Διεθνή

Μενέντεζ: Επιμένει πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί παρά τις πιέσεις

Μενέντεζ: Επιμένει πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί παρά τις πιέσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Ο Μενέντεζ το δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας κλειστής συνάντησης με μέλη της ομάδας του, όπως είπε ο Μάντσιν στους δημοσιογράφους μετά την αποχώρησή του από τη συνάντηση.

Ο Μενέντεζ το δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας κλειστής συνάντησης με μέλη της ομάδας του, όπως είπε ο Μάντσιν στους δημοσιογράφους μετά την αποχώρησή του από τη συνάντηση.

Ο γερουσιαστής και απερχόμενος πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Μπομπ Μενέντεζ δήλωσε την Πέμπτη στους συναδέλφους του στο Δημοκρατικό κόμμα ότι δεν θα παραιτηθεί, μία ημέρα αφότου δήλωσε αθώος στις κατηγορίες για αποδοχή δωροδοκιών, δήλωσε ο συνάδελφός του Τζο Μάντσιν.

Ο Μενέντεζ το δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας κλειστής συνάντησης με μέλη της ομάδας του, όπως είπε ο Μάντσιν στους δημοσιογράφους μετά την αποχώρησή του από τη συνάντηση.

Τουλάχιστον 27 γερουσιαστές της 51μελούς κοινοβουλευτικής ομάδας -δημοκράτες και τρεις ανεξάρτητοι που συνήθως ψηφίζουν μαζί τους- ζήτησαν την παραίτηση Μενέντεζ, συμπεριλαμβανομένου του νούμερο 2 της Γερουσίας, του Δημοκρατικού Ντικ Ντέρμπιν.

Ο Γκάρι Πίτερς, επικεφαλής της εκστρατείας των Δημοκρατικών της Γερουσίας, και ο συνάδελφος του Μενέντεζ, γερουσιαστής από το Νιου Τζέρσεϊ, Κόρι Μπούκερ, τάχθηκαν και αυτοί υπέρ της παραίτησης Μενέντεζ.

Ο Τσακ Σούμερ, ο κορυφαίος Δημοκρατικός της Γερουσίας, δήλωσε την Τετάρτη ότι η συμπεριφορά του Μενέντεζ υπολείπεται του προτύπου που αρμόζει σε έναν γερουσιαστή, αλλά απέφυγε να ζητήσει την παραίτησή του.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο Μενέντεζ και η σύζυγός του, Ναντίν Μενέντεζ, δέχθηκαν ράβδους χρυσού και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια με αντάλλαγμα να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους για να παρεμποδίσουν τις έρευνες των διωκτικών αρχών για τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ και να βοηθήσουν την αιγυπτιακή κυβέρνηση και αμφότεροι δήλωσαν αθώοι στο δικαστήριο την Τετάρτη.

Η έδρα του Μενέντεζ στη Γερουσία παίζεται στις εκλογές του 2024. Αν και το Νιου Τζέρσεϊ έχει να εκλέξει Ρεπουμπλικανό στη Γερουσία από το 1972, τα νομικά του προβλήματα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στο κόμμα του, το οποίο προσπαθεί να διατηρήσει τον έλεγχο της Γερουσίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments