Διεθνή

ΗΠΑ: Ενδυματολογικό κώδικα ψήφισε ομόφωνα η αμερικανική Γερουσία

ΗΠΑ: Ενδυματολογικό κώδικα ψήφισε ομόφωνα η αμερικανική Γερουσία

Πηγή Φωτογραφίας: mononews.gr, Μόνο με επίσημο ένδυμα θα μπορούν να εισέρχονται στην αίθουσα της Γερουσίας των ΗΠΑ τα μέλη της, τα οποία ομόφωνα απέρριψαν την πρόταση να επιτρέπεται μια πιο χαλαρή ενδυμασία.

Διακομματική συναίνεση για έναν κώδικα που αφορά μόνο τους άνδρες και δεν αναφέρει τίποτα για την ενδυμασία των γυναικών

Μόνο με επίσημο ένδυμα θα μπορούν να εισέρχονται στην αίθουσα της Γερουσίας των ΗΠΑ τα μέλη της, τα οποία ομόφωνα απέρριψαν την πρόταση να επιτρέπεται μια πιο χαλαρή ενδυμασία.

Την περασμένη εβδομάδα ο Ρεπουμπλικανός επικεφαλής της πλειοψηφίας Τσακ Σούμερ είχε καταργήσει τον ανεπίσημο (αλλά και άγραφο) κανόνα που όριζε ότι γερουσιαστές μπορούν να φορούν σακάκι στην αίθουσα.

Σε άλλα σημεία του κτιρίου η ενδυμασία ήταν κανόνα πιο χαλαρή, αναφέρει το BBC.

Πολλοί Ρεπουμπλικανοί εξοργίστηκαν όμως γιατί είδαν την κίνηση ως έμμεσο τρόπο για να διευκολυνθεί ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Τζον Φέτερμαν.

Μετά την περιπέτεια που είχε με την κατάθλιψη, ο Φέτερμαν εμφανιζόταν με φούτερ και σορτς και ψήφιζε από μια γωνιά της αίθουσας για να μην παραβιάζει τον άγραφο κανόνα.

Οι νέοι -διακομματικά ψηφισμένοι αυτή τη φορά- κανόνες ορίζουν συγκεκριμένη περιβολή («business attire») για την παρουσία στην αίθουσα, δηλαδή σακάκι, μακρύ παντελόνι και γραβάτα. Δεν ορίζεται τίποτα για τη ενδυμασία των γυναικών, όπως για το μήκος του μανικιού ή της λαιμόκοψης. Επιπλέον, δεν υπάρχουν αναφορές για τα υποδήματα ή τα παπούτσια.

Κάθε αλλαγή στον κώδικα θα χρειάζεται των ψήφο των μελών της Γερουσίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments