκι: Ανταποκρίθηκε στον ρόλο του στόπερ εν τη απουσία του Βίντα και του Μουκουντί. Έτρεχε, ήταν παντού παρών στην άμυνα και είχε πολλές επεμβάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο βέβαια έκανε έναν κακό υπολογισμό, έδωσε μία στραβοκλωτσιά στον Ζοάο Πέδρο που δόθηκε πέναλτι. Όπως και ο Μήτογλου όμως ήταν συγκινητικός και του αξίζουν επίσης πολλά συγχαρητήρια.

Χατζισαφί: Έκανε πέναλτι στον Ζοάο Πέδο απ’όπου προέκυψε η ισοφάριση σε 1-1 μετά από on filed review. Ήταν ο άνθρωπος όμως που σέρβιρε για τον Γκατσίνοβιτς στο φάουλ απ’ όπου προήλθε το 1-2. Δυστυχώς τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Γιόνσον: Ο ρόλος του αθόρυβος αλλά σημαντικός. Είχε σταθερότητα στο παιχνίδι και ανταποκρίθηκε στο ματς

Πινέδα: Έβγαλε την ασίστ από εκτέλεση κόρνερ στον Σιντιμπέ. Είχε και μία φάση για γκολ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Γκατσίνοβιτς: Έψαξε το γκολ και το πέτυχε και μάλιστα με τρόπο περίεργο. Πήρε την προβολή γλιστρώντας.

Άμραμπατ: Είναι ο παίκτης που χρειάζεται για να κρατήσει μπάλες και να φάει το ξύλο. Μπορεί να μην φάνηκε ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο όμως από δικιά του βαθιά μπαλιά ξεκινά το γκολ του Πόνσε, δείχνοντας, ότι ο καλός ο παίκτης χρειάζεται μόνο μία ευκαιρία για να δείξει πόσο πολύτιμος είναι.

Αραούχο: Ο γνωστός «Τσίνο». Ο άνθρωπος της προσφοράς και της αυτοθυσίας. Να τρέξει παντού, να πιέσει, να κλέψει, να μοιράσει. Έβγαλε δύο φορές τον Γκαρσία σε θέση τετ α τετ. Είναι πολύ τυχερή η ΑΕΚ που έχει παίκτη με την ιδιοσυγκρασία του.

Γκαρσία: Επέστρεψε μετά το παιχνίδι της Αμβέρσας για τα προκριματικά του Champions League. Είχε χαμένα δύο τετ α τετ. Δικαιολογείται λόγω της μακροχρόνιας απουσίας του. Ωστόσο, έφτιαξε και φάση για τον Πινέδα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο έκανε μία καταπληκτική ενέργεια και πήγε να τους περάσει όλους αλλά κόπηκε με φάουλ. Μόνο το γκολ του έλειπε δηλαδή. Μπορεί να μην το έβαλε σήμερα. Μπορεί να το βάλει στο επόμενο ματς με τον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments