Διεθνή

Λονδίνο: «Η 15χρονη προσπάθησε να προστατέψει τη φίλη της», λένε οι αυτόπτες μάρτυρες

Λονδίνο: «Η 15χρονη προσπάθησε να προστατέψει τη φίλη της», λένε οι αυτόπτες μάρτυρες

Πηγή Φωτογραφίας: athens voice.gr, Σοκάρουν οι μαρτυρίες για το έγκλημα, που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (27/9) στο Λονδίνο, με θύμα ένα 15χρονο κορίτσι.

Στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν κόκκινα ματωμένα τριαντάφυλλα, που είχε φέρει μαζί του ο δράστης για να προσφέρει στη φίλη του, και ένα σημείωμα.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες για το έγκλημα, που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (27/9) στο Λονδίνο, με θύμα ένα 15χρονο κορίτσι.

Η έφηβη μαχαιρώθηκε, μπροστά στα μάτια δεκάδων έντρομων περιστατικών αλλά και των συμμαθητών της, από έναν 17χρονο ενώ πήγαινε στο σχολείο της στο Κρόιντον.

Σύμφωνα με την Daily Mail, που επικαλείται περιγραφές αυτόπτων μαρτύρων, η διένεξη ξεκίνησε στο λεωφορείο Νο 60, όταν ο δράστης προσπάθησε να δώσει ένα μπουκέτο με λουλούδια στο πρώην κορίτσι του, που ήταν φίλη με το θύμα.

Ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Συνελήφθη 75 λεπτά μετά ενώ βρισκόταν στο τραμ

Το κορίτσι εκείνο αρνήθηκε τα λουλούδια και επιχείρησε να επιστρέψει στον 17χρονο μία τσάντα με τα πράγματά του, αφού ήθελε να χωρίσουν οριστικά. Εκείνος αρνούνταν ότι η σχέση τους τελείωσε και αντέδρασε οργισμένα.

Τότε τα δύο κορίτσια και κάποιοι άλλοι συμμαθητές τους, θέλοντας να τον αποφύγουν κατέβηκαν στη στάση. Ωστόσο, εκείνος τους ακολούθησε και ο καβγάς μεταφέρθηκε στον δρόμο.

Όταν η 15χρονη παρενέβη για να προστατέψει τη φίλη της, μπαίνοντας μπροστά στον 17χρονο, εκείνος έβγαλε ένα μαχαίρι και την κάρφωσε στον λαιμό και το στήθος. Στη συνέχεια, τράπηκε σε φυγή, παρόλο που κάποιοι προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν.

Οι αυτόπτες μάρτυρες κάλεσαν την αστυνομία, η οποία έφτασε στο σημείο αμέσως, ενώ προσπάθησαν να σώσουν και την κοπέλα. Δεν τα κατάφεραν. Λίγη ώρα μετά, άφησε την τελευταία της πνοή.

«Η αστυνομία κλήθηκε περίπου στις 8:30 το πρωί της Τετάρτης, 27 Σεπτεμβρίου, λαμβάνοντας  αναφορές για ένα 15χρονο κορίτσι που μαχαιρώθηκε στην Wellesley Road στο Κρόιντον. Οι αξιωματικοί, η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Λονδίνου και το Αεροπορικό Ασθενοφόρο του Λονδίνου παρευρέθηκαν στο σημείο. Παρά τις προσπάθειές τους, το θύμα δυστυχώς πέθανε στο σημείο, στις 9:21 π.μ.. Υπάρχει τόπος εγκλήματος», ανέφερε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

Η στιγμή της σύλληψης του 17χρονου

Ο νεαρός συνελήφθη στο τραμ 75 λεπτά μετά την επίθεση από την τοπική αστυνομία, όπως αναφέρει η Sun.

Ένα αγόρι, που οι Αρχές πιστεύουν ότι γνώριζε το θύμα, συνελήφθη λίγο μετά το τραγικό συμβάν, σύμφωνα με την ενημέρωση του επικεφαλής εφόρου της αστυνομίας, Άντι Μπρίτταν.

«Ενεργώντας με βάση τις πληροφορίες που τους παρασχέθηκαν, οι αστυνομικοί συνεργάστηκαν επίσης στενά με συναδέλφους από την μητροπολιτική και τη βρετανική αστυνομία μεταφορών για να εντοπίσουν έναν έφηβο που φαίνεται πως είχε σχέση με το περιστατικό. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι μια σύλληψη έγινε περίπου στις 09:45, στην περιοχή Κρόιντον. Σε αυτό το πρώιμο στάδιο πιστεύουμε ότι το αγόρι μπορεί να γνώριζε την μαθήτρια. Ο τόπος του εγκλήματος θα διερευνηθεί για κάποιο χρονικό διάστημα και είμαι ευγνώμων για τη συνεργασία των κατοίκων», δήλωσε.

Όπως γράφει η Daily Mail, στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν τα κόκκινα ματωμένα τριαντάφυλλα που είχε φέρει μαζί του ο δράστης για να προσφέρει στη φίλη του θύματος.

Επίσης, βρέθηκε ένα σημείωμα που έγραφε: «Σε αγαπώ πολύ, δεν έχω ξαναγνωρίσει ποτέ καμία με πιο όμορφο χαμόγελο και πιο όμορφα μάτια από τα δικά σου. Είσαι ξεχωριστή, πριγκίπισσά μου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments