Nέα της αγοράς

Αδυναμία έκδοσης νέου χρέους από την Evergrande – «Βουτιά» για τις μετοχές ακινήτων

Αδυναμία έκδοσης νέου χρέους από την Evergrande – «Βουτιά» για τις μετοχές ακινήτων
Η Evergrande ακύρωσε την τελευταία στιγμή σημαντικές συναντήσεις με πιστωτές και ανακοίνωσε ότι πρέπει να επανεξετάσει το σχέδιο αναδιάρθρωσής της

Τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων εννέα μηνών κατέγραψαν κινεζικές μετοχές real estate, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για πιθανή εκποίηση των στοιχείων του Ενεργητικού της Evergrande Group.

Οι μετοχές της Evergrande υποχώρησαν πάνω 19% τη Δευτέρα, αφού η εταιρεία δήλωσε ότι δεν ήταν σε θέση να εκδώσει νέο χρέος, ως αποτέλεσμα έρευνας σε μία από τις θυγατρικές της.

Ο δείκτης του Bloomberg Intelligence για τις μετοχές των κατασκευαστών υποχώρησε έως και 6,4% τη Δευτέρα, αυξάνοντας τις απώλειες στην αποτίμησή τους φέτος στα 55 δισ. δολάρια. Η Evergrande, η οποία ακύρωσε την τελευταία στιγμή σημαντικές συναντήσεις με πιστωτές και δήλωσε ότι πρέπει να επανεξετάσει το σχέδιο αναδιάρθρωσής της, σημείωσε βουτιά 25%. Η China Aoyuan Group ήταν η μεγαλύτερη τροχοπέδη στον δείκτη, σημειώνοντας πτώση ρεκόρ 76% μετά την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών.