Πολιτική

Άδωνις: Δεν δεχόμαστε μαθήματα πολιτικής από το αποτυχημένο μοντέλο της ισπανικής αριστεράς

Άδωνις: Δεν δεχόμαστε μαθήματα πολιτικής από το αποτυχημένο μοντέλο της ισπανικής αριστεράς

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ(ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ EUROKNISSI)

«Συνεχίζουμε με σταθερά βήματα τις Μεταρρυθμίσεις μας»

Ως γνωστόν, η  πολιτική είναι μια εφαρμοσμένη τέχνη, είναι η τέχνη του εφικτού και μετρήσιμου αποτελέσματος και δεν μπορεί, βέβαια, να εξαντληθεί σε δαιδαλώδεις θεωρητικές κατασκευές.

Αυτήν την απλή και κοινή παραδοχή φαίνεται να αγνοεί η υπουργός Εργασίας της Ισπανίας, Γιολάντα Ντίαζ, η οποία καταφέρεται εναντίον του νέου εργασιακού νόμου της χώρας μας, που μόλις προχθές υπερψηφίστηκε από τη Βουλή μας και έγινε νόμος του κράτους.

Σύμφωνα με την Γιολάντα Ντίαζ, όμως,  ηγετικό στέλεχος της Αριστεράς και των Podemos, κομματικού ανάλογου του ημέτερου ΣΥΡΙΖΑ, το νέο εργασιακό μας νομοσχέδιο αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή, αφού, δήθεν, αποψιλώνει εργατικά δικαιώματα και ιστορικές κατακτήσεις του κόσμου της εργασίας.

Διαφεύγει όμως από την αριστερή υπουργό Εργασίας της Ισπανίας το καταγεγραμμένο γεγονός της πορείας των βασικών δεικτών των δύο οικονομιών, ελληνικής και ισπανικής, κάτι που της υπενθυμίζει καίρια και αποφασιστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε ανάρτησή του στο X (Twitter), ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης υπενθυμίζει στην Ισπανίδα ομόλογό του ότι επί των ημερών της κυβέρνησης Μητσοτάκη και  η ανεργία μειώθηκε σημαντικά και το ΑΕΠ ενισχύθηκε, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει με αυτά τα δύο θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη στην Ισπανία του σοσιαλιστή Σάντσεθ και της αριστερής Ντίαζ.

«Η πορεία της ανεργίας στην Ελλάδα», σημειώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης. «τον Ιούνιο 2019 η ανεργία στην Ελλάδα ήταν 17% και η ανεργία των νέων 15-24 35,5%. Τον Ιούλιο του 2023 η ανεργία είναι 10,8% & η ανεργία των νέων 15-24 23,2%. Δηλαδή πρόκειται για μείωση 36,5% στο ποσοστό ανεργίας & 34,6% στην ανεργία των νέων, τη στιγμή που «στην Ισπανία τώρα το ίδιο διάστημα, η ανεργία εκτινάχθηκε από το 11,6% στο 27%».

«Δηλαδή», συμπληρώνει ο Άδωνις, «παραλάβαμε την Ελλάδα σε πολύ χειρότερη θέση από την Ισπανία και σήμερα είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση από αυτήν».

«Η αγαπητή κυρία Ντίαζ», συμπεραίνει ο υπουργός Εργασίας,  «μπορεί αν θέλει να μας ζητήσει μερικές συμβουλές για το πως θα ρίξει την ανεργία στη Χώρα της, που τώρα είναι δυστυχώς Πρωταθλήτρια σε αυτήν».

Ανάλογη είναι και η πορεία του ΑΕΠ, το οποίο αυξήθηκε στην Ελλάδα κατά 7,2 % μέσα στην τελευταία πενταετία, σε αντίθεση με τη σοσιαλιστική Ισπανία, που το ΑΕΠ της, κατά το ίδιο διάστημα, ενισχύθηκε με μόλις 3,2%.

Η σύγκριση ανάμεσα στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη και την Ισπανία των αριστερών πειραματισμών είναι συντριπτική υπέρ της χώρας μας και, όπως υπογραμμίζει ο Άδωνις, «το να μας κάνει μαθήματα πολιτικής η συμπαθεστάτη κυρία Ντίαζ πάει πολύ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments