Ελλάδα

Νέες ταυτότητες: Δεν θα έχουν “τσιπάκι”

Νέες ταυτότητες: Δεν θα έχουν “τσιπάκι”

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Euronews.gr

Χωρίς "τσιπάκι" οι νέες ταυτότητες.

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση νέων ψηφιακών ταυτοτήτων οι οποίες,σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα κάνουν πρεμιέρα τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η πλατφόρμα θα ανοίξει ή τη νύχτα της Κυριακής ή την Δευτέρα το πρωί και τα πρώτα ραντεβού που θα μπορούν να κλειστούν στα ΑΤ θα είναι την Δευτέρα το απόγευμα.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά κύκλοι του υπουργείου η διαδικασία θα είναι απλή και γνώριμη στους πολίτες καθώς θα είναι σχεδόν ίδια με την διαδικασία που ακολουθήσαμε και κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού κατά του κοβιντ.

Επίσης, μετά τις έντονες αντιδράσεις αρνητών να εκδοσουν τις νέες ταυτότητες αλλά και την συνωμοσιολογία που αναπτύχθηκε, κυβερνητικά στελέχη διευκρινίζουν πως δεν θα υπάρχει στις νέες ταυτότητες τσιπάκι γεωχωρικού εντοπισμού ούτε θα έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Στις νέες ψηφιακές ταυτότητες θα αναγράφονται τα στοιχεία ταυτοποίησης, όπως ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, τόπος γέννησης, εθνικότητα και αριθμός ταυτότητας. Συγκεκριμένα στην εμπρόσθια όψη θα αναγράφονται ο αριθμός ταυτότητας, η φωτογραφία του πολίτη, το επώνυμο, το όνομα, το φύλο, η ιθαγένεια, η ημερομηνία γέννησης, η ημερομηνία έκδοσης, η ημερομηνία λήξης, η αρχή έκδοσης, ο αριθμός πρόσβασης Κάρτας- CAN και η υπογραφή κατόχου.

Στην οπίσθια όψη θα περιλαμβάνονται το όνομα πατέρα, το όνομα μητέρας, ο τόπος γέννησης, η ομάδα αίματος και το ύψος, ενώ στο τέλος θα υπάρχει ζώνη μηχανικής αναγνώρισης.

Σε όλη τη χώρα θα λειτουργούν 367 σημεία έκδοσης νέων δελτίων ταυτότητας, ενώ προβλέπεται και η λειτουργία 60 φορητών κλιμακίων. Τα 60 φορητά κλιμάκια απευθύνονται σε κρατούμενους, νοσηλευόμενους, υπερήλικες και ΑμΕΑ με σοβαρά προβλήματα προσβασιμότητας.

Όσον αφορά τις παλιές ταυτότητες που έχουμε, αυτές θα πάψουν να ισχύουν από τον Αύγουστο του 2026.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments