Διεθνή

Ιράκ: Πυρκαγιά σε γαμήλια δεξίωση- Πάνω από 100 νεκροί, 150 τραυματίες

Ιράκ: Πυρκαγιά σε γαμήλια δεξίωση- Πάνω από 100 νεκροί, 150 τραυματίες

Πηγή Φωτογραφίας: The Times of Israel.com

Περίπου χίλιοι συμμετείχαν στην γαμήλια δεξίωση.

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 150 τραυματίστηκαν μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε γαμήλια δεξίωση στη Νινευή, στο βόρειο Ιράκ.

Συγκεκριμένα, ο αντιπεριφερειάρχης Χασάν αλ Αλάκ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 113 θάνατοι, ενώ το ιρακινό υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως οι νεκροί είναι «τουλάχιστον 100».

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία σε όλη την περιοχή της Νινευή, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής στο πρακτορείο INA. Ωστόσο, σημείωσε ότι ο αριθμός των θανάτων και των τραυματιών δεν έχει καθοριστεί και θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω.

Πώς συνέβη Εκατοντάδες άνθρωποι, περίπου χίλιοι, σύμφωνα με το δίκτυο Al Arabiya, πανηγύριζαν στην Αλ-Χαμντανίγια στη βόρεια επαρχία Νινευή του Ιράκ, όταν φωτιά ξέσπασε στον χώρο αργά το απόγευμα της Τρίτης. Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως «η φωτιά προκάλεσε την κατάρρευση τμήματος της οροφής, λόγω των ιδιαίτερα εύφλεκτων και φθηνών δομικών υλικών».

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό τι προκάλεσε τη φωτιά, αλλά οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ξέσπασε μετά από επίδειξη πυροτεχνημάτων.

Δεν είναι επίσης σαφές εάν η νύφη και ο γαμπρός είναι μεταξύ των νεκρών ή των τραυματιών. Για το θέμα υπάρχει σύγχυση. Οι πρώτες αναφορές στα ιρακινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το ζεύγος πέθανε στις φλόγες, ωστόσο, το πρακτορείο ειδήσεων Nina ανέφερε αργότερα ότι είναι ζωντανοί και νοσηλεύονται για εγκαύματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments