Ελλάδα

Υπερχείλισε ο Κραυσίδωνας – Κόπηκαν δρόμοι στην Εύβοια

Υπερχείλισε ο Κραυσίδωνας – Κόπηκαν δρόμοι στην Εύβοια

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ELIAS / ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ Β.ΕΥΒΟΙΑ (ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ / EUROKINISSI)

Βιβλική η καταστροφή στη Μαγνησία. Σε ποτάμια έχουν μετατραπεί οι δρόμοι σε περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, με αποτέλεσμα η μετακίνηση μεταξύ χωριών να μην είναι εφικτή.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται για δεύτερη φορά ο Βόλος, καθώς οι ανυπολόγιστες ποσότητες νερού προκάλεσαν την υπερχείλιση του ποταμού Κραυσίδωνα μέσα σε 20 ημέρες.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία ο χείμαρρος «έσπασε» αρχικά στην περιοχή Οξυγόνο, μετά την οδό Μακρυγιάννη αλλά και στη γέφυρα του ΟΣΕ, όπου ξήλωσε τις γραμμές, σχεδόν διέλυσε τη γέφυρα και κατέκλυσε την οδό Παπαδιαμάντη, τον Άγιο Παντελεήμονα, τα Παλαιά, το Παλαιό Λιμεναρχείο, τη Νεάπολη και τους Αγίους Αναργύρους.

Στην οδό Ιερολοχιτών ξεριζώθηκε ένα μεγάλο δέντρο, έκλεισε ο δρόμος και η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη λόγω της πλημμύρας.

Μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν και από έναν άλλο χείμαρρο στα ανατολικά του Βόλου, τον Άναυρο, που υπερχείλησε σε σημείο κοντά στην οδό Αγίου Δημητρίου και τα νερά κατέκλυσαν τις χαμηλότερες περιοχές της Νέας Δημητριάδας.

Σημαντικές ζημιές έχει υποστεί και το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ όπου πλημμύρισαν τα υπόγεια του νοσηλευτικού ιδρύματος καθώς και άλλοι χώροι του, ευτυχώς όχι τμήματα όπου νοσηλεύονται ασθενείς, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για την απάντληση των υδάτων.

Παρά την απαγόρευση την κυκλοφορίας που έχει επιβάλλει η Ελληνική Αστυνομία από χθες, στις 19:30, μέσω του 112 και που ισχύει μέχρι νεωτέρας, δεν είναι λίγοι οι πολίτες που κινούνται με τα αυτοκίνητά τους στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, με αποτέλεσμα να εντείνεται το πρόβλημα στους πλημμυρισμένους από τα νερά και τις λάσπες δρόμους, όπως και στο κέντρο της πόλης.

Σοβαρά προβλήματα σημειώνονται και στον Περιφερειακό του Βόλου, όπου στην αερογέφυρα του Πανθεσσαλικού έχει κλείσει ο δρόμος, όπως και στο ύψος του Καραγάτς, από τις τεράστιες ποσότητες λάσπης, που έχουν κλείσει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Ανοιχτό είναι το μεγάλο τούνελ του Περιφερειακού στην Γορίτσα, αλλά η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με μεγάλη προσοχή λόγω των ειδικών συνθηκών.

Αποκομμένη οδικά παραμένει όλη η περιοχή προς Αγριά, Άνω και Κατω Λεχώνια και όλο το Νότιο Πήλιο λόγω ολικής καταστροφής του δρόμου από το ρέμα Ματσάγγου στην Αγριά.

Στους δρόμους του Βόλου κυκλοφορούν πάρα πολλά στρατιωτικά οχήματα, ενώ στο λιμάνι βρίσκεται και το αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού «Ικαρία» για συνδρομη και παροχή βοήθειας εάν χρειαστεί.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή του Παλαμά παραμείνετε σε ετοιμότητα λόγω υπερχείλισης του ποταμού Σοφαδίτη   Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει στο μήνυμά του προς τους κατοίκους η υπηρεσία 112, καθώς συνεχίζονται οι έντονες βροχοπτώσεις που έχουν προκαλέσει πλημμυρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή.

Στη Βόρεια Εύβοια κόπηκαν δρόμοι
Σε ποτάμια έχουν μετατραπεί οι δρόμοι σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας, με αποτέλεσμα η μετακίνηση μεταξύ χωριών να μην είναι εφικτή.

Παρότι χθες αργά το βράδυ φαινόταν να έχουν υποχωρήσει τα φαινόμενα της κακοκαιρίας Elias, από τα ξημερώματα της Πέμπτης η βροχόπτωση είναι συνεχής και έντονη.

Τα ρέματα έχουν φουσκώσει, ενώ λάσπες, χείμαρροι, κορμοί δέντρων και φερτά υλικά, έχουν διακόψει την κυκλοφορία σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου.

Το οδικό δίκτυο από το χωριό Ροβιές προς την Αιδηψό δεν είναι προσβάσιμο λόγω κατολισθήσεων. Επίσης, αδύνατη είναι η μετακίνηση από τις Ροβιές προς τη Χαλκίδα, τις Κεχριές και το Προκόπι.

Σήμερα το πρωί αποφασίστηκε κατόπιν εντολής του δημάρχου η απαγόρευση της κυκλοφορίας στις ευρύτερες περιοχές των Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμίσιο και Γούβες Ευβοίας, λόγω της εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Σημειώνεται πως το τελευταίο 24ωρο στην Ιστιαία έχουν πέσει 400 κυβικά μέτρα νερού ανά στρέμμα. Στο Πευκί, τις Γούβες, το Προκόπι και άλλα χωριά στην κεντρική και βόρεια πλευρά πυροσβέστες επιχειρούν με βάρκες για τον απεγκλωβισμό κατοίκων. Ωστόσο, και η μετακίνηση των πυροσβεστικών δυνάμεων από το κέντρο της Χαλκίδας προς τη Βόρεια Εύβοια είναι αδύνατη, καθώς οι δρόμοι δεν το επιτρέπουν, με τα μηχανήματα να προσπαθούν να ανοίξουν πέρασμα για τα σωστικά συνεργεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments