Πολιτική

Άδωνις: Η ομάδα Τσίπρα ξαναπήρε τα ηνία του κόμματος μέσω Κασσελάκη

Άδωνις: Η ομάδα Τσίπρα ξαναπήρε τα ηνία του κόμματος μέσω Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Άδωνις: «Πίσω από το χαμόγελο του Κασσελάκη υπάρχει ο Πολάκης»

Την πεποίθησή του ότι η άνοδος του κ. Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτεί την κυριαρχία της «ομάδας Τσίπρα» στην Κουμουνδούρου διατυπώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος, επιπλέον, διαπιστώνει πρώιμα συμπτώματα «οικογενειοκρατίας» στη νεοεκλεγείσα ηγεσία.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης υποστηρίζει πως «δεν είναι σίγουρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει με την εκλογή του κ. Στέφανου Κασσελάκη», αφού «η «ομάδα Τσίπρα», ο σκληρός πολιτικός και οργανωτικός πυρήνας της προηγούμενης ηγεσίας, παίρνει τα ηνία του κόμματος μέσα από την ανάδειξη του κ. Κασσελάκη στο αξίωμα του προέδρου».

Προς επίρρωση του ισχυρισμού αυτού, ο Άδωνις υπενθυμίζει ότι «η ομάδα που περιστοιχίζει τον νέο πρόεδρο αποτελείται από ανθρώπους που αντιστάθηκαν σθεναρά στην υποψηφιότητα της κ. Αχτσιόγλου και έχει ως βασικούς εκφραστές τον κ. Πολάκη και τον κ. Παππά. Το δεξί χέρι του εμφανίζεται ο κ. Παππάς και έμπιστός του είναι ο δικηγόρος του κ. Πολάκη, ο οποίος έδωσε στον κ. Κασσελάκη την κομματική νομιμοποίηση που δεν διέθετε. Πίσω από το λαμπερό χαμόγελο του Κασσελάκη υπάρχει ο Παύλος Πολάκης. Το σκληρό σύστημα Τσίπρα είναι γύρω του. Άρα δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς αυτό».

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να αποκλείονται εκπλήξεις στο ηγετικό επίπεδο του κόμματος, κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος χαρακτηριστικά υπογραμμίζει πως «με τον Κασσελάκη, ο Τσίπρας μπορεί να την πατήσει όπως την πάτησε ο Αλαβάνος με τον Τσίπρα». Δεν πρέπει να ξεχνάμε στο σημείο αυτό, υπενθυμίζει ο Άδωνις, ότι «ο Αλέκος Αλαβάνος επέλεξε τον Αλέξη Τσίπρα για τη νεανική του ηλικία και το επικοινωνιακό χάρισμά του, αλλά η απόφαση για διαρχία δεν έγινε σεβαστή από τον Τσίπρα. Το βασικό πλεονέκτημα του Τσίπρα είναι το επικοινωνιακό του χάρισμα. Σήμερα, όμως, υπάρχει ένας καινούργιος, με μεγαλύτερο επικοινωνιακό χάρισμα και λέγεται Κασσελάκης».

Καταληκτικά, ο υπουργός Εργασίας επισημαίνει, ακόμη, ανησυχητικά κρούσματα μιας ιδιόμορφης «οικογενειοκρατίας», δεδομένου ότι «το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης παντού εμφανίζεται με τον κύριο Τάιλερ δεν είναι φυσιολογικό. Ποια είναι, αλήθεια, η θεσμική θέση το κυρίου Τάιλερ, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη, έχει να προσφέρει πολλά στη χώρα; Με φαντάζεστε, λόγου χάριν, εμένα να εμφανίζομαι παντού και πάντα με την σύζυγό μου, την Ευγενία; Με φαντάζεστε να πηγαίνω κάθε ημέρα στο υπουργείο με την Ευγενία; Και ποια είναι η αρμοδιότητα του πατέρα του κ. Κασσελάκη που λέει ότι τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μπουν σ μια τάξη. Ως τι το λέει αυτό; Με ποια ιδιότητα θα καθορίσει τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ; Ποιος τελικά εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Ο κ. Κασσελάκης ή όλη η οικογένεια του κ. Κασσσελάκη; Σε άλλο κόμμα παρόμοιες τοποθετήσεις θα είχαν προκαλέσει σεισμό».

«Προφανώς, υπάρχει κάτι το ανησυχητικό σε όλες αυτές τις κινήσεις και δηλώσεις», κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments