Ελλάδα

Καρτέλ κοκαΐνης εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη

Καρτέλ κοκαΐνης εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη

Πηγή Φωτογραφίας: Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, Την εξιχνίαση ενός καρτέλ με μεγάλες ποσότητες σκληρών ναρκωτικών με έδρα τη Θεσσαλονίκη πέτυχε η Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Η αστυνομία συνέλαβε πέντε άτομα, ενώ εκτιμάται ότι η Αλβανία ήταν το «κέντρο» της επιχείρησης και η Θεσσαλονίκη «σταθμός» για τη μεταφορά τους στην Ευρώπη.

Την εξιχνίαση ενός καρτέλ με μεγάλες ποσότητες σκληρών ναρκωτικών με έδρα τη Θεσσαλονίκη πέτυχε η Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κατέσχεσαν περισσότερα από 585 κιλά κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη και συνέλαβαν πέντε άτομα, τα οποία ήταν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Εκτιμάται ότι η Αλβανία ήταν το “κέντρο” της επιχείρησης, όμως η Θεσσαλονίκη αποτέλεσε “σταθμός” για τη μεταφορά τους στην Ευρώπη.

Σημειώνεται πως πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις ποσοτήτων ναρκωτικών που έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα.

Η εξάρθρωση της υπόθεσης παρουσιάστηκε σε δημοσιογράφους στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, από τον διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υποστράτηγο Γεώργιο Παπαδόπουλο.

Πρόκειται για τέσσερις Αλβανούς, 50, 42, 21 και 33 ετών κι έναν 35χρονο ημεδαπό με αλβανική καταγωγή, νόμιμα διαμένοντες στη χώρα, ενώ μερικοί εκ των δραστών είχαν συγγενική σχέση μεταξύ τους.

Εκτιμάται ότι “βάση” του καρτέλ ήταν μια ενοικιαζόμενη κατοικία στην Αγία Τριάδα. Οι μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών που εντοπίστηκαν, είχαν στα δέματα τη σβάστικα των Ναζί! Εκτιμάται ότι τα σύμβολα αυτά τοποθετήθηκαν στη Λατινική Αμερική.

Ο 50χρονος ήταν ο εγκέφαλος της οργάνωσης και είχε ως ρόλο την εισαγωγή των ναρκωτικών ουσιών από χώρες της Λατινικής Αμερικής στην Ελλάδα αλλά και μέσω Αλβανίας να διοχετευτούν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πώς έγινε η σύλληψή τους

Μετά από πολύμηνη επιτήρηση των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, ισχυρή αστυνομική δύναμη της Δίωξης Ναρκωτικών πραγματοποίησε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση και συνέλαβε δύο εκ των δραστών στην Αγία Τριάδα και στους Νέους Επιβάτες αντίστοιχα, να οδηγούν ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. Για τον έναν εκ των δύο, πραγματοποιήθηκε καταδίωξη προκειμένου να ακινητοποιηθεί. Μάλιστα, δεν δίστασε να εμβολίσει όχημα της Αστυνομίας.

Τα υπόλοιπα τρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο σπίτι όπου διέμεναν.

Στα οχήματα και στην οικία των δραστών εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 585 κιλά και 208 γραμμάρια κοκαΐνης συσκευασμένα σε 500 δέματα. Επίσης βρέθηκαν 7.440 ευρώ σε μετρητά, συσχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών, καθώς και επτά κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για να επικοινωνούν.

Τέλος κατασχέθηκε ένα αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του εγκεφάλου της οργάνωσης, ένας ανιχνευτής μετάλλων και λοιπά αντικείμενα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments