Ελλάδα

Δεν λησμονούμε τους λεβέντες μας: Βραβεύονται στο Βατικανό οι δύο ήρωες που έσωσαν επιβάτες στα Τέμπη

Δεν λησμονούμε τους λεβέντες μας: Βραβεύονται στο Βατικανό οι δύο ήρωες που έσωσαν επιβάτες στα Τέμπη

Πηγή Φωτογραφίας: Σύγκρουση στα Τέμπη: Οι ήρωες του τρένου που έσωσαν τη ζωή 26 ανθρώπων | Proson.gr

Οι δύο φοιτητές ήταν στο μοιραίο τρένο που έγινε το δυστύχημα στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου. Τότε, που η σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, κυρίως φοιτητές

Τρεις Έλληνες που διακρίθηκαν για την προσφορά τους στην επιστήμη και στην κοινωνική αλληλεγγύη, καθώς και σημαντικοί ξένοι επιστήμονες, βραβεύονται το Σάββατο στην Αula Magna, στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Urbaniana στο Βατικανό, όπου θα γίνει η ετήσια τελετή βράβευσης των Διεθνών Βραβείων Vexillum Giuseppe Sciacca.

Στα βραβεία που αποτελούν θεσμό επιστήμης και πολιτισμού, θα βραβευτούν από τη χώρα μας, παρουσία του διακεκριμένου Καρδινάλιου Ryamond Leo Burke, ο Καθηγητής Παιδιατρικής – Ενδοκρινολογίας Γεώργιος Χρούσος με το Βραβείο Ιατρικής Επιστήμης, οι νεαροί Ανδρέας Αλικανιώτης και Άγγελος Τσιαμούρας για τον ηρωισμό που επέδειξαν σώζοντας ανθρώπους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και ο εκλιπών Φώτης Πονηρός, ως δημιουργός έργων υψηλής κοσμηματοποιίας.

Ο 20χρονος Ανδρέας Αλικανιώτης και ο 19χρονος Άγγελος Τσιαμούρας, θα παραλάβουν το βραβείο Εθελοντισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Οι δύο φοιτητές ήταν στο μοιραίο τρένο που έγινε το δυστύχημα στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου. Τότε, που η σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, κυρίως φοιτητές.

Τα δύο παιδιά, με απίστευτο θάρρος και εξαιρετική ανιδιοτέλεια, διακινδυνεύοντας την ίδια τους τη ζωή, κατάφεραν να σώσουν 26 ανθρώπους μόνο με τις δικές τους δυνάμεις…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments