Ελλάδα

Πτώση ελικοπτέρου στη Βόρεια Εύβοια

Πτώση ελικοπτέρου στη Βόρεια Εύβοια

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay, Ένα ελικόπτερο  με έναν επιβάτη, ο οποίος αγνοείται, κατέπεσε λίγο πριν τις 11 το πρωί στη βόρεια Εύβοια

Το ελικόπτερο φαίνεται να είναι ιδιωτικό

Για πτώση ελικοπτέρου στην παραλία Αχλαδίου στη Βόρεια Εύβοια κάνουν λόγο πληροφορίες του evima.gr.Ένα ελικόπτερο  με έναν επιβάτη, ο οποίος αγνοείται, κατέπεσε λίγο πριν τις 11 το πρωί στη βόρεια Εύβοια. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ελικόπτερο ήταν πολιτικό, τύπου Α-109 και εκτελούσε δρομολόγιο από Μαντούδι προς Βόλο όταν ξαφνικά έχασε επαφή με την Πολεμική Αεροπορία. Ειδικότερα, κατά πληροφορίες το ελικόπτερο απογειώθηκε από Αφίδνες, θα έκανε ενδιάμεση στάση στο Μαντούδι και θα κατέληγε στον Βόλο. 

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, το ελικόπτερο, ενώ ήταν στον αέρα, άρχισε να παίρνει περίεργη κλίση, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκε ένας ισχυρός κρότος.

«Έφυγε αριστερά και μετά άκουσα ένα μπαμ, δεν είδα τίποτα, εκείνη την ώρα έβρεχε καρέκλες», λέει άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Το ελικόπτερο, σύμφωνα με πληροφορίες κατέπεσε στη θάλασσα στην παραλία Αχλαδίου.

Επί τόπου σπεύδουν τέσσερα πλωτά σκάφη του Λιμενικού και δύο ιδωτικά, ενώ έχει απογειωθεί και ένα ελικόπτερο.

Στο σημείο βρίσκονται ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπάνος, ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, Γιώργος Κελαϊδής της και ο δήμαρχος Μαντουδίου.

«Το ελικόπτερο έπεσε στην παραλία Αχλαδίου μπροστά στο σπίτι μου», είπε νωρίτερα στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Μαντουδίου.

«Βυθίστηκε μέσα σε 1,5 λεπτό», λέει στο protothema.gr o πρόεδρος Αχλαδίου

«Κάτι συνέβη στον αέρα με αποτέλεσμα να πέσει στην θάλασσα. Έπεσε 300 μέτρα από την ακτή και βυθίστηκε μέσα σε 1,5 λεπτό. Τρέξαμε γρήγορα στην παραλία μήπως βρούμε κανένα στοιχεία αλλά τίποτα δεν βρέθηκε κάτι. Έχει χαθεί μέσα στην θάλασσα αλλά δεν μπορούμε να το εντοπίσουμε γιατί έχει αλλάξει χρώμα το νερό. Έχουμε ειδοποιήσει του πάντες», λέει στο protothema.gr o πρόεδρος Αχλαδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο ελικόπτερο επέβαινε μόνο ο χειριστής, καθώς από το ΕΚΑΒ δεν έχουν ενημέρωση για δεύτερο άτομο.

Στην περιοχή, ωστόσο, δεν μπορεί να προσεγγίσει ασθενοφόρο λόγω του κατεστραμμένου -από την κακοκαιρία- οδικού δικτύου.

Έτσι, ένα ασθενοφόρο έφυγε από Κέντρο Υγείας Μαντουδίου γιατί από την περιοχή της Ιστιαίας δεν είναι εφικτή η πρόσβαση. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments